LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 17 Αυγούστου 2020 07:40 | Ανανέωση: 17 Αυγούστου 2020 07:42

Μαζική δολοφονία 9 νέων ανθρώπων

Με καλλυμένα τα προσωπα, εξαπέλυσαν την ένοπλη επίθεση οι δράστες. Μόλις 17 ετών ήταν το νεότερο θύμα.

Κολομβία - ασθενοφόρο

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι, ηλικίας μεταξύ 17 και 26 ετών, δολοφονήθηκαν σε επίθεση ενόπλων στη νοτιοδυτική Κολομβία, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης της Ναρίνιο χθες Κυριακή.

Πηγή προσκείμενη στην αστυνομία ανέφερε ότι οι δράστες των φόνων ήταν εφοδιασμένοι με τουφέκια μεγάλης εμβέλειας και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους.

Ο περιφερειάρχης Τζον Ρόχας απηύθυνε έκκληση μέσω της ροής του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στον πρόεδρο Ιβάν Ντούκε, στο υπουργείο Άμυνας, την αστυνομία και την εισαγγελία να λάβουν άμεσα «μέτρα για την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιφέρεια» μετά την επίθεση στην περιοχή Σαμανιέγο.

Ο Ρόχας τόνισε ότι η δράση ένοπλων οργανώσεων στην περιφέρεια Ναρίνιο καταπατά θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα El Tiempo, πηγές προσκείμενες στην εισαγγελία εκτιμούν ότι τουλάχιστον δέκα ένοπλες οργανώσεις δρουν στη Ναρίνιο.

«Είναι μια περιοχή με ιδιαίτερη περιπλοκότητα, που οφείλεται στη διακίνηση ναρκωτικών», δήλωσε στρατηγός στην εφημερίδα.

Κατά τις αρχές στην Μπογοτά, η πρώην οργάνωση ανταρτών Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας-Λαϊκός Στρατός (FARC-EP) εξασφάλιζε μεγάλο μέρος της χρηματοδότησής του από την προστασία διακινητών ναρκωτικών ωσότου υπέγραψε το 2016 τη συμφωνία ειρήνης με την οποία αφοπλίστηκε, διαλύθηκε και τερμάτισε τον ανταρτοπόλεμο που διεξήγαγε για 52 χρόνια. Κατόπιν, η οργάνωση μετασχηματίστηκε σε πολιτικό κόμμα.

Η κατάσταση ως προς την ασφάλεια βελτιώθηκε κατά τι έκτοτε, όμως πάνω από 2.000 αποστάτες των FARC, που απέρριψαν τη συμφωνία ειρήνης, συνεχίζουν τον ένοπλο αγώνα εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων και σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Μπογοτά εμπλέκονται στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Η μικρότερη οργάνωση Στρατός Λαϊκής Απελευθέρωσης (ELN), επισήμως η τελευταία που συνεχίζει τον ανταρτοπόλεμο στην Κολομβία, κατηγορείται επίσης πως ενέχεται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπως και συμμορίες που ίδρυσαν ακροδεξιοί πρώην παραστρατιωτικοί. Οι οργανώσεις αυτές μάχονται για κυριαρχία σε περιοχές που έλεγχαν οι FARC.

Ο Συνήγορος του λαού, ανεξάρτητη αρχή αρμόδια για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κολομβία, όπως και η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασαν τη σφαγή στη Ναρίνιο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Σεισμός 7 ρίχτερ μεταξύ Αλάσκας και Καναδά12:50Θεσσαλονίκη: Διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας12:36Μπλόκα- Αγρότες: Διακοπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Βαφέικων μέχρι τον κόμβο Ιάσμου στην Εγνατία Οδό 12:22Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου - Ένοπλοι αστυνομικοί στο σημείο12:08Βηθλεέμ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πολέμου άναψε ξανά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο11:54Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 18 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12Μητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα10:58Νέα αγροτική συνέλευση στη Λάρισα10:44Φάληρο: Σύγκρουση δύο ΙΧ - Οδηγός μπερδεύτηκε και πήγαινε ανάποδα10:30Βόλος: “Κάρφωσε” στα βράχια σκάφος του Λιμενικού10:16Γκίλφοϊλ: Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα10:02Λαμία: Στα μπλόκα οι αγρότες σε Μπράλο και κόμβο της Θήβας09:48Αττική: Τα οκτώ σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους09:34Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος09:20Κύπελλο Ελλάδας: Στις 17/12 η ολοκλήρωση του League Phase - Αναλυτικά οι αναμετρήσεις09:06Πηγή Δεβετζή: Ο Χριστός ήτανε δίπλα μου και βγήκα σώα08:52Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου08:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 08:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο