LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 13 Αυγούστου 2020 21:00

Κορονοϊός - Ιταλία: Τεστ σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα

Με τεστ και καραντίνα αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα την πανδημία. Τι αναφέρεται από τον Ιταλό Υπουργό Υγείας για τα “γρήγορα τεστ”.

AP - ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ

Tην πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού στους πολίτες που φθάνουν στη χώρα από την Ισπανία, την Κροατία, τη Μάλτα και την Ελλάδα ενέκρινε την Τετάρτη η Ιταλική Κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση έγινε, μέσω διαδικτύου, από τον Ιταλό υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, για να υπερασπιστούμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, χάρη στις θυσίες όλων μας», υπογράμμισε ο Σπεράντσα.

Τα “γρήγορα τεστ” (η απάντηση, όπως γράφει ο Τύπος, θα δίδεται μέσα σε περίπου είκοσι λεπτά) θα πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι με τον τρόπο αυτόν θα αποφευχθεί η επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες Ιταλούς οι οποίοι, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους πολίτες φτάνουν στην Ιταλία από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, η κυβέρνηση Κόντε έχει αποφασίσει την επιβολή προληπτικής καραντίνας.

Η σχετική απόφαση ακολουθεί την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Ιταλία, από περιγραφές νεαρών τουριστών, που μολύνθηκαν από τον ιό κατά τις διακοπές τους στην Κέρκυρα.

«Φέραμε μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε σε ντίσκο τις φορέσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι μας κοίταζαν σαν εξωγήινους! Οπότε τις βγάλαμε και εμείς».

 

Πρόκειται για μια από τις μαρτυρίες που φιλοξενήθηκαν σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Οι επτά 19χρονοι από την επαρχία του Αρέτζο βρέθηκαν θετικοί μετά την επιστροφή τους από το ελληνικό νησί.

«Στις περιοχές της Ιταλίας όπου δεν υπήρξαν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα, η παρουσία ανθρώπων που έρχονται από το εξωτερικό με τον ιό είναι πολύ επικίνδυνη. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τους εντοπίσουμε και να τους παρακολουθούμε», αναφέρουν οι ιταλικές υγειονομικές Αρχές.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euronews

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη - FlyOver: Ξεκίνησε η κατεδάφιση της γέφυρας Πανοράματος - 48ωρος αποκλεισμός και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις 11:46Σεισμός στην Ξυνιάδα Φθιώτιδας11:32Το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα 10 χρόνια στην ηγεσία της ΝΔ - "Μαζί συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος"11:18Δεμένα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά – Ακυρώσεις δρομολογίων με αποφάσεις των ακτοπλοϊκών εταιρειών11:04Περιστέρι: Νεκρή ανασύρθηκε ηλικιωμένη έπειτα από φωτιά σε διαμέρισμα10:50Μήλος: Ταλαιπωρία για 1.641 επιβάτες – Δεν έδεσαν λόγω κακοκαιρίας τα πλοία10:36Σήμερα η Πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια της Λάρισας 10:21Οι αγρότες χαλαρώνουν τους αποκλεισμούς - Άνοιξαν οι δρόμοι σε Μπράλο και Τέμπη10:07Εύβοια: Έκρηξη σε υποσταθμό ΔΕΔΔΗΕ στο Αλιβέρι – Χωρίς ρεύμα σπίτια και επιχειρήσεις09:53ΚΥΣΕΑ: Συνεδριάζει σήμερα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη09:39Ουκρανία: Το μισό Κίεβο δεν έχει θέρμανση - Ο δήμαρχος προτρέπει κατοίκους να φύγουν από την πόλη προσωρινά09:24Συμφωνία ΕΕ - Mercosur: Νέες εξαγωγικές προοπτικές για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα09:10Τραμπ: Οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν τη Γροιλανδία ώστε να αποτρέψουν την κατάληψη του νησιού από τη Ρωσία ή την Κίνα08:56ΟΗΕ: Ο ΓΓ Γκουτέρες καταδικάζει τις ρωσικές επιθέσεις κατά των ουκρανικών πολιτικών υποδομών08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Ιανουαρίου08:28Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:13Τραμπ: Οι ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη δεξαμενοπλοίου που αναχώρησε από τη Βενεζουέλα χωρίς έγκριση23:59ΟΗΕ: Διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τους θανάτους κατά τις διαδηλώσεις στο Ιράν23:46Ολυμπιακός – Μπάγερν Μονάχου: Επιστροφή στις νίκες για τους ερυθρόλευκους23:36Ο χάρτης των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ έως 16 Ιανουαρίου23:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο