LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 21 Αυγούστου 2020 15:07 | Ανανέωση: 21 Αυγούστου 2020 15:09

Ρωσία: συνεχίζεται το θρίλερ με την υγεία του Ναβάλνι

Δεν βρίσκουν δηλητήριο στον οργανισμό του οι Ρώσοι γιατροί, αλλά ακόμη δεν επιτρέπεται  σε γιατρούς εκτός Ρωσίας να τον εξετάσουν.

Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Αλεξέι Ναβάλνι διεγνώσθη σήμερα ότι πάσχει από μεταβολική νόσο, η οποία προκλήθηκε από χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, δήλωσε σήμερα ο αρχίατρος του νοσοκομείου στο Ομσκ της Σιβηρίας όπου νοσηλεύεται o Ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός.

Ο αρχίατρος Αλεξάντρ Μουρακόφσκι πρόσθεσε ότι ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών βρέθηκαν στα ρούχα και τα δάκτυλα του 44χρονου.

Ο Ναβάλνι, που είναι σφοδρός επικριτής του Κρεμλίνου, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση αφού κατανάλωσε χθες, Πέμπτη, το πρωί ένα φλιτζάνι τσάι, για το οποίο οι σύμμαχοί του πιστεύουν ότι περιείχε δηλητήριο.

Ο Ανατόλι Καλινιτσένκο, ο υποδιευθυντής του νοσοκομείου στο οποίο νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα ίχνος δηλητηρίου στον οργανισμό του στις εξετάσεις που του έγιναν.

"Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί κανένα δηλητήριο στο αίμα και τα ούρα, δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιας παρουσίας (...) Δεν πιστεύουμε ότι υπέστη δηλητηρίαση", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι δεν είναι σταθερή", γεγονός το οποίο δεν επιτρέπει τη μεταφορά του στο εξωτερικό.

Η οικογένεια και οι σύμμαχοι του αντιπολιτευόμενου πολιτικού χαρακτήρισαν "απειλή για τη ζωή του" την άρνηση να μεταφερθεί για νοσηλεία στο εξωτερικό, την ώρα που ένα αεροσκάφος ειδικά διαμορφωμένο για την διακομιδή ασθενών, το οποίο ναύλωσε μια μη κυβερνητική οργάνωση, ήδη προσγειώθηκε σήμερα στο Ομσκ με την ελπίδα να μπορέσει να τον μεταφέρει στο εξωτερικό.

Αλεξέι Ναβάλνι

Η Γαλλία και η Γερμανία προσφέρθηκαν και οι δύο ήδη από χθες να παράσχουν "οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια" στον Ρώσο αντιπολιτευόμενο, ζητώντας παράλληλα να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες που οδήγησαν στη νοσηλεία του στην εντατική, ενώ βρίσκεται σε κώμα και ζει με μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Ο αρχίατρος Μουρακόφσκι έκρινε νωρίτερα σήμερα και αυτός πρώιμο το θέμα της διακομιδής πριν από "την πλήρη σταθεροποίηση της κατάστασης του ασθενούς".

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, το νοσοκομείο θα πρέπει να διευθετήσει "κάποια νομικά ζητήματα" προτού επιτρέψει σε ευρωπαίους γιατρούς να δουν τον Ναβάλνι. Ειδικοί από τη Μόσχα έφτασαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στο νοσοκομείο για να τον εξετάσουν.

Ο ασθενής δεν παρουσίασε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε ελαφρά σήμερα το πρωί, μολονότι εξακολουθεί να μην έχει τις αισθήσεις του, σύμφωνα και πάλι με τον Μουρακόφσκι.

Οι θεράποντες του Ναβάλνι δήλωσαν ότι οι εξετάσεις που γίνονται στον ασθενή θα συνεχιστούν για δύο μέρες.

Βιομηχανική ουσία στον Ναβάλνι

Αξιωματούχοι του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών στη περιοχή Ομσκ της Σιβηρίας όπου ο επικριτής του Κρεμλίνου νοσηλεύεται, δήλωσαν σήμερα κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, ότι στα εργαστήρια της αστυνομίας εντόπισαν σε δείγματα που πήραν από τα μαλλιά και τα χέρια του Αλεξέι Ναβάλνι, ίχνη χημικής βιομηχανικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται σε πολυμερή υλικά για να αυξηθεί η ελαστικότητά τους.

Νωρίτερα σήμερα ο Αλεξάντερ Μουραχόφσκι, ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου στην πόλη Ομσκ όπου νοσηλεύεται ο Ναβάλνι, είχε δηλώσει ότι στα ρούχα και στα χέρια του 44χρονου Ναβάλνι εντοπίσθηκαν ίχνη βιομηχανικών χημικών ουσιών.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών της περιοχής του Ομσκ, η χημική αυτή βιομηχανική ουσία, που χρησιμοποιείται ως πλαστικοποιητής και ως διαλύτης σε ακρυλικές βαφές και επιστρώσεις, ενδέχεται να παρέμεινε στα χέρια του Ναβάλνι μέσω αντικειμένων με τα οποία ήρθε σε επαφή, όπως για παράδειγμα ένα πλαστικό ποτήρι.

Η αστυνομία ανέφερε ότι για την ύπαρξη της βιομηχανικής αυτής ουσίας ενημερώθηκαν αμέσως οι γιατροί.

Παραμένει στη Ρωσία

Το συμβούλιο των γιατρών στο οποίο συμμετείχαν και γιατροί από νοσοκομείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, στο οποίο οι συγγενείς του Αλεξέι Ναβάλνι ο οποίος νοσηλεύεται σε κώμα θέλουν να τον μεταφέρουν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεταφορά του Ναβάλνι είναι παρακινδυνευμένη. Ο Ναβάλνι θα παραμείνει στο Όμσκ έσω ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση, δήλωσε στους δημοσιογράφους σήμερα ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου πρώτων βοηθειών του Όμσκ, Αλεξάντρ Μουραχόφσκι.

«Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο με τη συμμετοχή των συναδέλφων μας από τη Γερμανία. Μπορώ να πως ότι στο νοσοκομείο γίνονται όλα όσα χρειάζονται, κανείς δεν πρόβαλε αντίρρηση, κανείς δεν είπε ότι κάτι δεν κάνουμε. Επί του παρόντος ο ίδιος (ο Ναβάλνι) συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έως ότου σταθεροποιηθεί η κατάσταση του», δήλωσε ο επικεφαλής γιατρός.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούςΣήμερα 07:32 | Ειδήσεις

Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν. Πόσο θα διαρκέσουν τα φαινόμενα. Αναλυτική πρόγνωση καιρού.

Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)Σήμερα 08:55 | Ειδήσεις

Ούτε οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το νέο ράλι τιμών στα καύσιμα και μάλιστα τις αντίθετες διαδρομές πετρελαίου και βενζίνης.

Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την ΤουρκίαΣήμερα 07:20 | Ειδήσεις

Στην συνεδρίαση της Τετάρτης, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε συμπεράσματα για την Τουρκία.

Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητοΣήμερα 06:51 | Τοπικά Νέα

Πως έγινε το τροχαίο. Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο νεαρός ποδηλάτης, που διασωληνώθηκε από διασώστες του ΕΚΑΒ στο σημείο, όπου έγινε το ατύχημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καύσιμα: Πασχαλινή έξοδος με αμόλυβδη στα 2 ευρώ και πάνω (βίντεο)09:04“The 2night Show” – Βιβή Αναστασιάδου: Η ζωή στη Θεσσαλονίκη, το διαζύγιο και η αγάπη για τα παιδιά της (βίντεο)08:51Άλμπερτ Αϊνστάιν: Ο θεμελιωτής της Θεωρίας της Σχετικότητας08:37“The 2night Show” – Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: Η μετανάστευση, το παρατσούκλι και το… “ευχάριστο ατύχημα” (βίντεο)08:24Conference League: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την Ιστορία08:10Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος… “Ενώπιος Ενωπίω” με τον Νίκο Χατζηνικολάου07:57Βραζιλία: Πήγε τον... νεκρό θείο της σε τράπεζα ως... εγγυητή για δάνειο (βίντεο)07:44Καιρός: Πολικός αεροχείμαρρος φέρνει βροχές και πτώση θερμοκρασίας έως 10 βαθμούς07:30Σύνοδος Κορυφής: Τα συμπεράσματα για την Τουρκία07:17Απαξίωση της πολιτικής ή εύκολη και δοκιμασμένη λύση;07:03Θεσσαλονίκη: Διασωληνώθηκε 17χρονος ποδηλάτης που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο06:50Champions League: Ρεάλ και Μπάγερν στα ημιτελικά06:36Σημεία για rapid test δωρεάν την Πέμπτη06:23Καιρός: τοπικές βροχές και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη06:09Δικηγόρος έκανε λάθος “κλικ” και “έδωσε” διαζύγιο σε άλλο ζευγάρι23:59Ρέθυμνο: Ένστολοι έσωσαν 6χρονη από πνιγμό23:46Viral ο ψαράς που…βάφτηκε με μελάνι σουπιάς (βίντεο)23:32Τρεις συλλήψεις για παράνομα όπλα σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής (εικόνες)23:18Ισπανία – Ιταλία: Το δικαίωμα στην άμβλωση έφερε διπλωματική αντιπαράθεση23:04Άργος - Μυκήνες: Η Ολυμπιακή Φλόγα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό (εικόνες)22:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο