LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2020 13:24 | Ανανέωση: 10 Αυγούστου 2020 13:22

Εύβοια: τους 8 έφτασαν οι νεκροί από τις σαρωτικές πλημμύρες

Στον αγνοούμενο από την Εύβοια ανήκει η σορός που ξεβράστηκε στον Κάλαμο.

ΕΥΒΟΙΑ - ΠΛΗΜΜΗΡΕΣ

Μακραίνει η λίστα των θυμάτων από τις φονικές πλημμύρες που έπληξαν χθες την Εύβοια, αφαιρώντας ανθρώπινες ζωές και προκαλώντας ανυπολόγιστες καταστροφές.

Σήμερα το πρωί ξεβράστηκε μια σορός στην παραλία του Καλάμου κι από την πρώτη στιγμή υπήρχε η αίσθηση ότι πρόκειται για τον ηλικιωμένο που αγνοούνταν από το βράδυ της Κυριακής στην Εύβοια.  Δυστυχώς οι φόβοι επαληθεύτηκαν, η σορός ταυτοποιήθηκε κι έτσι τα θύματα από την φονική κακοκαιρία στην Εύβοια, έφτασαν τα οκτώ.

Πρόκειται για τον 72χρονο Γιώργο Λιβέρα, ο οποίος διετέλεσε διευθυντής του Δημοκρατικού Συναγερμού, ενώ υπήρξε στενός συνεργάτης του Γλαύκου Κληρίδη και του Νίκου Αναστασιάδη.

Τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται σε δύο διαφορετικές πλευρές της Εύβοιας. Στο Λευκαντί και το Μπούρτζι, ο Λήλαντας ποταμός κυριολεκτικά, κάλυψε ότι βρήκε, ενώ στο πέρασμά του υποχώρησαν ακόμη και γεφύρια.

ΕΥΒΟΙΑ - ΠΛΗΜΜΗΡΕΣ

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των κατοίκων ήταν δραματική και χρησιμοποιήθηκαν ακόμη και ελικόπτερα.

Συγκλόνισε ο πυροσβέστης που έσωσε ένα μωρό, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλοκαίρι Μαζί” για τις δραματικές επιχειρήσεις διάσωσης και την... εικόνα Αποκάλυψης.


Δυτικότερα και είκοσι χιλιόμετρα μακριά από τη Χαλκίδα, στις περιοχές Ψαχνά και Πολιτικά, ρέματα αλλά και ο αρχαίος Μεσσάπιος ποταμός, παρέσυραν φερτά υλικά και χώμα, ενώ χρειάστηκαν ακόμη και σκαπτικά μηχανήματα για να τα απομακρυνθούν οι κάτοικοι που είχαν περικυκλωθεί μέσα στα σπίτια τους απ' το νερό.

ΕΥΒΟΙΑ - ΠΛΗΜΜΗΡΕΣ

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, που επισκέφθηκε την περιοχή, μίλησε για «φαινόμενα τα οποία δεν έχουμε ξαναζήσει», εξηγώντας ότι η ραγδαιότητα της βροχής έφτασε ακόμη και τους 350 τόνους νερού ανά στρέμμα, ξεπερνώντας κατά πολύ την καταστροφή στη Μάνδρα πριν από τρία χρόνια.

ΩΡΩΠΟΣ - ΠΑΡΑΛΙΑ - ΦΕΡΤΑ ΥΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ

Ακόμη και απέναντι από την Εύβοια, στις βόρειες ακτές τις Αττικής, οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με απίστευτες εικόνες. Σκουπίδια, μπάζα, ακόμη και φίδια ξεβράστηκαν στις ακτές.

ΕΥΒΟΙΑ - ΠΛΗΜΜΗΡΕΣ

ΕΥΒΟΙΑ - ΠΛΗΜΜΗΡΕΣ

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΗΠΑ: Σεισμός 7 ρίχτερ μεταξύ Αλάσκας και Καναδά12:50Θεσσαλονίκη: Διακοπές κυκλοφορίας στην Κεντρική Μακεδονία λόγω κακοκαιρίας12:36Μπλόκα- Αγρότες: Διακοπή κυκλοφορίας από τον κόμβο Βαφέικων μέχρι τον κόμβο Ιάσμου στην Εγνατία Οδό 12:22Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου - Ένοπλοι αστυνομικοί στο σημείο12:08Βηθλεέμ: Μετά από δύο δύσκολα χρόνια πολέμου άναψε ξανά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο11:54Ναυάγιο στην Κρήτη: Οι δύο επιζώντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση - Στο ΠΑΓΝΗ οι 18 σοροί11:40Αγρότες: Παραμένουν αμετακίνητοι σε μπλόκα11:26Σουδάν: Επίθεση με drone - 10 νεκροί άμαχοι11:12Μητσοτάκης: Οι έντιμοι αγρότες και κτηνοτρόφοι, που είναι η συντριπτική πλειονότητα, δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα10:58Νέα αγροτική συνέλευση στη Λάρισα10:44Φάληρο: Σύγκρουση δύο ΙΧ - Οδηγός μπερδεύτηκε και πήγαινε ανάποδα10:30Βόλος: “Κάρφωσε” στα βράχια σκάφος του Λιμενικού10:16Γκίλφοϊλ: Σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος η Ελλάδα10:02Λαμία: Στα μπλόκα οι αγρότες σε Μπράλο και κόμβο της Θήβας09:48Αττική: Τα οκτώ σημεία που θα τοποθετηθούν κάμερες στους δρόμους09:34Σεισμός στα Καλάβρυτα: Η στιγμή που χτυπά ο Εγκέλαδος09:20Κύπελλο Ελλάδας: Στις 17/12 η ολοκλήρωση του League Phase - Αναλυτικά οι αναμετρήσεις09:06Πηγή Δεβετζή: Ο Χριστός ήτανε δίπλα μου και βγήκα σώα08:52Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου08:38Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 7 Δεκεμβρίου 08:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο