LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2020 17:15

“Satisfaction” με Rory Gallagher και Jerry Lee Lewis (βίντεο)

Το κομμάτι των Rolling Stones ερμήνευσαν το 1973 ο μεγάλος Ιρλανδός κιθαρίστας με τον θρύλο του θεάματος.

Ρόρι Γκάλαχερ - Τζέρι Λι Λούις - Rory Gallagher - Jerry Lee Lewis

Ανέκδοτη ερμηνεία από τους Ρόρι Γκάλαχερ και Τζέρι Λι Λιούις του «(I Can't Get No) Satisfaction» των Ρόλινγκ Στόουνς περιλαμβάνεται στην αναμενόμενη ανθολογία «The Best of Rory Gallagher», η οποία κυκλοφορεί στις 9 Οκτωβρίου από τη Universal Music.

Η εκδοχή αυτή είναι ερμηνεία από την περίοδο που Γκάλαχερ και Λιούις δούλευαν μαζί για το άλμπουμ του 1973 του δεύτερου, το «The Session… Recorded in London With Greatest Artists». Στο άλμπουμ συνεργάστηκαν επίσης ονόματα όπως οι Πίτερ Φράμπτον, Μικ Τζόουνς, Κένι Τζόουνς, Άλβιν Λι και Γκάρι Ράιτ. Πρώτο λόγο -σε κιθάρα και φωνή- στην ερμηνεία έχει ο Γκάλαχερ, δίνοντας νότα μπλουζ στην επιτυχία των Στόουνς, ενώ στο τέλος ο Τζέρι Λι Λιούις προσθέτει ένα σόλο στο πιάνο και τραγουδά λίγα μέτρα.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο περιοδικό Rolling Stone, ο Ντόναλ Γκάλαχερ -αδελφός και για χρόνια μάνατζερ του Ρόρι- εξήγησε ότι ο Στιβ Ρόουλαντ, ο παραγωγός του «The Session», ήταν αυτός που πρότεινε στον Λιούις να προσθέσει ένα τραγούδι των Στόουνς στο άλμπουμ. Όταν πρότεινε το «Satisfaction», προέκυψε ότι ο Λιούις δεν το ήξερε. «Έκφραση ενόχλησης στο πρόσωπο του Killer (σ.σ. του Τζέρι Λι Λιούις). Η ματιά του σάρωσε το στούντιο, σταματώντας στο πρόσωπο του Ρόρι. "Αγόρι, σ' εμπιστεύομαι. Χωρίς να κοιτάξεις άλλον εκτός από μένα, πες μου την αλήθεια, υπάρχει τραγούδι που λέγεται Satisfaction; Αν ναι, αρχίζεις να μου το μαθαίνεις"» θυμάται ο Ντόναλ Γκάλαχερ. Και αφηγείται ότι ο Ρόρι άρχισε να μαθαίνει στον Λιούις το τραγούδι, αυτός ζήτησε ηλεκτρικό πιάνο, έφεραν ένα Fender Rhodes και, με το που έφτασε, ο Λιούις κάθισε λέγοντας «Ok, Ok, πάμε», φέρνοντας το πόδι του πάνω από τα πλήκτρα και χτυπώντας τα με τη φτέρνα του.

Εκτός του ότι περιλαμβάνεται στην ανθολογία «The Best of Rory Gallagher», η ερμηνεία αυτή θα κυκλοφορήσει σε επτάιντσο βινύλιο -περιορισμένα αντίτυπα-, με το σόλο «Cruise on Out» του Γκάλαχερ στην πίσω πλευρά. Η ανθολογία -σε σετ δύο CD και διπλό βινύλιο- θα περιλαμβάνει κυρίως σόλο τραγούδια του Γκάλαχερ, διανθισμένα με λίγα με την μπάντα του, τους Taste.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Δύο άνδρες συνελήφθησαν για ενδοοικογενειακή βία – Ο ένας είχε οπλοστάσιο στο σπίτι του10:30Καλαμπάκα: Θανατηφόρο τροχαίο στην Αύρα – Νεκρός μοτοσικλετιστής (εικόνες)10:16Θεσσαλονίκη: Πρόστιμο σε 60χρονη, γιατί παράτησε σκύλο στο αυτοκίνητο μέσα στη ζέστη10:02Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Αυγούστου09:48Τροχαίο Χανιά: Όχημα εκσφενδόνισε πεζό μέτρα μακριά09:34ΗΠΑ: Ο Λευκός Οίκος απέκτησε επίσημο λογαριασμό στο TikTok09:20Έξι ανθρώπινα κεφάλια σε δρόμο στο κεντρικό Μεξικό09:05Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη08:50Πρόωρος αποκλεισμός για τον Τσιτσιπά 08:35Δήμος Αθηναίων: Ξήλωσε δεκάδες εγκαταλελειμμένους τηλεφωνικούς θαλάμους καρτοτηλεφώνων08:20ΗΠΑ – Χάρλεμ: Πέντε νεκροί από λεγεωνέλλωση23:59Αφγανιστάν: Τροχαίο με περισσότερους από 70 νεκρούς23:44Αντιμέτωπος με 10 χρόνια φυλάκιση ο Πρίγκιπας της Νορβηγίας23:29Ο Καραλής πήρε την πρώτη του νίκη σε σειρά Diamond League23:13Ιταλία: Λιώνει ραγδαία ο παγετώνας - Αλλάζει μετά από 130 χρόνια ο τρόπος μέτρησης22:58ΝΑΤΟ: Η Σύνοδος Κορυφής του 2026 θα διεξαχθεί στην Άγκυρα22:42Ιστιοφόρο πήρε φωτιά κοντά στην Δήλο22:27Φοιτητική Στέγη: Αναζητούν συγκάτοικο οι φοιτητές, λόγω ακρίβειας ενοικίων22:11Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη21:56Φοροαπαλλαγές για πολύτεκνες οικογένειες στο πακέτο της ΔΕΘ – Στο επίκεντρο το δημογραφικό πρόβλημα21:40
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο