LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2020 19:23 | Ανανέωση: 10 Αυγούστου 2020 19:23

ΥΠΕΞ: Διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα για την τουρκική Navtex

Εντολή Δένδια στην πρεσβεία μας στην Άγκυρα να διενεργήσει αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ - ΛΙΒΑΝΟΣ

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της ελληνικής διπλωματίας ευθύς μόλις δημοσιεύθηκε η παράνομη τουρκική NAVTEX, για σεισμικές έρευνες σε περιοχή ελληνικής υφαλοκρηπίδας, τονίζουν διπλωματικές πηγές.

Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι το υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε άμεσα με έκδοση αυστηρής ανακοίνωσης, διά της οποίας αναδείχθηκε, μεταξύ άλλων, ο προσχηματικός χαρακτήρας της φερόμενης τουρκικής ετοιμότητας για διάλογο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ, ενώ τονίστηκε ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό, θα υπερασπίσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Τέλος, η Τουρκία καλείται να τερματίσει άμεσα τις παράνομες ενέργειές της που υπονομεύουν την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Επιπλέον, σημειώνουν πως ο Νίκος Δένδιας είχε ήδη δώσει από το πρωί οδηγίες στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα να διενεργήσει αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ακολούθησαν τηλεφωνικές συνομιλίες με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, της Κύπρου και του Μπαχρέιν, κατά τις οποίες, όπως γνωστοποιούν, ο υπουργός Εξωτερικών ανέπτυξε το περιεχόμενο της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου που συνήφθη επί τη βάσει του Διεθνούς Δικαίου, του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και των κανόνων καλής γειτονίας και αναφέρθηκε στις προκλητικές κινήσεις της Αγκυρας στην περιοχή, ως αντίδραση στην καθόλα νόμιμη αυτή συμφωνία. Γνωστοποιούν επίσης πως οι επαφές του υπουργού Εξωτερικών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ώρες και ημέρες.

Υπενθυμίζουν δε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε το πρωί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, τον οποίο ενημέρωσε για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Αίγυπτο, αναφορικά με την οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, καθώς «και για τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ το απόγευμα συνομίλησε και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΣε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στο Γιώργο ΠαπαδάκηΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Γιώργο Παπαδάκη. 

Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου ΧριστοδουλίδηΣήμερα 18:59 | Ειδήσεις

Πηγές της προεδρίας θεωρούν το βίντεο «δόλιο» και προϊόν μονταζιέρας.

Θετικοί οι αγρότες για διάλογο μετά τη νέα πρόσκληση της κυβέρνησηςΣήμερα 17:11 | Ειδήσεις

Θετική φαίνεται πως ήταν η ανταπόκριση των αγροτών στη νέα πρόσκληση του Παύλου Μαρινάκη για συνάντηση με τον πρωθυπουργό την ερχόμενη Τρίτη, στο Μαξίμου.

Κηφισός: Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο αναδεικνύει τα σοβαρά κενά οδικής ασφάλειαςΣήμερα 18:29 | Ειδήσεις

Ο θάνατος ενός 21χρονου οδηγού φορτηγού αναζωπυρώνει τις έντονες προειδοποιήσεις ειδικών και επαγγελματιών για τις σοβαρές ελλείψεις ασφάλειας στη λεωφόρο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ANT1 Sports: Ποδοσφαιριστές από την Λατινική Αμερική έχουν στο στόχαστρό τους Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός20:38Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή20:24Σαράφογλου για Μαδούρο – Ερντογάν: Το παρασκήνιο μιας στρατηγικής συμμαχίας με επίκεντρο τον χρυσό20:10Στα λευκά ντύθηκαν οι Ασπράγγελοι Ζαγορίου19:56Κηφισός: Άλλο ένα θανατηφόρο τροχαίο αναδεικνύει τα σοβαρά κενά οδικής ασφάλειας19:42Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη19:28Πολιτική αναταραχή στην Κύπρο: Βίντεο "καίει" συνεργάτες του Νίκου Χριστοδουλίδη19:14Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σύνταγμα λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των στρατιωτικών 19:00ΕΛΑΣ για αγροτικές κινητοποιήσεις: Δεν υπάρχει ολική διακοπή κυκλοφορίας - Κανονικά η κίνηση απο παρακαμπήριες18:46Γαλλία: Στους δρόμους του Παρισιού οι αγρότες κατά της συμφωνίας ΕΕ-Mercosur (εικόνες)18:32Ακυρώνονται δρομολόγια του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και Πέλλας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων18:18Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο "Άγιος Σάββας": "Το ΕΣΥ αλλάζει" (εικόνες)18:04"Αποκαλύψεις" - Καρέ καρέ ο ξυλοδαρμός του 30χρονου μέσα στο μπαρ της Πάτρας (βίντεο)17:50Θετικοί οι αγρότες για διάλογο μετά τη νέα πρόσκληση της κυβέρνησης17:36Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του συτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων17:22Αγρότες: Έκλεισαν Εθνικές Οδοί, σήραγγες, τελωνεία - Κλειστά Τέμπη, Μπράλος, Κάστρο17:08Αποκαλύψεις - Σοκάρει η μητέρα 30χρονου στη Πάτρα: Χτυπούσαν το παιδί μου και οι υπόλοιποι στο μπαρ διασκέδαζαν16:54Σρι Λάνκα: Υπερσύνδεσμος σε σχολικό πρόγραμμα οδηγούσε σε ιστότοπο γνωριμιών για άνδρες16:40Εγκαινιάστηκαν τα ανακαινισμένα χειρουργεία στον "Άγιο Σάββα" (εικόνες)16:26Αναστέλλονται τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ από Βόλο για Αθήνα και Θεσσαλονίκη λόγω των αγροτικών μπλόκων16:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο