LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 12 Αυγούστου 2020 14:38 | Ανανέωση: 12 Αυγούστου 2020 15:44

Κορονοϊός: η Ρωσία ξεκινάει εμβολιασμούς σε εργαζόμενους στην Υγεία

Τι απαντά η Μόσχα σε όσους την επικρίνουν ότι θέτει το εθνικό της κύρος πάνω από την ασφάλεια, αμφισβητώντας την ασφάλεια του εμβολίου.

AP - Εμβόλιο

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι η πρώτη δόση του εμβολίου της για την Covid-19 θα είναι έτοιμη για κάποιους εργαζομένους των υγειονομικών υπηρεσιών εντός δύο εβδομάδων και απέρριψε ως «αβάσιμες» τις ανησυχίες για την ασφάλεια που εξέφρασαν κάποιοι ειδικοί αναφορικά με την ταχεία έγκριση του σκευάσματος από τη Μόσχα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εμβόλιο για την COVID-19, ύστερα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Το εμβόλιο δεν έχει ακόμα ολοκληρώσει τις τελικές του δοκιμές. Μόνο το 10% περίπου των κλινικών δοκιμών είναι επιτυχείς και κάποιοι επιστήμονες φοβούνται ότι η Μόσχα ίσως θέτει το εθνικό της κύρος πάνω από την ασφάλεια, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Φαίνεται ότι οι ξένοι συνάδελφοί μας αντιλαμβάνονται τα ειδικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του ρωσικού φαρμάκου και προσπαθούν να εκφέρουν γνώμες που κατά την άποψή μας είναι απολύτως αβάσιμες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο.

Ο ίδιος δήλωσε ότι το εμβόλιο που ανέπτυξε το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια της Μόσχας θα χορηγηθεί σε ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, σε εθελοντική βάση και θα είναι σύντομα έτοιμο.

«Τα πρώτα πακέτα του ιατρικού εμβολίου κατά της μόλυνσης του κορονοϊού θα παραληφθούν εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, πρωτίστως για γιατρούς», δήλωσε.

Ο Αλεξάντερ Γκίντσμπουργκ, διευθυντής του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, δήλωσε ότι οι κλινικές δοκιμές θα δημοσιευθούν μόλις έχουν αξιολογηθεί από τους ειδικούς της Ρωσίας. Είπε ότι στόχος της Ρωσίας είναι να είναι σε θέση να παράγει 5 εκατ. δόσεις τον μήνα έως τον Δεκέμβριο-Ιανουάριο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ολοκληρώθηκε η πορεία για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία21:45Μάχη τίτλου στη Formula 1: Ο Φερστάπεν στην pole, ο Νόρις ένα βήμα από το πρωτάθλημα21:31Ζάκυνθος: Συνελήφθησαν οι γονείς του 2χρονου αγοριού που πέθανε μετά από επίθεση σκύλου21:17Θεσσαλονίκη: Κτηνοτρόφος καταρρέει, μετά την αναγκαστική θανάτωση του κοπαδιού του (βίντεο)21:03Μητσοτάκης: Η ανάρτηση για την ανασκόπηση του 2025 - Ένα έτος με μεγάλα έργα, νέες αποφάσεις και αλλαγές20:49Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος: Επεισόδια στα Εξάρχεια - Μολότοφ και προσαγωγές (βίντεο)20:35Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:21ANT1 Sports: Η FIFA τίμησε τον Τραμπ με το πρώτο Βραβείο Ειρήνης στην κλήρωση του Μουντιάλ20:09Συμβαίνει Τώρα: Πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας (βίντεο)19:55Ο ΠΑΟΚ ανέβασε ταχύτητα και λύγισε τον Κολοσσό19:41Ναυάγιο με μετανάστες στην Κρήτη - 18 νεκροί19:27Πρωταθλητής χειμώνα ο Ολυμπιακός μετά το 3-0 επί του ΟΦΗ19:24Ουκρανία: Ο Ζελένσκι επικοινώνησε με Γουίκοφ και Κούσνερ για διαπραγματεύσεις19:10Στα μπλόκα οι αγρότες στην Κρήτη με επ' αόριστον κινητοποιήσεις18:56Missing alert για την εξαφάνιση 20χρονης18:42Σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις για τον Γρηγορόπουλο - 32 προσαγωγές και 2 συλλήψεις18:28Παναθηναϊκός: Εκτός προπόνησης ο Κέντρικ Ναν18:14Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη18:00Τα χτυπήματα στα τάνκερ του ρωσικού σκιώδους στόλου και οι κίνδυνοι για το Αιγαίο17:46Ζάκυνθος: Πώς συνέβη η φονική επίθεση σκύλου που κόστισε τη ζωή σε 2χρονο παιδί17:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο