LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 18 Αυγούστου 2020 14:35

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: υπογράφηκε η ΚΥΑ για το παράλληλο πρόγραμμα

Επιπλέον 15.000 θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια. Για πρώτη φορά δικαίωμα συμμετοχής και σε εργαζόμενες στο Δημόσιο.

Νηπιαγωγεία - νηπιαγωγείο - παιδικοί σταθμοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί

Υπογράφηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το παράλληλο πρόγραμμα παροχής voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς όλης της χώρας. Με αυτήν την απόφαση, χρηματοδοτούνται τουλάχιστον 15.000 επιπλέον θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό τη στήριξη τόσο των παιδιών όσο και των μητέρων.

Ταυτόχρονα, διευρύνονται σημαντικά τα εισοδηματικά κριτήρια, με κατώτατο όριο τα 30.000 από 27.000, που ήταν έως σήμερα, με στόχο την αύξηση του αριθμού των δικαιούχων. Επιπλέον, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για πρώτη φορά, δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος αποτελεί εξ ολοκλήρου δημόσια δαπάνη και προέρχεται αποκλειστικά από πόρους του τακτικού προϋπολογισμού του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε σχετικά. «Ως υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δημιουργούμε τουλάχιστον 15.000 περισσότερες θέσεις για παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, με επιπλέον χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ. Υλοποιούμε μία βασική δέσμευση του πρωθυπουργού για στήριξη και ενίσχυση του προγράμματος κάλυψης θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η δράση μας αυτή βασίζεται σε δύο πολιτικές μας προτεραιότητες - τη διαμόρφωση ισότιμων όρων για τις γυναίκες στην αγορά εργασίας, αλλά και την προαγωγή της παιδικής προστασίας με τη φιλοξενία των παιδιών σε οργανωμένες δομές. Τέλος, με το παράλληλο πρόγραμμα, διορθώνουμε και μία αδικία δεκαετιών, δίνοντας το δικαίωμα συμμετοχής και σε γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο».

Η υποβολή αιτήσεων για το παράλληλο πρόγραμμα των vouchers για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα γίνει ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής πλατφόρμας, μετά την ανακοίνωση από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) της τελικής λίστας δικαιούχων του πρώτου προγράμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνολικά, για τη χρονιά 2020-2021, το υπουργείο Εργασίας θα καλύψει, με τα δύο αυτά προγράμματα, περισσότερες θέσεις από κάθε άλλη χρονιά για παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Σέρφερ “δάμασε” κύμα-τέρας και έσπασε παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)19:32Κακοκαιρία - Σάββατο: Ισχυρές καταιγίδες, χιόνια και δυνατοί άνεμοι19:18Δίκη Πισπιρίγκου: Μήνυση Δασκαλάκη εναντίον της αδερφής της 19:04Ιεροσόλυμα - Πατριαρχείο: Ανακοίνωσε τον μέγιστο αριθμό προσκυνητών για την Ανάσταση 18:51ΠΑΣΟΚ: Υπόμνημα στον Άρειο Πάγο για αποκλεισμό των Σπαρτιατών από τις Ευρωεκλογές18:37Σύμη: Τσάντα με εκατομμύρια δολάρια βρέθηκε στη θάλασσα18:23Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο