LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 13 Αυγούστου 2020 17:10

Άδειες κυκλοφορίας: Μέτρα για τα προβλήματα στο σύστημα έκδοσης

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας, που προκάλεσε προσωρινά η πτώση του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος, λαμβάνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Πινακίδες κυκλοφορίας - επιστροφή - άδεια κυκλοφορίας

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας, που προκάλεσε προσωρινά η πτώση του κεντρικού ηλεκτρονικού συστήματος, λαμβάνει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών:

«Από σήμερα 13 Αυγούστου 2020 και για ένα μήνα, θέση άδειας κυκλοφορίας για τα καινούρια επιβατικά, μοτοσικλέτες και φορτηγά οχήματα, μεικτού βάρους μέχρι 3500 χιλ., θα έχει το Πιστοποιητικό Ταξινόμησης στο οποίο θα αναγράφεται και ο αριθμός κυκλοφορίας.

Ήδη έχουν ενημερωθεί για την ρύθμιση αυτή οι αρμόδιες αστυνομικές και λιμενικές αρχές, καθώς και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιπτώσεις μεταβίβασης ενάριθμων οχημάτων, οι παλαιές άδειες κυκλοφορίας ισχύουν για ένα μήνα και επομένως η κυκλοφορία των οχημάτων αυτών με την παλαιά άδεια κυκλοφορίας είναι νόμιμη.

Οι λοιπές πράξεις που συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος όπως αναθεωρήσεις, εκδόσεις αντιγράφων αδειών οδήγησης λόγω κλοπής ή απώλειας εξακολουθούν να διενεργούνται κανονικά. Το αποδεικτικό κατάθεσης των δικαιολογητικών για κάθε πράξη αποτελεί νόμιμο αποδεικτικό στοιχείο για την κυκλοφορία των οδηγών.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι είναι δυνατή η έκδοση προσωρινών αδειών οδήγησης για τους οδηγούς που είχαν καταθέσει δικαιολογητικά μέχρι 11/8/2020.

Οι λοιπές υπηρεσίες που δεν έχουν άμεση σχέση με την λειτουργία του ηλεκτρονικού Συστήματος (επιστροφή αδειών κυκλοφορίας λόγω άρσης της ακινησίας), εκτελούνται κανονικά.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ζητά από τους πολίτες συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την κατανόηση τους για το περιστατικό. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την άμεση αποκατάσταση της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος, ενώ διερευνώνται διεξοδικά οι αιτίες της δυσλειτουργίας».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ19:24Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με Γουίκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις19:10Στα μπλόκα οι αγρότες στην Κρήτη με επ' αόριστον κινητοποιήσεις18:56Missing alert για την εξαφάνιση 20χρονης18:42Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 32 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:3217η επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Κλειστοί οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο17:18Κακοκαιρία Byron: Ξεκίνησαν οι αυτοψίες για την καταγραφή των ζημιών στη Δυτική Αττική17:04Σε αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας προχώρησαν οι αγρότες της Φθιώτιδας16:50Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο