LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 13 Αυγούστου 2020 22:34

Αναστασιάδης για Τουρκία: ούτε σέβεται κανόνες, ούτε προσαρμόζεται

Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μια παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε. διαδέχεται την άλλη, από πλευράς Τουρκίας...

ΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ - ΟΗΕ

Για τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η Τουρκία το τελευταίο διάστημα, καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται από την Κύπρο και την Ελλάδα ρωτήθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η μια παραβίαση του Καταστατικού Χάρτη των Η.Ε. διαδέχεται την άλλη, από πλευράς Τουρκίας: Ενέργειες, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με το Διεθνές Δίκαιο το οποίο συνεχώς επικαλείται η Τουρκία».

Προσερχόμενος στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ερωτηθείς σχετικά, αναρωτήθηκε: «Εάν η Τουρκία πιστεύει ότι ενεργεί στη βάση του Διεθνούς Δικαίου τότε γιατί δεν δέχεται τις εκκλήσεις και προτάσεις για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, αλλά χρησιμοποιεί βία και την υπεροπλία της;».

Ο κ. Αναστασιάδης συνέχισε λέγοντας ότι «καλό θα ήταν, εάν πιστεύουν ότι ενεργούν με βάση το διεθνές δίκαιο, να εισάκουαν εκκλήσεις της ΕΕ, προτάσεις δικές μας, αλλά και της Ελλάδας για προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ή σε διεθνή επιδιαιτησία. Τι έχουν να ανησυχήσουν, αν, όπως ισχυρίζονται, ενεργούν με βάση το Διεθνές Δίκαιο; Συνεπώς, αυτό που από πλευράς της Ελλάδας αλλά και δικής μας (υπάρχει) είναι τίποτα πέραν από την προσπάθεια μέσα από τη διπλωματία να επιτύχουμε συμμόρφωση. Αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε να κάνουμε με μια χώρα η οποία, επαναλαμβάνω, δεν σέβεται ούτε κανόνες Διεθνούς Δικαίου ούτε και προσαρμόζεται με τη σύγχρονη εποχή. Δείτε αν η οποιαδήποτε άλλη χώρα χρησιμοποιώντας την υπεροπλία ή γενικότερα τη χρήση βίας επιτυγχάνει αυτά που λέει ότι δικαιούται με βάση το Διεθνές Δίκαιο».

Στο ερώτημα αν υπάρχει ικανοποίηση στην Κύπρο από τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων εταίρων στο σύνολό τους, ο Πρόεδρος είπε ότι «αύριο είναι ορισμένη η έκτακτη Σύνοδος του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών, το ενδεχόμενο είναι να συγκληθεί μια έκτακτη Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να μελετήσει την όλη κατάσταση, αν συνεχίσει η Τουρκία να συμπεριφέρεται κατά τον τρόπο που συμπεριφέρεται».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονηΣήμερα 11:26 | Ειδήσεις

Τα τρίδυμα από τον τρίτο όροφο παραμένουν προληπτικά στην παιδιατρική κλινική του Ιπποκρατείου.

Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - ΘεσσαλονίκηςΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Το απόγευμα αναμένεται να μπουν με τα τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας, όπου θα μοιράσουν έντυπο όπου θα εξηγούν το δίκαιο των αιτημάτων τους, ζητώντας τη στήριξη των υπόλοιπων κοινωνικών ομάδων.

Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυοΣήμερα 08:51 | Ειδήσεις

Στα μπλόκα της Θήβας, του Κάστρου, της Αταλάντης και του Μπράλου, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τόσο πριν όσο και μετά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς.

Θεσσαλονίκη: 710 κλήσεις στην Πυροσβεστική λόγω των προβλημάτων που προκάλεσαν ισχυροί άνεμοιΣήμερα 07:56 | Ειδήσεις

Κατά τη χθεσινή ημέρα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 710 κλήσεις μέχρι χθες στις 11:30 το βράδυ για πτώσεις δέντρων και αντικειμένων με τη συντριπτική πλειονότητα αυτών να αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μάλγαρα - Μπλόκα: Ανέτρεψαν την απόφασή τους οι αγρότες που είχαν εξαγγείλει 24ωρο αποκλεισμό13:38Κλιμάκωση των αγροτικών κινητοποιήσεων στον Έβρο13:24Κρεμλίνο: Σύντομα η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Πούτιν και του Τράμπ13:10Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών επί της Αττικής Οδού, περιοχής Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος12:56Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι - Διακομίστηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο12:42Η εικόνα στα αγροτικά μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας12:30Λαμία: Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο Ι.Χ. - Αναποδογύρισε το ένα όχημα (Εικόνες)12:16Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για κλοπή χαλκού και κατοχή όπλων12:02Ολυμπιακός: Εξετάζεται η περίπτωση του περιζήτητου Κέβιν Ροντρίγκες 11:48Φωτιά στην Θεσσαλονίκη: Κατέληξε από τα τραύματα της η 71χρονη 11:34Ζελένσκι: Το ειρηνευτικό σχέδιο προβλέπει αμερικανικές εγγυήσεις ασφάλειας για 15 χρόνια11:20Τρίκαλα- Καρδίτσα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες11:06Κριστιάνο Ρονάλντο: Παραμένει ο στόχος των 1000 γκολ καριέρας10:52Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 19χρονος που έκλεψε αυτοκίνητο10:38Δύο συλλήψεις διακινητών μεταναστών σε Γαύδο και Καλούς Λιμένες10:24Θεσσαλονίκη: 14χρονος απείλησε 13χρονο για να του κλέψει το πορτοφόλι 10:10Νέο Ηράκλειο: Συνελήφθη 16χρονος που λήστεψε 12χρονες υπό την απειλή κουζινομάχαιρου09:56Μπράλος: Οι αγρότες αποφάσισαν δίωρο αποκλεισμό παραδρόμων και προσβάσεων στο εθνικό και το επαρχιακό οδικό δίκτυο09:42Συνελήφθη οδηγός σε ηλεκτρικό πατίνι υπό την επήρεια αλκοόλ09:28Μπλόκο Νίκαιας: Οι αγρότες θα προχωρήσουν σε νέο τρίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης09:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο