LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 14 Αυγούστου 2020 00:00 | Ανανέωση: 14 Αυγούστου 2020 00:12

Champions League: η Λειψία απέκλεισε την Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Λειψία μπήκε στο γήπεδο με πολύ πιο επιθετική διάθεση και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «ροχιμπλάνκος»...

Champions League - Λειψία - Ατλέτικο

Η Λειψία έκανε και πάλι το... θαύμα της στο Champions League. Η έτερη (μαζί με την Αταλάντα) εφετινή «Σταχτοπούτα» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, νίκησε με 2-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης στον δεύτερο προημιτελικό του Final-8 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον ημιτελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της 18ης Αυγούστου στο «Ντα Λουζ».

Μετά από ένα «φτωχό» πρώτο μέρος, όπου η Ατλέτικο πίεζε και είχε την κατοχή της μπάλας και η Λειψία κρατούσε με σωστή αμυντική τακτική τη θέση της μέσα στο γήπεδο, στο δεύτερο 45λεπτο έγινε ένα απίθανο παιχνίδι! Η Λειψία μπήκε στο γήπεδο με πολύ πιο επιθετική διάθεση και κατάφερε να αιφνιδιάσει τους «ροχιμπλάνκος» με κεφαλιά του Ντάνι Όλμο στο 51’, έπειτα από υπέροχη σέντρα του Σάμπιτσερ. Ο Σιμεόνε προσπάθησε να ανακατέψει την... τράπουλα με τις κινήσεις του από τον πάγκο και με την είσοδο του Ζοάο Φέλιξ έδωσε πνοή στην επίθεση της ομάδας του. Στο 70’ ο Πορτογάλος κέρδισε πέναλτι από πολύ άτσαλο μαρκάρισμα του Κλόστερμαν. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση κι έφερε το ματς στα ίσα ένα λεπτό αργότερα.

Οι Ισπανοί άρχισαν να γίνονται ολοένα και πιο πιεστικοί, αναζητώντας το γκολ της νίκης, όμως τα κενά που άφηναν στα μετόπισθεν τους κόστισαν στο φινάλε. Κι ενώ όλα έδειχναν... παράταση, μία εξαιρετική κίνηση και χαμηλή σέντρα του Ανχελίνο από τα αριστερά στο 88' έκανε τη... διαφορά. Ο Ισπανός μπακ «ακινητοποίησε» με την έξυπνη πάσα του όλη την άμυνα της Ατλέτικο, δίνοντας την ευκαιρία στον Άνταμς να επιχειρήσει ανενόχλητος το σουτ, που κόντραρε πάνω στον Σάβιτς και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Όμπλακ.

Στα τελευταία λεπτά, συν την 9λεπτη καθυστέρηση, η Ατλέτικο δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης και η Λειψία πανηγύρισε μία τεράστια νίκη που την έστειλε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του εφετινού Champions League.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Κίτρινες: Κλόστερμαν, Χαϊντάρα - Ρενάν Λόντι, Χιμένες

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΛΕΙΨΙΑ (Τζούλιεν Νάγκελσμαν): Γκουλάσι, Χάλστενμπεργκ, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Ανχελίνο, Σάμπιτσερ (90’+2’ Μουκιέλε), Καμπλ, Λάιμερ (72’ Άνταμς), Ενκουκού (83’ Χαϊντάρα) Όλμο (83’ Σικ), Πόουλσεν.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγο Σιμεόνε): Όμπλακ, Τρίπιερ, Σάβιτς, Χιμένες, Ρενάν Λόντι, Καράσκο, Σαούλ, Ερέρα (58’ Ζοάο Φέλιξ), Κόκε (90’+2’ Φελίπε), Ντιέγο Κόστα (72’ Μοράτα), Γιορέντε.


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτήΧθες 20:03 | Ειδήσεις

Κρατούμενος θα παραμείνει μέχρι την απολογία του ο ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό του βουλευτή Βασιλη Γραμμένου.

Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις ΕυρωεκλογέςΧθες 20:12 | Ειδήσεις

Σε 86 από τις 122 σελίδες της απόφασης, αναλύονται οι λόγοι που "μπλόκαραν" τους Σπαρτιάτες.

Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορίαΧθες 19:47 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρουσίαση του προγράμματος "Αιγίς" για την πολιτική προστασία.

Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)Χθες 19:04 | Ειδήσεις

Πως μια φορητή μνήμη βοήθησε τους αστυνομικούς να "ξεκλειδώσουν" πρόσωπα και καταστάσεις. Νέες εικόνες από τους οπαδούς πριν απο το μοιραίο χτύπημα στον αστυνομικό.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Πήραν το πλεονέκτημα έδρας οι “ερυθρόλευκοι”00:12Πειραιάς: Έπεσε στη θάλασσα ενώ επιβιβαζόταν στο πλοίο23:58Λονδίνο: αφηνιασμένα άλογα έσπειραν τον πανικό στους δρόμους της πόλης (βίντεο)23:45Καιρός: Σκόνη, καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας την Πέμπτη23:31Παρά-Κολύμβηση: Μιχαλεντζάκης και Σταματοπούλου πήραν αργυρά μετάλλια23:18Νίσυρος - Κασσελάκης: Ο Σαϊμίρ και ο γιος του κατήγγειλαν ένα κατ’ εξακολούθηση έγκλημα (βίντεο)23:04Ρωσία: Από έλεγχο θα περνούν τα βιβλία για “απαγορευμένες πληροφορίες”22:51Αστικά λεωφορεία: “Πρεμιέρα” για ανέπαφες πληρωμές στις γραμμές του Αεροδρομίου22:38H AEK “στρίμωξε” τον Παναθηναϊκό και είναι “αγκαλιά” με τον τίτλο22:25Ακίνητα: Τροπολογία για τα ύψη κτηρίων, μετά τις αντιδράσεις (βίντεο)22:12Ισπανία - Σάντσεθ: Προς παραίτηση ο Πρωθυπουργός, για την έρευνα στην σύζυγο του21:59Δολοφονία Λυγγερίδη: ο άγνωστος πληροφοριοδότης και το βίντεο ντοκουμέντο (βίντεο)21:45Άρης - Ολυμπιακός: Ισοπαλία…. “πονοκέφαλος” για τους ερυθρόλευκους21:32Πρωτομαγιά - Απεργία: ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή21:18Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης: Ο Πετρούνιας στον τελικό21:04Make-A-Wish Ελλάδος: 29 Απριλίου - Παγκόσμια Ημέρα Ευχής20:51Σπαρτιάτες - Άρειος Πάγος: Το σκεπτικό για τον αποκλεισμό από τις Ευρωεκλογές20:38Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα και προσωρινή κράτηση του βουλευτή20:25POS - ταμειακές μηχανές: “Εκπνέει” η προθεσμία για τη διασύνδεση τους20:11Μητσοτάκης για “Αιγίς”: Δεν υπάρχει περιθώριο για αδράνεια ή εγκληματική αδιαφορία19:58
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο