LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Αυγούστου 2020 11:38 | Ανανέωση: 14 Αυγούστου 2020 11:51

Τεστ για κορονοϊό στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Εντολή για άμεσο επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο των ταξιδιωτών, έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Κορονοϊός - μάσκα

Ειδική δράση θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στα δύο μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και του Ραφήνας, την Κυριακή 16 Αυγούστου, με εντολή του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών, που επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στην Αττική, (πάνω από 3.000 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί), θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του Ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαιοποιημένος.

Παράλληλα, εθελοντές θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης της COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στους ελέγχους τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττική με στοχευμένες δράσεις έχει θέσει τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες της σε συναγερμό, ώστε να αναχαιτισθεί η έκρηξη της επιδημίας που παρατηρείται στην επικράτεια, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο.

Για αυτό σπεύδουμε, από την πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεων μας από την τρομερή επιδημία.

Θα σταθούμε φρουροί στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και μέσω τηλεφωνικού κέντρου 1110 που ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των πολιτών επί 24ώρου βάσεως, θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Μήνυμα ενότητας και ειρήνης στο Στέιτ ΝτιπάρτμεντΣήμερα 06:55 | Ειδήσεις

Η κορυφαία εκδήλωση της ημέρας πραγματοποιήθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στον εμβληματικό Ben Franklin Room.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1Σήμερα 12:00 | Ειδήσεις

Απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις 18.45 με τον Νίκο Χατζηνικολάου

Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση καθεστώτος ασύλου στον Παλαιστίνιο που συνελήφθη για εμπρησμό και σεξουαλικές παρενοχλήσειςΣήμερα 11:00 | Ειδήσεις

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης ζήτησε από την υπηρεσία ασύλου να προβεί σε όλες τις ενέργειες για την επανεξέταση του καθεστώτος ασύλου που έχει λάβει ο Παλαιστίνιος

Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά τα απειλητικά μηνύματαΣήμερα 12:57 | Ειδήσεις

«Θα σκοτώσουμε όλη την οικογένεια. Θα φοβάσαι, όπου και αν πηγαίνεις», έγραφε το απειλητικό μήνυμα που δέχθηκε η Μαράια από έναν Τούρκο στο Instagram.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λοβέρδος: Δεν ήρθα στην ΝΔ για να πάρω, αλλά για να δώσω13:36Η ΕΛΑΣ επικοινώνησε με την οικογένεια Αντετοκούνμπο μετά τα απειλητικά μηνύματα13:23Φλόριντα: Ανήλικοι κατέστρεψαν βιβλιοθήκη σχολείου - Χιλιάδες δολάρια η ζημιά13:09Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 12:55Γκουτέρες: Παρακολουθούμε τη συστηματική καταστροφή της πόλης της Γάζας12:40Φωτιά σε κτίριο στη Συγγρού12:27Ιράν: Εκτελέσθηκε άνδρας για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ12:13ΚΥΣΕΑ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη 12:00Γερμανία – δημοσκόπηση: Η ακροδεξιά προηγείται για πρώτη φορά11:46Η ώρα του τελικού για τον Τεντόγλου 11:33Κως – ΑΑΔΕ: Μπαράζ παραβάσεων σε τουριστικά ημερόπλοια (εικόνες)11:19Εντολή Πλεύρη για επανεξέταση καθεστώτος ασύλου στον Παλαιστίνιο που συνελήφθη για εμπρησμό και σεξουαλικές παρενοχλήσεις 11:06Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 55χρονου για σεξουαλική παρενόχληση ανήλικης10:52Λαμία: Σπίτι τυλίχτηκε στις φλόγες – έξι άτομα στο νοσοκομείο (εικόνες)10:38Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:25Η αδελφή του Γιώργου Μαζωνάκη στο Πρωινό: Με έχει μπλοκάρει από παντού, αλλά ήθελα να ξέρει10:11Κατερίνη: Γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε παραλία09:57Πέλλα: Συνελήφθη 73χρονος - Κακοποίησε γάτα μέχρι θανάτου09:43Αγγελόπουλος στο Πρωινό ΑΝΤ1: Πιστεύω θα αθωωθώ, δεν έχω κάνει κακό09:27Ελ. Βενιζέλος: Οδηγός ταξί απείλησε με μαχαίρι συνάδελφό του για μια κούρσα09:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο