LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 13 Αυγούστου 2020 21:00

Κορονοϊός - Ιταλία: Τεστ σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα

Με τεστ και καραντίνα αντιμετωπίζει η γειτονική χώρα την πανδημία. Τι αναφέρεται από τον Ιταλό Υπουργό Υγείας για τα “γρήγορα τεστ”.

AP - ΒΡΕΤΑΝΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ - ΤΕΣΤ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ

Tην πραγματοποίηση γρήγορου τεστ για την ανίχνευση του κορονοϊού στους πολίτες που φθάνουν στη χώρα από την Ισπανία, την Κροατία, τη Μάλτα και την Ελλάδα ενέκρινε την Τετάρτη η Ιταλική Κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση έγινε, μέσω διαδικτύου, από τον Ιταλό υπουργό Υγείας, Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε προσεκτικοί, για να υπερασπιστούμε τα αποτελέσματα που πετύχαμε τους τελευταίους μήνες, χάρη στις θυσίες όλων μας», υπογράμμισε ο Σπεράντσα.

Τα “γρήγορα τεστ” (η απάντηση, όπως γράφει ο Τύπος, θα δίδεται μέσα σε περίπου είκοσι λεπτά) θα πραγματοποιούνται στα αεροδρόμια. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι με τον τρόπο αυτόν θα αποφευχθεί η επιβολή καραντίνας σε χιλιάδες Ιταλούς οι οποίοι, τις επόμενες εβδομάδες, θα επιστρέψουν από τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται ότι για όσους πολίτες φτάνουν στην Ιταλία από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία, η κυβέρνηση Κόντε έχει αποφασίσει την επιβολή προληπτικής καραντίνας.

Η σχετική απόφαση ακολουθεί την αναστάτωση που προκλήθηκε στην Ιταλία, από περιγραφές νεαρών τουριστών, που μολύνθηκαν από τον ιό κατά τις διακοπές τους στην Κέρκυρα.

«Φέραμε μάσκες από την Ιταλία και τις πρώτες φορές που πήγαμε σε ντίσκο τις φορέσαμε. Αλλά ήμασταν οι μόνοι και οι υπόλοιποι μας κοίταζαν σαν εξωγήινους! Οπότε τις βγάλαμε και εμείς».

 

Πρόκειται για μια από τις μαρτυρίες που φιλοξενήθηκαν σε δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera. Οι επτά 19χρονοι από την επαρχία του Αρέτζο βρέθηκαν θετικοί μετά την επιστροφή τους από το ελληνικό νησί.

«Στις περιοχές της Ιταλίας όπου δεν υπήρξαν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα, η παρουσία ανθρώπων που έρχονται από το εξωτερικό με τον ιό είναι πολύ επικίνδυνη. Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να τους εντοπίσουμε και να τους παρακολουθούμε», αναφέρουν οι ιταλικές υγειονομικές Αρχές.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, euronews

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λήμνος: Δικυκλιστής έπεσε σε γκρεμό 16:40Μύκονος – Κολοσσός Ρόδου: Οι φιλοξενούμενοι πήραν την νίκη16:20Αγνοείται ομάδα ορειβατών στον Ταΰγετο -Σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού16:00Ιράν: Αξιωματούχος δήλωσε ότι οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τις διαδηλώσεις είναι τουλάχιστον 5.00015:45Αυστραλία: Έφηβος τραυματίστηκε σοβαρά σε επίθεση καρχαρία15:30Γαλλία-ΗΠΑ-Γροιλανδία: Η Γαλλία προτίθεται να ζητήσει την υιοθέτηση οικονομικών αντίμετρων της ΕΕ μετά τις δασμολογικές απειλές των ΗΠΑ 15:20Ολυμπιακός: Ο Μαριάνι θα «σφυρίξει» στο κρίσιμο ματς με την Λεβερκούζεν15:00Ο "χάρτης" των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 23 Ιανουαρίου14:4043χρονος "πέταξε" με 153 χλμ./ώρα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης14:20Θεσσαλονίκη: 35χρονος "καβάλησε"το ταξί παράνομα και συνελήφθη 14:00Berlinale 2026: Αυλαία με το “No Good Men” της Σαχρμπανού Σαντάτ13:40Θεσσαλονίκη: Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 26 λόγχες της Ελληνιστικής εποχής σε σπίτι 44χρονου13:20ΗΠΑ-Τουρκία-Αίγυπτος: Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα13:00ΗΠΑ - Μινεσότα: Δικαστής περιόρισε τις εξουσίες της αστυνομίας μετανάστευσης12:40Eurovision: Ανακοινώθηκε η πρώτη περιοδεία στην ιστορία του θεσμού (βίντεο)12:26Μαχαίρωμα τη νύχτα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης12:12Πρέβεζα: Γυναίκα οδηγούσε μεθυσμένη - Συνελήφθη από την τροχαία11:56Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις ατόμων για τροχονομικές παραβάσεις11:42Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Σήμερα ο μεγάλος τελικός11:28Αγαπηδάκη: Το ούζο και το τσίπουρο δεν θεραπεύουν την γρίπη11:14
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο