LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 14 Αυγούστου 2020 11:38 | Ανανέωση: 14 Αυγούστου 2020 11:51

Τεστ για κορονοϊό στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας

Εντολή για άμεσο επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο των ταξιδιωτών, έδωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Κορονοϊός - μάσκα

Ειδική δράση θα πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, στα δύο μεγάλα λιμάνια του Πειραιά και του Ραφήνας, την Κυριακή 16 Αυγούστου, με εντολή του Προέδρου του ΙΣΑ και Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των ταξιδιωτών, που επιστρέφουν από τις διακοπές, ώστε να προασπίσουν κατά την επάνοδό τους στην Αττική το κοινωνικό σύνολο από την τυχόν διασπορά ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους ή στην κοινότητα και ιδιαίτερα σε ευπαθείς ομάδες.

Ειδικά κλιμάκια του Συντονιστικού Κέντρου της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, τα οποία εδώ και τρεις μήνες πραγματοποιούν δειγματοληπτικούς ελέγχους για COVID-19 στην Αττική, (πάνω από 3.000 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί), θα βρίσκονται από το πρωί της Κυριακής και μέχρι τη δύση του Ηλίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας για επιδημιολογικό δειγματοληπτικό έλεγχο στους ταξιδιώτες. Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα είναι τυχαιοποιημένος.

Παράλληλα, εθελοντές θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό με οδηγίες προφύλαξης για τη μη διασπορά της επιδημίας, ενημερώνοντας με λεπτομέρεια τους ταξιδιώτες για τους κινδύνους μετάδοσης της COVID -19 στην κοινότητα. Έμφαση δίνεται για τις περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων και δραστηριοτήτων, που κατά την διάρκεια του ταξιδιού ενδέχεται να έχουν εκθέσει σε αυξημένο κίνδυνο μετάδοσης της νόσου τους πολίτες.

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στους ελέγχους τόνισε: «Η Περιφέρεια Αττική με στοχευμένες δράσεις έχει θέσει τους μηχανισμούς και τις υπηρεσίες της σε συναγερμό, ώστε να αναχαιτισθεί η έκρηξη της επιδημίας που παρατηρείται στην επικράτεια, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής στην καρδιά του καλοκαιριού, τον Δεκαπενταύγουστο.

Για αυτό σπεύδουμε, από την πρώτη μέρα επιστροφής των εκδρομέων στο λεκανοπέδιο να ελέγξουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να ενημερώσουμε για την ατομική ευθύνη που απαιτείται από όλους μας και τη μέριμνα για την προφύλαξη των πόλεων μας από την τρομερή επιδημία.

Θα σταθούμε φρουροί στις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά και μέσω τηλεφωνικού κέντρου 1110 που ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των πολιτών επί 24ώρου βάσεως, θα συνεχίσουμε να επαγρυπνούμε για την ασφάλεια του κοινωνικού συνόλου και ειδικά των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΠαραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική ΜακεδονίαΣήμερα 14:35 | Ειδήσεις

Στο μπλόκο του κόμβου του Φιλώτα ο δρόμος θα κλείσει στις 17:00 έως 19:00.

24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Νέα συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της ΑθήναςΣήμερα 13:08 | Ειδήσεις

Εκατοντάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τα χρόνια προβλήματα του κλάδου.

Μάλγαρα: Αγρότες μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούςΣήμερα 13:36 | Ειδήσεις

Την Τετάρτη, οι αγρότες θα αποκλείσουν επ' αόριστον την Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης η οποία  παραμένει ανοιχτή μέχρι και σήμερα.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματοςΣήμερα 14:04 | Ειδήσεις

Νωρίτερα αφέθηκαν ελεύθεροι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, πατέρας και γιος με περιοριστικούς όρους. Η διαδικασία συνεχίζεται.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χανιά: Αγροτοκτηνοτρόφοι απέκλεισαν την Εφορία - Έριξαν γάλα στους δρόμους (εικόνες)15:58Λαμία: Οι αγρότες έκλεισαν το Μπράλο για δύο ώρες15:48Λευκάδα: 50χρονος κατάπιε νάιλον συσκευασία με ηρωίνη και πέθανε15:38Επιπλέον πληρωμές σε αγρότες από ΟΠΕΚΕΠΕ - ΕΛΓΑ σήμερα: Θα καταβληθεί ποσό άνω των 480 εκατ.ευρώ15:28Ηράκλειο: Ημίγυμνος άνδρας προκάλεσε ζημιές σε σούπερ μάρκετ, βιτρίνες, αυτοκίνητα15:18Μπλόκα Αγροτών: Συζητείται το να "ανοίξουν" τους δρόμους για τους εκδρομείς των Χριστουγέννων15:08Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες στη Δυτική Μακεδονία14:58Γαλλία: Αγρότες αποκλείουν δρόμους σε όλη τη χώρα14:48Αποκαλύψεις - Χαλάνδρι: Διευθύντρια και καθηγητές έπιασαν με κόφτη το χέρι μαθητή - Προσπαθούσαν να σπάσουν την κατάληψη14:38ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η μητέρα του φερόμενου ως αρχηγού του κυκλώματος14:28Επιστροφή στις νίκες «ψάχνει» ο Ολυμπιακός υποδεχόμενος την Βαλένθια14:18Γαλλία: Δυο παιδιά νεκρά εξαιτίας έκρηξης σε πολυκατοικία κοντά στη Λιόν14:08Επίθεση στο πανεπιστήμιο Brown: Ο δράστης παραμένει ασύλληπτος - Στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο13:58Μάλγαρα: Αγρότες μοίρασαν ρύζι σε διερχόμενους οδηγούς13:48Οι παρουσιαστές του ΑΝΤ1 μας καλούν στον Χριστουγεννιάτικο Τηλεμαραθώνιο Αλληλεγγύης13:3824ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ: Ολοκληρώθηκε η πορεία - Νέα συγκέντρωση σήμερα στο κέντρο της Αθήνας13:28Ιωάννινα: Συνελήφθη 23χρονη που μετέφερε με αυτοκίνητο της 215 κιλά κάνναβης έχοντας μαζί της το 2,5 ετών παιδί της 13:18Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για φωτιά σε διαμέρισμα – Γυναίκα εγκλωβίστηκε στο μπαλκόνι (βίντεο)13:08Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη 12:58Μπλόκα αγροτών στη Θεσσαλονίκη: Κανονικά τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης – Αθήνας12:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο