LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2020 21:19 | Ανανέωση: 10 Αυγούστου 2020 21:27

Κορονοϊός: Τραγικός ο παγκόσμιος απολογισμός της πανδημίας

Η εξέλιξη της πανδημίας στον κόσμο...

AP - ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού ξεπέρασαν σήμερα τα 20 εκατομμύρια σε όλον τον κόσμο, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, με τα μισά από αυτά να έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Ινδία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο κορονοϊός SARS-CoV-2 έχει μολύνει τουλάχιστον τετραπλάσιο αριθμό ανθρώπων από εκείνον που προσβάλλεται κάθε χρόνο από σοβαρή μορφή γρίπης.

Οι νεκροί από την ασθένεια Covid-19 έχουν ξεπεράσει τους 728.000, είναι δηλαδή περισσότεροι από τα θύματα της γρίπης σε ετήσια βάση.

Η καταμέτρηση του πρακτορείου, που βασίζεται σε κυβερνητικά στοιχεία, δείχνει ότι η ασθένεια επιταχύνεται. Χρειάστηκαν περίπου έξι μήνες για να φτάσουν τα κρούσματα τα 10 εκατομμύρια και μόλις 43 ημέρες για να διπλασιαστούν, στα 20 εκατομμύρια.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα επίσημα στοιχεία υποεκτιμούν τόσο τις μολύνσεις όσο και τους θανάτους, ιδίως στις χώρες εκείνες που έχουν περιορισμένες δυνατότητες διεξαγωγής εξετάσεων.

Η πανδημία επιταχύνεται ταχύτερα στη Λατινική Αμερική, όπου σήμερα καταγράφεται το 28% των κρουσμάτων και πάνω από το 30% των θανάτων.

Καθώς το πρώτο κύμα του ιού ακόμη δεν έχει φτάσει στην κορύφωσή του σε ορισμένες χώρες, ενώ σε άλλες παρατηρείται αναζωπύρωση, οι κυβερνήσεις εμφανίζονται διχασμένες στην αντιμετώπιση του προβλήματος: ορισμένες επαναφέρουν τα αυστηρά υγειονομικά μέτρα ενώ άλλες συνεχίζουν να χαλαρώνουν τους περιορισμούς. Οι ειδικοί εκτιμούν επίσης ότι το δίλημμα για το τι θα γίνει με τα σχολεία, την εργασία και την κοινωνική ζωή θα συνεχιστεί –μαζί με τους περιορισμούς– μέχρι να βρεθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο. Σε όλον τον κόσμο σήμερα αναπτύσσονται περισσότερα από 150 εμβόλια, με τα 25 από αυτά να βρίσκονται στη φάση των κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ξεκινά η επιστροφή πινακίδων από τη Δημοτική Αστυνομία Αθήνας23:59Νιγηρία: Αφέθηκαν ελεύθεροι 130 από τους μαθητές καθολικού σχολείου που απήχθησαν τον Νοέμβριο23:43Τηλεφωνική επικοινωνία Στάρμερ – Τραμπ για τον πόλεμο στην Ουκρανία23:29Super League: Ξανά με ανατροπή στην κορυφή η ΑΕΚ 23:14"Νυχτερινός Ποιμήν": Εντοπίστηκαν ανήλικα άτομα στα οποία είχε χορηγηθεί αλκοόλ σε νυχτερινά κέντρα23:00Λίβανος: Ένας νεκρός και ένας τραυματίας από επίθεση του Ισραήλ22:44Ακριβότερο της τελευταίας πενταετίας θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι22:30Πόλεμος στην Ουκρανία: Εποικοδομητικές οι συνομιλίες στο Μαϊάμι, δηλώνει ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ22:16Δύο τραυματίες από μαχαιρώματα στην Αχαρνών22:02ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: Άνετη νίκη για τους Θεσσαλονικείς στην Τούμπα21:48Είδος πολυτελείας...το νερό21:34Λαμία: Αποχώρησαν οι αγρότες από τα διόδια Τραγάνας 21:20Super League: Το απόλυτο... μηδέν στη Λάρισα21:06Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:52ANT1 Sports: Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν με ισοπαλία το 202520:38Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η ηθοποιός και συγγραφέας Ντόρα Γιαννακοπούλου20:24Διπλός σεισμός ανοικτά της Ραφήνας20:10Χριστουγεννιάτικος Τηλεμαραθώνιος Αλληλεγγύης ΑΝΤ1 - Στηρίζει το σωματείο "Ελίζα" που μάχεται ενάντια στην κακοποίηση παιδιών19:56Τρίκαλα: Ανυποχώρητοι οι αγρότες στα μπλόκα της Δυτικής Θεσσαλίας19:42Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμένη η διέλευση οχημάτων στα Πράσινα Φανάρια19:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο