LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 13 Αυγούστου 2020 16:14 | Ανανέωση: 13 Αυγούστου 2020 16:22

Δένδιας από Ισραήλ: κίνδυνος για όλη την περιοχή η τουρκική παραβατικότητα

Τι δήλωσε μετά τις επαφές του στο Ισραήλ. Στη Βιέννη την Πέμπτη ο Υπουργός Εξωτερικών. Μπαράζ επαφών μέχρι αργά το βράδυ...

Νίκος Δένδιας - Ισραήλ

Η τουρκική παραβατικότητα αποτελεί κίνδυνο για όλες της χώρες της περιοχής μας, κίνδυνο για την ασφάλεια και τη σταθερότητα, κατέστησε σαφές ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στις συναντήσεις του στο Ισραήλ με τον πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι.

Σε δήλωσή του μετά τις επαφές του στο Ισραήλ, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι του δόθηκε η ευκαιρία να ευχαριστήσει την ισραηλινή πλευρά για την ξεκάθαρη δήλωσή της και τοποθέτησή της στο θέμα της τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς στην Ανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για εμβάθυνση και ανάπτυξη των σχέσεων της Ελλάδας με το Ισραήλ, διαμηνύοντας ότι διανύουν την καλύτερη περίοδο τους. Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τη συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας εξέφρασε την ικανοποίησή του και είπε πως του μετέφερε μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από την τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κ. Δένδιας είχε εκτεταμένες συνομιλίες αρχικά με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ και στη συνέχεια με τον πρωθυπουργό της χώρας για ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας, με έμφαση στον αγωγό EastMed. Επίσης, συζήτησαν για τη διμερή οικονομική συνεργασία και τις ευκαιρίες που ανοίγονται, είτε στο διμερές είτε στο πολυμερές πλαίσιο, ανάμεσα στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο, στις ΗΠΑ, σε άλλες χώρες της περιοχής, όπως επισήμανε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί αύριο, Παρασκευή 14 Αυγούστου, στη Βιέννη, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάικ Πομπέο και τον Αυστριακό Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ. Επίσης, θα συμμετάσχει μέσω τηλεδιάσκεψης, από κοινού με τον Αυστριακό ομόλογό του, στο έκτακτο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, το οποίο συνεκλήθη κατόπιν σχετικού ελληνικού αιτήματος προκειμένου να συζητηθούν οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Οι συνομιλίες του κ. Δένδια με τους υπουργούς Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Αυστρίας θα επικεντρωθούν στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. Επίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Αυστρίας θα συζητήσουν ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, επιστρέφοντας από το Ισραήλ και πριν μεταβεί στη Βιέννη, ο κ. Δένδιας συνέχισε το απόγευμα το μπαράζ επαφών, με αντικείμενο την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και την κλιμακούμενη τουρκική παραβατικότητα. Συγκεκριμένα, είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ. Στο επίκεντρο της συνομιλίας του Ν. Δένδια με τον Ρ. Μενέντεζ βρέθηκε η τουρκική παραβατικότητα και η διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας. Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας συνομίλησε επίσης με τον γερουσιαστή των ΗΠΑ Κρις βαν Χόλεν για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, συνομίλησε τηλεφωνικώς με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας. "Τον ευχαρίστησα για την αλληλεγγύη της Γαλλίας προς την Ελλάδα έναντι της τουρκικής παραβατικότητας και συζητήσαμε για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο" αναφέρει ο κ. Δένδιας σε μήνυμά του στο Twitter. Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΒορίζια: Ελεύθερος υπό όρους ο 23χρονος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμούΣήμερα 12:45 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος ανιψιός του 39χρονου Φανούρη Καργάκη, ενός εκ των δύο νεκρών από το ένοπλο επεισόδιο, υποστήριξε πως το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου βρισκόταν σε γάμο.

Ουκρανία: Τα 28 σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου ΤραμπΣήμερα 13:20 | Ειδήσεις

Ανάμεσα στους όρους του σχεδίου είναι η συνταγματική αποδοχή της Ουκρανίας ότι δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, καθώς και η αποδοχή του ΝΑΤΟ να περιλάβει στο καταστατικό του πρόβλεψη που θα διευκρινίζει ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί στη Συμμαχία στο μέλλον.

Τραγωδία σε ειδικό σχολείο στον Πειραιά: 13χρονη μαθήτρια πνίγηκε με το φαγητό τηςΣήμερα 11:56 | Ειδήσεις

Στη Διεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Νίκαιας έχουν οδηγηθεί για προσαγωγή ο διευθυντής και ο/η εκπαιδευτικός. 

ΑΧΕΠΑ: Ζευγάρι νοσηλεύεται με οξεία ηπατική ανεπάρκεια μετά από κατανάλωση μανιταριώνΣήμερα 12:10 | Ειδήσεις

Κινητοποίηση για ανεύρεση μοσχεύματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο ΡΥΘΜΟΣ 94.9 γιορτάζει 25 χρόνια και σε προσκαλεί στο πάρτυ γενεθλίων του14:30Ντουμπάι: Πέθανε ο πιλότος στη συντριβή ινδικού καταδιωκτικού αεροπλάνου κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης14:22Μαρινάκης: Η ελληνική οικονομία έχει πετύχει κάτι που πριν λίγα χρόνια θα φαινόταν αδιανόητο14:08Επίθεση του Ρουβίκωνα στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Στράτου Σιμόπουλου 13:54Ουκρανία: Τα 28 σημεία του ειρηνευτικού σχεδίου Τραμπ13:40Κύκλωμα με τους ψευτοεπενδυτές των καζίνο: Στον ανακριτή ο Σπύρος Μαρτίκας (βίντεο)13:26Ντουμπάι: Συντριβή αεροσκάφους κατά τη διάρκεια αεροπορικής επίδειξης (βίντεο)13:12Βορίζια: Ελεύθερος υπό όρους ο 23χρονος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού12:58Φουκοσίμα: Η Ιαπωνία προχωρά στη μερική επαναλειτουργία του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού στον κόσμο12:44Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα - Πλημμύρες και κατολισθήσεις (εικόνες)12:30ΑΧΕΠΑ: Ζευγάρι νοσηλεύεται με οξεία ηπατική ανεπάρκεια μετά από κατανάλωση μανιταριών12:16Τραγωδία σε ειδικό σχολείο στον Πειραιά: 13χρονη μαθήτρια πνίγηκε με το φαγητό της12:02Νιγηρία: Ένοπλοι απήγαγαν μαθητές από καθολικό σχολείο 11:48Μητσοτάκης στο Bloomberg για το λιμάνι του Πειραιά: Ενισχύουμε τη στρατηγική συνεργασία με τις ΗΠΑ11:34“Ενώπιος Ενωπίω”- Ρέμος για Μαρινέλλα: Θέλω να ανοίξει τα μάτια για να την αποχαιρετήσουμε όπως της αξίζει (βίντεο)11:20Ιωάννινα: Υπερχείλισε ο Καλαμάς - Προβλήματα από την κακοκαιρία στη βόρεια Κέρκυρα 11:06Βορίζια: Στα Δικαστήρια Ηρακλείου ο αδερφός της Ευαγγελίας Φραγκιαδάκη για να απολογηθεί10:52Μητσοτάκης για Ένοπλες Δυνάμεις: Η εθνική άμυνα σε γη, ουρανό και θάλασσα είναι ισχυρότερη από ποτέ10:38Κρεμλίνο: Μια διευθέτηση στην Ουκρανία θα πρέπει να οδηγήσει στην εξάλειψη των βαθύτερων αιτιών της σύγκρουσης10:24ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής της FEMA, Ντέιβιντ Ρίτσαρντσον10:10
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο