LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Αυγούστου 2020 19:30 | Ανανέωση: 12 Αυγούστου 2020 19:59

Βηρυτός: “εκτός λειτουργίας” τα περισσότερα νοσοκομεία

Περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία της Βηρυτού, μεταξύ αυτών τρία από τα μεγαλύτερα, είναι «εκτός λειτουργίας», οκτώ ημέρες μετά την έκρηξη που ισοπέδωσε μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Βηρυτός - Λίβανο - έκρηξη

Περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία της Βηρυτού, μεταξύ αυτών τρία από τα μεγαλύτερα, είναι «εκτός λειτουργίας», έγινε σήμερα γνωστό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οκτώ ημέρες μετά την έκρηξη που ισοπέδωσε μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης σε 55 κλινικές και νοσοκομεία στη Βηρυτό, «γνωρίζουμε πως λίγο παραπάνω από 50% των εγκαταστάσεων αυτών είναι εκτός λειτουργίας», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπρέναν, ο περιφερειακός διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο.

Τρία μεγάλα νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και άλλα τρία δεν λειτουργούν πλήρως, σύμφωνα με τον ίδιο. «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χάσει 500 κλίνες». Ο Μπρέναν κάλεσε τις αρχές και τους εταίρους τους να «αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων όσο το δυνατόν συντομότερα», για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της χώρας μπροστά, επίσης, στην πανδημία της Covid-19.

Την 4η Αυγούστου, μια γιγαντιαία έκρηξη, την οποία προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια αποθήκη με τεράστιες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου, κατέστρεψε ολόκληρες συνοικίες της λιβανικής πρωτεύουσας. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 171 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 6500. Τα νοσοκομεία κατακλύστηκαν από τραυματίες και πολλά από αυτά υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με την Ιμάν Σανκίτι, εκπρόσωπο του ΠΟΥ για τον Λίβανο, οι μονάδες εντατικής θεραπείας και οι διαθέσιμες κλίνες έχουν καταληφθεί από τους σοβαρά τραυματίες. Η έκρηξη σε συνδυασμό με την πανδημία θα έχουν «επιπτώσεις στις δυνατότητες νοσηλείας στον Λίβανο», ιδίως στις ΜΕΘ, σύμφωνα με την ίδια.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιωάννινα: Συνελήφθη άνδρας για διακίνηση ναρκωτικών και οπλοκατοχή08:58"Όχι" στο σημερινό ραντεβού με τον Πρωθυπουργό λένε οι αγρότες της Πελοποννήσου και της Αιτωλοακαρνανίας08:44Θεσσαλονίκη: Στόχος εμπρησμού ΑΤΜ στο κέντρο της πόλης08:30Παναθηναϊκός: Αυτή είναι η πραγματική πρόταση των «πράσινων» για τον Αντίνο08:16Νέα Μαγνησία: Φωτιά σε αποθήκη κουφωμάτων τα ξημερώματα08:02Φορολογικό "διαζύγιο": Έως 2 Μαρτίου οι αιτήσεις για χωριστές φορολογικές δηλώσεις συζύγων07:48ΗΠΑ: Η Μινεσότα μήνυσε την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας μετά τον φόνο γυναίκας από πράκτορα της ICE07:34Χωρίς ταξί σήμερα και αύριο στην Αττική - 48ωρη απεργία από το ΣΑΤΑ07:20Αγρότες μπλόκου Νίκαιας: "Όχι" στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη07:06Τραμπ: Έξτρα δασμοί 25% σε κάθε χώρα που έχει δοσοληψίες με το Ιράν06:52Στο Μαξίμου σήμερα οι αγρότες - Στις 15:00 η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό06:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Ιανουαρίου06:24Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:10Λάρισα: ΙΧ παρέσυρε και τραυμάτισε νεαρό κορίτσι23:59Σπύρος Λούης: Ο θρυλικός μαραθωνοδρόμος που έφυγε από την ζωή σαν σήμερα23:46Καμίνια: Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης και της κόρης της - Συνελήφθησαν 3 δράστες έπειτα από καταδίωξη23:34“Το Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι” θα ταξιδέψει στην Ιαπωνία23:20Χανιά: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που έκλεβε μοτοσικλέτες - 10 συλλήψεις23:07Μαξίμου σε αγρότες: Η κοινωνία δεν έχει άλλο χρόνο για επαναστατική γυμναστική22:53Eurovision 2026: Στον πρώτο ημιτελικό κληρώθηκε η Ελλάδα, στον δεύτερο η Κύπρος22:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο