LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 11 Αυγούστου 2020 12:59 | Ανανέωση: 11 Αυγούστου 2020 12:56

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ζητά η Ελλάδα

Με φόντο την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας. Επαφές του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς.

Μητσοτάκης - Ερντογάν -  Ελλάδα - Τουρκία - Ευρωπαϊκή Ένωση

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις τουρκικές προκλήσεις, θα ζητήσει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Υπουργό Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και την ενημέρωσε για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ μέσα στην ημέρα θα κάνει το ίδιο και με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, Νίκος Δένδιας. Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Πολεμικό Ναυτικό - Oruc Reis - ΑΟΖ

Μαζί με τα δύο βοηθητικά του πλοία και την συνοδεία τεσσάρων τουρκικών πολεμικών πλοίων, όπως δείχνει μία αμφιβόλου χρονικής λήψης φωτογραφία που δίνουν στην δημοσιότητα οι Τούρκοι, το Oruc Reis βρίσκεται για σχεδόν 20 ώρες μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με ρότα δυτική, νοτιοδυτική, κινείται με χαμηλή ταχύτητα έχοντας διανύσει απόσταση περίπου 70 μιλίων μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Η Ελλάδα ούτε εκβιάζεται ούτε θα παρασυρθεί σε τραπέζι διαπραγματεύσεων υπό την απειλή θερμού επεισοδίου ή ακόμη και πολέμου», δήλωσε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης, στον ΑΝΤ1.

Χρειάζεται ψυχραιμία, υπευθυνότητα και ενότητα για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις, τόνισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί”.



Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Η κυβέρνηση της Γροιλανδίας θα συμμετάσχει στη συνάντηση μεταξύ του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ και Δανών αξιωματούχων23:58Έμμα - Θεσσαλονίκη: Αναβλήθηκε η δίκη της συνοδηγού του ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την 21χρονη 23:48Κοζάνη: Αποκλεισμό σε Σιάτιστα και Φιλώτα επί της Εγνατίας οδού αποφάσισαν οι παραγωγοί23:38Γάζα: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ισραηλινού πλήγματος23:24Ιωάννινα: Κλιμάκωση αγροτικών κινητοποιήσεων με 48ωρους αποκλεισμούς23:10Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΟΦΗ "λύγισε" τον Αστέρα κι έκλεισε θέση για τα προημιτελικά22:56Κύπρος-ΕΕ: Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:42Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Λάρισα και Λαμία22:28Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών22:14Θεσσαλονίκη - Μπλόκα αγροτών: Σε 48ωρους αποκλεισμούς προχωρούν οι παραγωγοί από αύριο22:00Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου21:46Αγροτικές κινητοποιήσεις: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν αγρότες από 14 μπλόκα21:36"Καίνε" οι ανατιμήσεις τιμών των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι21:26Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο21:12Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:58ANT1 Sports: Χωρίς νίκη για τις ελληνικές ομάδες ξεκίνησε η διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα20:44Τέλλογλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: "Παράθυρο" και για άλλα χρήματα στους αγρότες20:30Το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη20:16Χαλκιδική: Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια20:02Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη μετά την δολοφονία του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες (βίντεο)19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο