LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Αυγούστου 2020 16:14 | Ανανέωση: 13 Αυγούστου 2020 16:22

Δένδιας από Ισραήλ: κίνδυνος για όλη την περιοχή η τουρκική παραβατικότητα

Τι δήλωσε μετά τις επαφές του στο Ισραήλ. Στη Βιέννη την Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών. Μπαράζ επαφών μέχρι αργά το βράδυ...

Νίκος Δένδιας - Ισραήλ

Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed. Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και τον Αυστριακό Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Επίσης, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι συνομιλίες του κ. Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αυστρίας θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αυστρίας θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επιστρέφοντας από το Ισραήλ και πριν μεταβεί στη Βιέννη, ο κ. Δένδιας συνέχισε το απόγευμα το μπαράζ επαφών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. Συγκεκριμένα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Στο επίκεντρο της συνομιλίας του Ν. Δένδια με τον Ρ. Μενέντεζ βρέθηκε η τουρκική παραβατικότητα και η διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας. Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας συνομίλησε επίσης με τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Κρις βαν Χόλεν για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας. "Τον ευχαρίστησα για την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας και συζητήσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο" αναφέρει ο κ. Δένδιας σε μήνυμά του στο Twitter. Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-ΚορίνθουΣήμερα 15:48 | Ειδήσεις

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ο οδηγός του ενός οχήματος, για την απεγκλώβιση του οποίου χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός"14:19Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα13:14Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί13:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»12:46Ιαπωνία: Διεκόπη η ηλεκτροδότηση στις σιδηροδρομικές γραμμές του Τόκιο 12:34ΔΥΠΑ: Δημιουργείται νέο πρόγραμμα με 10.000 νέες θέσεις εργασίας για άνεργες γυναίκες12:20Στο αυτόφωρο για επικίνδυνη οδήγηση η 24χρονη που προσέκρουσε σε 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη12:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο