LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 12 Αυγούστου 2020 19:30 | Ανανέωση: 12 Αυγούστου 2020 19:59

Βηρυτός: “εκτός λειτουργίας” τα περισσότερα νοσοκομεία

Περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία της Βηρυτού, μεταξύ αυτών τρία από τα μεγαλύτερα, είναι «εκτός λειτουργίας», οκτώ ημέρες μετά την έκρηξη που ισοπέδωσε μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Βηρυτός - Λίβανο - έκρηξη

Περισσότερα από τα μισά νοσοκομεία της Βηρυτού, μεταξύ αυτών τρία από τα μεγαλύτερα, είναι «εκτός λειτουργίας», έγινε σήμερα γνωστό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), οκτώ ημέρες μετά την έκρηξη που ισοπέδωσε μέρος της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Μετά την αξιολόγηση της κατάστασης σε 55 κλινικές και νοσοκομεία στη Βηρυτό, «γνωρίζουμε πως λίγο παραπάνω από 50% των εγκαταστάσεων αυτών είναι εκτός λειτουργίας», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Μπρέναν, ο περιφερειακός διευθυντής εκτάκτων καταστάσεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στο Κάιρο.

Τρία μεγάλα νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και άλλα τρία δεν λειτουργούν πλήρως, σύμφωνα με τον ίδιο. «Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χάσει 500 κλίνες». Ο Μπρέναν κάλεσε τις αρχές και τους εταίρους τους να «αποκαταστήσουν τη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων όσο το δυνατόν συντομότερα», για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της χώρας μπροστά, επίσης, στην πανδημία της Covid-19.

Την 4η Αυγούστου, μια γιγαντιαία έκρηξη, την οποία προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε σε μια αποθήκη με τεράστιες ποσότητες νιτρικού αμμωνίου, κατέστρεψε ολόκληρες συνοικίες της λιβανικής πρωτεύουσας. Η έκρηξη είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 171 ανθρώπων και τον τραυματισμό άνω των 6500. Τα νοσοκομεία κατακλύστηκαν από τραυματίες και πολλά από αυτά υπέστησαν σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με την Ιμάν Σανκίτι, εκπρόσωπο του ΠΟΥ για τον Λίβανο, οι μονάδες εντατικής θεραπείας και οι διαθέσιμες κλίνες έχουν καταληφθεί από τους σοβαρά τραυματίες. Η έκρηξη σε συνδυασμό με την πανδημία θα έχουν «επιπτώσεις στις δυνατότητες νοσηλείας στον Λίβανο», ιδίως στις ΜΕΘ, σύμφωνα με την ίδια.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θετικοί οι αγρότες για διάλογο μετά τη νέα πρόσκληση της κυβέρνησης17:36Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του συτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:22Αγρότες: Έκλεισαν Εθνικές Οδοί, σήραγγες, τελωνεία - Κλειστά Τέμπη, Μπράλος, Κάστρο17:08Αποκαλύψεις - Σοκάρει η μητέρα 30χρονου στη Πάτρα: Χτυπούσαν το παιδί μου και οι υπόλοιποι στο μπαρ διασκέδαζαν16:54Σρι Λάνκα: Υπερσύνδεσμος σε σχολικό πρόγραμμα οδηγούσε σε ιστότοπο γνωριμιών για άνδρες16:40Εγκαινιάστηκαν τα ανακαινισμένα χειρουργεία στον "Άγιο Σάββα" (εικόνες)16:26Αναστέλλονται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από Βόλο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω των αγροτικών μπλόκων16:08ΕΛΑΣ: Σε λειτουργία η ψηφιοποίηση διαδικασίας συλλογής δικαιολογητικών για την έκδοση διαβατηρίων15:54ΗΠΑ: Συγκεντρώσεις κατά της ICE μετά τη δολοφονία της 37χρονης στη Μινεάπολη15:39ΗΠΑ: Κούγκαρ επιτέθηκε και σκότωσε γυναίκα στο Κολοράντο15:24Μαρινάκης: Συνεχίζουμε να επιθυμούμε το διάλογο με τους εκπροσώπους των αγροτών15:10Αγρότες: Ολικός αποκλεισμός του κόμβου του Μπράλου – Έκλεισαν και τους παράδρομους14:56Τραγωδία στην Κόρινθο: Αμάξι καρφώθηκε σε σπίτι, δύο νεκροί (βίντεο)14:42Τουρκικό ΥΠΑΜ κατά Ελλάδας: Μονομερείς ενέργειες στο Αιγαίο14:28ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη διάρκεια κηδείας σε εκκλησία στο Σολτ Λέικ Σίτι – Τουλάχιστον δυο νεκροί14:14Κραν Μοντανά: Παράσταση πολιτικής αγωγής κατέθεσαν οι οικογένειες των θυμάτων13:59Αγρότες - Λάρισα: Απέκλεισαν τις σήραγγες στα Τέμπη13:44Διάσκεψη των Προέδρων: Εγκρίθηκε η διακομματική επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα13:30Αντετοκούνμπο:Πρέπει να πιστέψουμε ότι είμαστε καλή ομάδα13:16Ηράκλειο: Πατέρας και μητέρα κατηγορούνται για την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους 13:02
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο