LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 19 Αυγούστου 2020 23:41

Τηλεδιάσκεψη Θεοχάρη με τους Περιφερειάρχες για το Ταμείο Ανάκαμψης

Στο επίκεντρο η τουριστική ανάπτυξη στις περιφέρειες της χώρας.

Χάρης Θεοχάρης - Τηλεδιάσκεψη

Νέα τηλεδιάσκεψη, αυτή τη φορά με εκπροσώπους της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, στα πλαίσια της προετοιμασίας της πρότασης του Υπουργείου Τουρισμού για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση

Από την πλευρά του Υπουργείου Τουρισμού συμμετείχαν ο Υπουργός, κ. Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός, κ. Μάνος Κόνσολας, η Γενική Γραμματέας, κα. Βίκυ Λοΐζου, η Υπηρεσιακή Γραμματέας του Υπουργείου, κα. Σταυρούλα Μηλιάκου και η Προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής, κα. Παναγιώτα Διονυσοπούλου. Από ΕΟΤ συμμετείχε στην συνδιάσκεψη ο κ. Τασιόπουλος Σταύρος, ειδικός σύμβουλος της Προέδρου, κας. Γκερέκου Άντζελας.

Στη συνδιάσκεψη, συζητήθηκαν προτάσεις για την τουριστική ανάπτυξη στις περιφέρειες της χώρας στα πλαίσια των κατευθύνσεων της επιτροπής Πισσαρίδη, με την παρουσία μελών της ομάδας εργασίας που έχει συστήσει το Υπουργείο Τουρισμού για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ο Υπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης τόνισε: «Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης αποτελούν μια κορυφαία ευκαιρία ώστε να σχηματοποιηθούν και να μετατραπούν σε δράσεις και έργα μια σειρά τάσεων που διαμορφώνονται στην τουριστική βιομηχανία. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, η διαφοροποίηση του προϊόντος, η ενίσχυση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου κεφαλαίου και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών που στηρίζουν τον κλάδο αποκτούν έναν ισχυρό πυλώνα χρηματοδότησης. Ο τουρισμός αποτέλεσε και παραμένει θεμέλιο της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητα και της απασχόλησης των περιφερειακών κοινωνιών. Στο πλαίσιο αυτό η συνεργασία των Περιφερειών είναι πιο σημαντική από ποτέ και ζητάμε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Τουρισμού να συγκεντρώσει και να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων αυτών».

Χάρης Θεοχάρης - Τηλεδιάσκεψη

Ο Υφυπουργός, κ. Μάνος Κόνσολας αναφέρθηκε στο στόχο της Πολυκεντρικής Τουριστικής Ανάπτυξης προκειμένου να σταματήσει η υπερσυγκέντρωση τουριστικών δραστηριοτήτων σε λίγες μόνο περιφέρειες της χώρας. Επεσήμανε ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί και ένα νομοσχέδιο που μετατρέπει τις περιφερειακές υπηρεσίες του Υπουργείου Τουρισμού σε κέντρα προσέλκυσης και προώθησης επενδυτικών πρωτοβουλιών, αλλά και στρατηγεία τουριστικής ανάπτυξης σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κα. Βίκυ Λοϊζου, υπογράμμισε τη σημασία της συμμετοχής των Περιφερειών στο συνολικό σχεδιασμό ώστε να αναδειχθούν οι ιδιαίτερες πτυχές κάθε Περιφέρειας. Όπως τόνισε, η δύσκολη συγκυρία είναι ευκαιρία να καταγραφούν οι ανάγκες και να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για να πετύχουμε την ενδυνάμωση του συνολικού τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν από την πλευρά των Περιφερειών:

  • Ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γεώργιος Πατούλης και ο εντεταλμένος σύμβουλός για θέματα τουρισμού κ. Κουτσογιαννόπουλος Θεόδωρος
  •  Ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και ο κ. Θάνος Αλέξανδρος Περιφερειακός σύμβουλος.
  •  Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός και ο κ. Μπουτίνας Ιωάννης εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα τουρισμού
  •  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργος Κασαπίδης
  •  Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης
  •  Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης και ο κ. Κώτσογλου Κυριάκος εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος του τομέα τουρισμού και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης
  •  Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτης ΝίκαςΝΙΚΑΣ -16,67%
  •  Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός και ο κ. Ηλίας Μπουρμάς αντιπεριφερειάρχης για θέματα τουρισμού και πολιτισμού.
  •  Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ο εντεταλμένος Τουριστικής Ανάπτυξης Κυκλάδων και Έπαρχος Νάξου, κ. Γιάννης Μαργαρίτης
  •  Από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ο κ. Σγούρος Γιώργος εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού υπεύθυνος τουριστικής προβολής
  •  Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο κ. Νικόλαος Νύκτας Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

 Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησε ο κ. Αλεξάκης Αλέξανδρος Αντιπεριφερειάρχης θεμάτων επιχειρηματικότητας και ανταγωνιστικότητας.

Συμμετείχαν, επίσης , ως εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ, ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος , Πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής της ΚΕΔΕ, ο γ.γ κ. Δ. Καφαντάρης και ο επιστημονικός συνεργάτης κ. Νότης Μαρτάκης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΏρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντησηΣήμερα 08:14 | Ειδήσεις

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, στις 12.00, στη Νίκαια Λάρισας.

Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέηΣήμερα 09:02 | Ειδήσεις

Πέρα από τις οικονομικές και νομικές συμβουλές, για πρώτη φορά το κράτος αναγνωρίζει επίσημα το ψυχολογικό βάρος της υπερχρέωσης, καλύπτοντας δωρεάν και υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, ενδυνάμωσης και εμψύχωσης (mentoring).

Η πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του EurogroupΧθες 21:49 | Ειδήσεις

Καταχειροκροτούμενος από τους βουλευτές, ο κ. Πιερρακάκης είπε ότι η εκλογή του είναι πρωτίστως μια νίκη της πατρίδας που γνώρισε δυσκολίες και πρωτόγνωρες κρίσεις.

Λαβρόφ: Η Μόσχα επιθυμεί μια σειρά εγγράφων που θα στηρίζουν μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνίαΠέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025 13:04 | Ειδήσεις

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Μόσχα πιστεύει πως ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είναι ειλικρινής στις προσπάθειές του να μεσολαβήσει για την επίτευξη συμφωνίας με την Ουκρανία

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις εναντίον της Βενεζουέλας09:38Ρύθμιση - ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά - Τέλος η "ομηρία" από χρέη09:24Ζελένσκι: H Κίνα προετοιμάζεται για πιο εντατική συνεργασία με την Ρωσία09:10Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Δεκεμβρίου08:56Ώρα αποφάσεων για τους αγρότες - Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη μετά την πρόσκληση Μητσοτάκη σε συνάντηση08:42Λαβρόφ: Η Μόσχα επιθυμεί μια σειρά εγγράφων που θα στηρίζουν μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία 08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:14Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκε οξειδωμένη οβίδα κατά τη διάρκεια των εργασιών στο λιμάνι23:59Η πρώτη ανάρτηση της Ελεονώρας Ζουγανέλη για το πρόστιμο από την τροχαία - Ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους23:44Ολυμπιακός: Οι Πειραιώτες κατέρρευσαν στην Βαρκελώνη 23:30ΑΑΔΕ: Νέα σημαντική μείωση του κενού ΦΠΑ στην Ελλάδα23:16Γιατρός δέχθηκε επίθεση μέσα σε νοσοκομείο στο Αίγιο - Ο δράστης φέρεται να είχε εμπειρία πυγμαχίας23:02Συνάντηση Μητσοτάκη με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο - Στο επίκεντρο η τριμερής22:48Η πρώτη εμφάνιση του Κυριάκου Πιερρακάκη στη Βουλή μετά την εκλογή του ως πρόεδρος του Eurogroup22:34Αθήνα: Άνδρας μετέφερε Καλάσνικοφ στην βαλίτσα του σε σταθμό υπεραστικών λεωφορείων 22:20Στο πλευρό των αγροτών οι οδηγοί ταξί στην Πάτρα22:06Σύνταγμα: Συναγερμός για φωτιά - Έκλεισε η οδός Καραγιώργη Σερβίας21:52Χώρες της ΕΕ: Αποφασίστηκε το επ' αόριστον πάγωμα των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων 21:38Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος ΑΝΤ1 - Στηρίζει παιδιά και δομές στη Θεσσαλία21:28Διαμαρτυρία αγροτών έξω από τα γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Λάρισα - Έριξαν άχυρα στην είσοδο21:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο