LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Αυγούστου 2020 11:38 | Ανανέωση: 14 Αυγούστου 2020 11:51

Τεστ για κορονοϊό στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Εντολή για άμεσο επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο των ταξιδιωτών, έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Κορονοϊός - μάσκα

Ειδική δράση θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στα δύο μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και του Ραφήνας, την Κυριακή 16 Αυγούστου, με εντολή του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών, που επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στην Αττική, (πάνω από 3.000 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί), θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του Ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαιοποιημένος.

Παράλληλα, εθελοντές θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης της COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στους ελέγχους τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττική με στοχευμένες δράσεις έχει θέσει τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες της σε συναγερμό, ώστε να αναχαιτισθεί η έκρηξη της επιδημίας που παρατηρείται στην επικράτεια, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο.

Για αυτό σπεύδουμε, από την πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεων μας από την τρομερή επιδημία.

Θα σταθούμε φρουροί στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και μέσω τηλεφωνικού κέντρου 1110 που ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των πολιτών επί 24ώρου βάσεως, θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56Αγροτικές επιδοτήσεις - Τέλλογλου: Έτσι "κόπηκαν" χιλιάδες αγρότες20:42Παναγιώτης Στάθης για "Αγροτοδικεία" - Εισαγγελικές πηγές στον ΑΝΤ1: Πράττουμε το καθήκον μας, δεν εκτελούμε εντολές20:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:14Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: Συναντήθηκε με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη - Τι είπαν για Ελλάδα-ΗΠΑ και μεταναστευτικό20:00Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του θείου και του φίλου του που ασελγούσαν στα ανίψια του ηλικίας 2 και 4 ετών19:46Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει να αποφασίζει ποιος εισέρχεται στην ΕΕ και όχι οι λαθρέμποροι19:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο