LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Αυγούστου 2020 22:34

Αναστασιάδης για Τουρκία: ούτε σέβεται κανόνες, ούτε προσαρμόζεται

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μια παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε. διαδέχεται την άλλη, από πλευράς Τουρκίας...

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΟΗΕ

Για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κύπρο και την Ελλάδα ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μια παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε. διαδέχεται την άλλη, από πλευράς Τουρκίας: Ενέργειες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το Διεθνές Δίκαιο το οποίο συνεχώς επικαλείται η Τουρκία».

Προσερχόμενος στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς σχετικά, αναρωτήθηκε: «Εάν η Τουρκία πιστεύει ότι ενεργεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου τότε γιατί δεν δέχεται τις εκκλήσεις και προτάσεις για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά χρησιμοποιεί βία και την υπεροπλία της;».

Ο κ. Αναστασιάδης συνέχισε λέγοντας ότι «καλό θα ήταν, εάν πιστεύουν ότι ενεργούν με βάση το διεθνές δίκαιο, να εισάκουαν εκκλήσεις της ΕΕ, προτάσεις δικές μας, αλλά και της Ελλάδας για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή σε διεθνή επιδιαιτησία. Τι έχουν να ανησυχήσουν, αν, όπως ισχυρίζονται, ενεργούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο; Συνεπώς, αυτό που από πλευράς της Ελλάδας αλλά και δικής μας (υπάρχει) είναι τίποτα πέραν από την προσπάθεια μέσα από τη διπλωματία να επιτύχουμε συμμόρφωση. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα η οποία, επαναλαμβάνω, δεν σέβεται ούτε κανόνες Διεθνούς Δικαίου ούτε και προσαρμόζεται με τη σύγχρονη εποχή. Δείτε αν η οποιαδήποτε άλλη χώρα χρησιμοποιώντας την υπεροπλία ή γενικότερα τη χρήση βίας επιτυγχάνει αυτά που λέει ότι δικαιούται με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Στο ερώτημα αν υπάρχει ικανοποίηση στην Κύπρο από τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων στο σύνολό τους, ο Πρόεδρος είπε ότι «αύριο είναι ορισμένη η έκτακτη Σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, το ενδεχόμενο είναι να συγκληθεί μια έκτακτη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να μελετήσει την όλη κατάσταση, αν συνεχίσει η Τουρκία να συμπεριφέρεται κατά τον τρόπο που συμπεριφέρεται».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την ΑττικήΧθες 20:58 | Ειδήσεις

Ποια σημεία παραμένουν ακόμα κλειστά.

Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοίΧθες 22:59 | Ειδήσεις

Ποια είναι η κατάσταση της υγείας της μικρής

Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικόΧθες 21:35 | Ειδήσεις

Νωρίτερα, οι αγρότες στα διόδια της Κάτω Αχαΐας έκλεισαν για ακόμα μία φορά τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου και την παλιά εθνική οδό Πατρών – Πύργου.

Συνάντηση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ με τον Mητροπολίτη Θεσσαλονίκης ΦιλόθεοΧθες 18:39 | Ειδήσεις

Στη συνάντηση, που σύμφωνα με ανάρτηση της Μητρόπολης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, την κ. Γκίλφοϊλ συνόδευσε ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Τζέρι Ισμαήλ (Jerry Ismail).

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος δοκιμών23:10Λιόσια: Εγκατέλειψε τη 2 ετών ανιψιά του μέσα στο αμάξι... γιατί τον καταδίωξαν αστυνομικοί 23:02Εξαρθρώθηκε ομάδα που εξαπατούσε τον ΕΟΠΥΥ - Ανάμεσα τους γιατροί και φαρμακοποιός22:54Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενισχύει τους πλημμυροπαθείς της Μάνδρας (εικόνες)22:44Καλαμάτα: Ξεκόλλησε μαρκίζα 4 καταστημάτων στο κέντρο της πόλης (εικόνες)22:34ΚΑΕ Ολυμπιακός: Η ομάδα θα καλύψει τα έξοδα της Φενερμπαχτσέ στην επιστροφή της22:24Μουντιάλ 2026: Η κλήρωση των 12 ομίλων22:14Λειψυδρία: “Μικρή ανάσα” στα αποθέματα νερού από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις22:04Κακοκαιρία Byron: Σύσκεψη συντονισμού για την καταγραφή ζημιών και την αποζημίωση πληγέντων στη Δυτική Αττική21:54Πατρών – Πύργου: Οδηγός προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο αγροτών – Παραλίγο να τραυματίσει πεζούς και αστυνομικό21:44Missing alert για την εξαφάνιση 33χρονου21:34Ηράκλειο Κρήτης: Στη φυλακή οι γονείς για την κακοποίηση των οκτώ παιδιών τους 21:24Κακοκαιρία Byron: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σχεδόν σε όλη την Αττική21:09Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Την Δευτέρα αναμένεται η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας20:55
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο