LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 15 Αυγούστου 2020 11:20

Κτηματολόγιο: καθυστερήσεις και πρόστιμα

Σύμφωνα με στοιχεία της "Ελληνικό Κτηματολόγιο" μέχρι στιγμής έχει κτηματογραφηθεί το 33% της χώρας.

Κτηματολόγιο

Η  πανδημία του κορονοϊού φαίνεται πως επηρέασε και το Κτηματολόγιο, με αρκετούς νομούς της χώρας να παρουσιάζουν ιδιαιτέρως υψηλή συμμετοχή και με άλλους αδικαιολογήτως χαμηλή, όπως αναφέρει η "Καθημερινή".

Πρόστιμα αναμένεται να επιβληθούν σε όσους δεν φρόντισαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις που οι ιδιοκτησίες πέρασαν στην κυριότητα του δημοσίου.

Πρόσθετη καθυστέρηση θα φέρει και η αναθεώρηση των δασικών χαρτών που μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες. Σύμφωνα με στοιχεία της "Ελληνικό Κτηματολόγιο" μέχρι στιγμής έχει κτηματογραφηθεί το 33% της χώρας.

Ως μία μεγάλη μεταρρύθμιση με στόχο τη στήριξη των επενδύσεων, την προστασία της ιδιοκτησίας, αλλά και του περιβάλλοντος χαρακτήρισε ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης το νέο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής και πολεοδομικής νομοθεσίας, που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση.

«Το νομοσχέδιο είναι υπέρ μίας Ευρωπαϊκής Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Μεταξύ άλλων με το νέο νομοσχέδιο, από τέλος Οκτωβρίου, το πρόστιμο για εκπρόθεσμη δήλωση ακινήτου στο Κτηματολόγιο θα κυμαίνεται από 300 έως 2.000 ευρώ και εξαρτάται πλέον όχι μόνο από την αξία του ακινήτου αλλά και από το μέγεθος της καθυστέρησης. Η ενεργοποίηση των προστίμων θα γίνει αμέσως μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης, η οποία θα ακολουθήσει την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή.

 «Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσουμε κανέναν ιδιοκτήτη» διεμήνυσε ο κ. Χατζηδάκης. Ωστόσο το μέτρο αυτό κρίνεται απαραίτητο για να ολοκληρωθεί κάποια στιγμή η κτηματογράφηση στη χώρα μας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Γερμάνια: Εκπλάπη φορτίο με 20.000 φυσίγγια των Ενόπλων Δυνάμεων κατά τη μεταφορά του08:51Παππάς στον ΑΝΤ1: Ο Γεωργιάδης είναι εργατικός, αλλά αναποτελεσματικός08:23Ισραήλ: Η Χαμάς παρέδωσε τα λείψανα ενός εκ των δύο τελευταίων ομήρων08:08Μουντιάλ 2026: Εξετάζονται αλλαγές στο πρωτόκολλο VAR, θα ...αποφασίζει και για τα κόρνερ07:53Κουκάκι: Καταδρομική επίθεση σε καταστήματα07:39Ρωσία: Δεν βρισκόμαστε πιο κοντά στη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία07:25Επίδομα παιδιού - Α21: Κλείνει προσωρινά η πλατφόρμα σήμερα07:11Γάζα: Δημοσιογράφος νεκρός μετά από ισραηλινό πλήγμα06:57ΤΑΞΙ: Συνεχίζεται και σήμερα η απεργία06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 3 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη06:14Υπεγράφη η έγκριση του Εθνικού Χάρτη Εκτίμησης Κινδύνου Δασικών Πυρκαγιών23:59Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις AI κάμερες – Στόχος μας είναι να σώσουμε ανθρώπινες ζωές, δηλώνει ο Παπαστεργίου23:51Θεσσαλονίκη: Αθώοι Σκωτσέζοι οπαδοί για κατοχή καπνογόνων στο γήπεδο της Τούμπας23:43Τραμπ: Σύντομα θα ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις στη Βενεζουέλα23:35Παρτιζάν: Συμφώνησε ο Αντρέα Τρινκιέρι για να διαδεχτεί τον Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία23:27Γκίλφοϊλ: Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας γεωπολιτικός παράγοντας, αλλά μια αξιόπιστη συνέταιρος των ΗΠΑ23:19Τροχαίο με εγκατάλειψη στα Χανιά: Στο νοσοκομείο ένας μοτοσικλετιστής (εικόνες)23:11Πιτσιλής - Future Unfold: Η ΑΑΔΕ μετασχηματίζεται σε "data-driven" Οργανισμό23:03Χατζηδάκης - Future Unfold: Η τεχνητή νοημοσύνη θα είναι σύμμαχός μας εάν συνεχίσουμε να προχωρούμε με σοβαρότητα στην οικονομία22:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο