LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Αυγούστου 2020 22:40

Αίγυπτος: Έγκριση της συμφωνίας με την Ελλάδα από επιτροπή του Κοινοβουλίου

Η συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων, που υπέγραψαν στις 6 Αυγούστου στο Κάιρο, Νίκος Δένδιας και Σάμεχ Σούκρι.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ - ΔΕΝΔΙΑΣ - ΣΟΥΚΡΙ - ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ ΑΟΖ

Η Επιτροπή Νομοθετικών και Συνταγματικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων συνόρων Ελλάδας - Αιγύπτου, που υπέγραψαν στις 6 Αυγούστου στο Κάιρο, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας και ο Αιγύπτιος ομόλογός του, Σάμεχ Σούκρι.

Στην έκθεση που συνέταξε η αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Αιγύπτου, αναφέρεται ότι τα μέλη της - βουλευτές ενέκριναν τη συμφωνία αφού πρώτα βεβαιώθηκαν ότι συμβαδίζει με τις συνταγματικές και νομικές διατάξεις της Αιγύπτου.

«Η συμφωνία μεταξύ των δύο δημοκρατιών της Αιγύπτου και της Ελλάδας συμβαδίζει επίσης με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι «περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) μεταξύ των δύο χωρών».

«Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι η συμφωνία στοχεύει στη μερική οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ των δύο μερών της Ανατολικής Μεσογείου», τονίζει η «Αλ Αχράμ», προσθέτοντας ότι «η οριοθέτηση αυτών των θαλασσίων συνόρων θα ολοκληρωθεί όταν είναι απαραίτητο και μόλις ολοκληρωθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο χωρών σχετικά με το σημείο" Α "και το σημείο" Ε «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο»...» και προσθέτοντας ότι «οποιαδήποτε αλλαγή των γεωγραφικών διατυπώσεων μεταξύ του σημείου "Α προς την Ανατολή" και του σημείου "Ε προς τα δυτικά" θα συναφθεί μόνο βάσει διμερούς συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών».

Παράλληλα, η έκθεση αναφέρει ότι «εάν κάποιο από τα δύο μέρη επιδιώξει να υπογράψει μια ΑΟΖ με τρίτη χώρα που μοιράζεται θαλάσσια σύνορα με τις δύο χώρες, θα ενημερώσει το άλλο μέρος εκ των προτέρων και πριν από την υπογραφή της συμφωνίας με την τρίτη χώρα».

Σύμφωνα με την «Αλ Αχράμ», «η συμφωνία αναφέρει επίσης ότι σε περίπτωση που οι φυσικοί πόροι, συμπεριλαμβανομένων των υδρογονανθράκων, βρίσκονται σε μια περιοχή επέκτασης μεταξύ της ΑΟΖ των δύο χωρών, θα πρέπει να υπάρξει μια νέα συμφωνία σχετικά με τον τρόπο χρήσης αυτών των πόρων και ότι τυχόν διαφορές σχετικά με αυτό το θέμα θα επιλυθούν μέσω διπλωματικών διαύλων».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣτρατής Λιαρέλλης για Γιώργο Παπαδάκη: Ο Γιώργος ήταν ένας αυθεντικός άνθρωποςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Ο Στρατής  Λιαρέλλης ο εντεταλμένος σύμβουλος ANTENNA GROUP, μίλησε για τα 35 χρόνια που τον συνέδεαν με τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Προέδρου του Ομίλου ANTENNA, Θοδωρή Κυριακού, για την απώλεια του Γιώργου ΠαπαδάκηΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ο αποχαιρετισμός του κλείνει με σεβασμό και ειλικρινή ευγνωμοσύνη, με τη σκέψη του να βρίσκεται στην οικογένεια του Γιώργου Παπαδάκη.

Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπουςΣήμερα 10:28 | Ειδήσεις

Συντετριμμένος εμφανίστηκε ο Γιώργος Λιάγκας το πρωί της Δευτέρας, μετά την είδηση του αιφνίδιου θανάτου του Γιώργου Παπαδάκη.

Καλημέρα Ελλάδα – Γιώργος Παπαδάκης: "Λύγισε" στον αέρα η αρχισυντάκτρια του "Έκανε τόσα όνειρα και δεν πρόλαβε να τα ζήσει"Σήμερα 09:15 | Ειδήσεις

Με λυγμούς το τελευταίο αντίο από την Άννυ Ζιώγα, αρχισυντάκτρια της εκπομπής για δεκαετίες.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος, σύμφωνα Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε από την ΕΜΥ15:22Τσιάρας: Κατανοούμε τα αιτήματα των αγροτών – Ανεξήγητη η άρνηση συμμετοχής στον διάλογο15:08ΗΠΑ: Η αστυνομία ερευνά περιστατικό στο σπίτι του αντιπροέδρου Βανς - Μια σύλληψη14:54Φθιώτιδα: Άνδρας είχε στην κατοχή του μεγάλη ποσότητα εκρηκτικού γαλακτώματος και ναρκωτικά14:40Θεσσαλονίκη: Υπό κράτηση ο 67χρονος που καταγγέλθηκε για κακοποίηση ζώου14:26Η ΕΣΗΕΑ αποχαιρετά τον Γιώργο Παπαδάκη14:12Γαλλία: Επιβάτης τρένου δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι στο πρόσωπο την ώρα που κοιμόταν 13:58Μαρινάκης για Παπαδάκη: Σίγησε μια από τις επιδραστικότερες φωνές της ελληνικής τηλεόρασης13:44Ολυμπιακός: Ανακοινώθηκε ο Ταϊρίκ Τζόουνς 13:30Ο Ζελένσκι διόρισε οικονομική του σύμβουλο την πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Καναδά13:16Τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 34χρονος μετά από έκρηξη λέβητα στο σπίτι του13:01Θεσσαλονίκη: Ανοιχτά για τα Θεοφάνια τα μπλόκα12:47Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ: Ισχυρές βροχές, καιταιγίδες και χαλάζι12:33Τέρενς Κουίκ για Γιώργο Παπαδάκη: Ίσως είναι το πιο βαρύ αντίο να το λέω για το Γιώργο Παπαδάκη…Α ρε Γιώργο γιατί το έκανες αυτό12:18Κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για το black out στο FIR Αθηνών12:04Διαδήλωση στη Βενεζουέλα με αίτημα την απελευθέρωση του Μαδούρο11:50Τρίκαλα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:35Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον Γιώργο Παπαδάκη (βίντεο)11:21Κώστας Γιαννόπουλος στο Καλημέρα Ελλάδα: Οι καλές στιγμές της τηλεόρασης ήταν ο Γιώργος Παπαδάκης11:07Λιάγκας για Παπαδάκη: Ήταν ένας καλός πατέρας, καλός σύζυγος, αγαπούσε όλους τους ανθρώπους 10:53
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο