LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2020 22:55

Μουσικός καταδικάστηκε σε θάνατο για βλασφημία τον προφήτη Μωάμεθ

Η δίκη του 22χρονου Γιαχάγια έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ο κατηγορούμενος «δήλωσε ένοχος»...

Μικρόφωνο - τραγουδιστής

Ισλαμικό δικαστήριο της βόρειας Νιγηρίας καταδίκασε σε θάνατο έναν μουσικό, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για «βλασφημία» του προφήτη Μωάμεθ, ανακοίνωσαν σήμερα οι δικαστικές αρχές της πόλης Κάνο.

Το δικαστήριο που εφαρμόζει τη Σαρία, τον ισλαμικό νόμο που ισχύει σε πολλές μουσουλμανικές Πολιτείες της βόρειας Νιγηρίας, καταδίκασε τον Γιαχάγια Αμινού Σαρίφ σε θάνατο δια απαγχονισμού επειδή προσέβαλε τον Μωάμεθ με ένα τραγούδι του, εξήγησε ο εκπρόσωπος των τοπικών δικαστικών αρχών, ο Μπάμπα-Τζίμπο Ιμπραχίμ.

Τα ισλαμικά δικαστήρια έχουν καταδικάσει πολλούς ανθρώπους σε θάνατο για διάφορα «αδικήματα», όπως για μοιχεία, για ομοφυλοφιλία και για δολοφονίες, όμως μόνο ένας έχει εκτελεστεί τα τελευταία 20 χρόνια.

Η δίκη του 22χρονου Γιαχάγια έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ο κατηγορούμενος «δήλωσε ένοχος», πρόσθεσε ο Ιμπραχίμ, διαβεβαιώνοντας ότι ο νεαρός μουσικός μπόρεσε να συμβουλευτεί δικηγόρο.

Στην πόλη Κάνο ξέσπασαν διαδηλώσεις αφού κυκλοφόρησε, μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, το τραγούδι που οδήγησε στην καταδίκη του Σαρίφ. Οι διαδηλωτές πυρπόλησαν μάλιστα το πατρικό σπίτι του μουσικού. Θεώρησαν το τραγούδι του βλάσφημο επειδή επαινούσε έναν ιμάμη, σε τέτοιο βαθμό που τον εξύψωνε πάνω από τον προφήτη Μωάμεθ.

Τα ισλαμικά δικαστήρια της βόρειας Νιγηρίας λειτουργούν παράλληλα με το κρατικό δικαστικό σύστημα.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάσχα - Μενίδι: Αδέσποτη σφαίρα τραυμάτισε άνδρα σε αυλή σπιτιού22:23ΗΠΑ - Euro 2024: Οδηγία για "αυξημένη προσοχή" των Αμερικανών στην Γερμανία22:10Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο21:56Καρδιοχειρουργική 2.0: εξατομικευμένη θεραπεία, νέες τομές και αποδόμηση μύθων21:42Πάσχα - Μητσοτάκης: Η Μαρέβα, το ποδήλατο και η... "χώνεψη" (εικόνες)21:29ΗΠΑ: Ιταλός φοιτητής θύμα αστυνομικής βίας (βίντεο)21:15Εύβοια: Το GPS αντί για την Κάρυστο τους “έστειλε” σε ρεματιά21:02Madonna - Rio de Janeiro: η μεγαλύτερη συναυλία της “βασίλισσας” (βίντεο)20:48Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές θα γίνονται ψηφιακά οι αιτήσεις20:35Μεταμόσχευση ήπατος: Η 23χρονη λήπτρια με δότη τον πατέρα της μιλά στον ΑΝΤ1 (βίντεο)20:22Χώρισαν Τσιτσιπάς - Μπαντόσα: Η ανακοίνωση και η παράκληση20:08Θήβα: Μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο19:55Ισραήλ - Al Jazeera: Η αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου (βίντεο)19:41Καιρός - Δευτέρα του Πάσχα: τοπικές μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας19:27Ανάσταση - Νάξος: Νέοι ψέλνουν χοροπηδώντας το “Χριστός Ανέστη” (βίντεο)19:14Καλύβια - Κροτίδες: Άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό δαχτύλων19:00Κασσελάκης: Να είστε μαζί μου όταν “σπάσουμε τα αυγά” (βίντεο) 18:47Βόλος: Καρχαριοειδές 3,5 μέτρων “εγκλωβίστηκε” σε αγωγό ομβρίων (εικόνες)18:33Μητέρα Έμμας: “Δεύτερο Πάσχα χωρίς εσένα - Ποια γιορτή, ποια ζωή;”18:19ΡΑΑΕΥ: 3 εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας18:06
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο