LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2020 10:36

Κορονοϊός: η Βρετανία ενδέχεται να υπερέβαλε στον υπολογισμό των θυμάτων

Για τον λόγο αυτό ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 που δημοσιοποιείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να καταργηθεί οριστικά.

AP - Βρετανία - μάσκες

Ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 που δημοσιοποιείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να καταργηθεί οριστικά, κατόπιν της εξέτασης που διενεργείται για τη μέθοδο καταμέτρησης της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England, PHE), έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Telegraph.

Το πόρισμα της εξέτασης, που διέταξε να διενεργηθεί ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ όταν προέκυψε πως η υπηρεσία πιθανόν «υπερέβαλε» όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, αναμένεται να του παραδοθεί εντός της εβδομάδας, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Μια από τις προτάσεις που θα υποβληθούν στον υπουργό θα είναι να δίνεται στη δημοσιότητα πλέον μόνο εβδομαδιαίος απολογισμός, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση μιλώντας στην Τέλεγκραφ.

Η αναστολή της δημοσιοποίησης στοιχείων για τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε τον περασμένο μήνα και η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εξεταστεί ο τρόπος που η PHE καταμετρά τα θύματα της πανδημίας, καθώς ειδικοί εκτίμησαν πως τα στοιχεία ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν θανάτους από άλλα αίτια.

Οι ειδικοί εξήγησαν πως ο τρόπος που η PHE κάνει την καταμέτρησή της είναι προβληματικός, καθώς ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 αλλά αναρρώνουν συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό των θυμάτων «ακόμη κι αν υπέστησαν καρδιακή προσβολή, ή τους πάτησε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα».

Οι απολογισμοί των νεκρών που ανακοινώνονται στην Αγγλία έχουν μεγάλη απόκλιση από μέρα σε μέρα εξαιτίας αυτού, πρόσθεσαν. Άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ακολουθούν αυτή την προσέγγιση. Στη Σκοτία για παράδειγμα, εάν έπειτα από 28 ημέρες αφότου έγινε η διάγνωση της μόλυνσης από τον κορονοϊό ο ασθενής δεν έχει αποβιώσει, δεν θεωρείται κατόπιν αυτόματα ότι υπέκυψε στην COVID-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μια από τις χώρες του κόσμου που υφίστανται σκληρό πλήγμα από την πανδημία, ανακοίνωσε πάνω από 1.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Κυριακή — τον υψηλότερο αριθμό από τον Ιούνιο. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα συνολικά ξεπέρασε έτσι τους 310.000.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντεςΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Ποιες οι κατηγορίες που βαραίνουν τους συλληφθέντες, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται και ανήλικοι. 

Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώΣήμερα 13:32 | Ειδήσεις

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις. Δεν θα δοθεί παράταση, είπε ο υπουργός

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞΣήμερα 12:09 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα και ποια είναι η απάντηση του ΥΠΕΞ. 

Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικόςΣήμερα 13:29 | Ειδήσεις

Πώς συνέβη η επεισοδιακή καταδίωξη που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού της Ομάδας ΔΙΑΣ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Rapid test δωρεάν την Τετάρτη σε 177 σημεία16:51Ανακάλυψη: Ο τάφος του Πλάτωνα εντοπίστηκε στην Ακαδημία Πλάτωνος16:38“The 2Night Show”: Βαλαβάνη και Άρχος στην παρέα της Τρίτης (εικόνες)16:25Καναδάς: Φλεγόμενο τρένο περνάει από το κέντρο του Λονδίνου στο Οντάριο (βίντεο)16:12“Daniel” - ΕΛΓΑ: Σήμερα η πληρωμή αποζημιώσεων 38,5 εκατ. ευρώ 15:58Δολοφονία Λυγγερίδη: Ποινική δίωξη για 28 αδικήματα στους συλληφθέντες 15:45Σεισμός στην Κρήτη15:31Ρέντης: Επεισοδιακή καταδίωξη μέχρι τα Πατήσια - Τραυματίστηκε αστυνομικός15:17“Παγιδευμένοι” - Sneak preview: Ο Δημήτρης προσπαθεί να πλησιάσει την Άννα για τελευταία φορά (εικόνες)15:04Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία όχι η πολιτική σταθερότητα 14:51Άγιος Νικόλαος: Φώναξε τον φίλο του στο σπίτι του και τον μαχαίρωσε14:38Σκρέκας για πασχαλινό τραπέζι: Πώς θα κινηθούν οι τιμές των τροφίμων 14:24“Ψυχοκόρες”: Εξελίξεις για τις τέσσερις αδερφές στο σημερινό επεισόδιο (βίντεο)14:11Οργισμένος επιβάτης βρίζει και χτυπά αεροσυνοδούς την ώρα της πτήσης (βίντεο)13:58Χατζηδάκης: Με νομοθετική ρύθμιση η μείωση των χρεώσεων με POS για συναλλαγές έως 10 ευρώ13:45Μαρινάκης εναντίον ΣΥΡΙΖΑ: Καταθέτουν υπόμνημα κατά των Σπαρτιατών ενώ έληξε η προθεσμία 13:31Κωνσταντίνος Καραμανλής: το μήνυμα της ΝΔ για τα 26 χρόνια από το θάνατο του13:18Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αρνητική η Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα - Η απάντηση του ΥΠΕΞ 13:04Ζώδια - Λίτσα Πατέρα: Ο Ερμής, η πανσέληνος, η Αφροδίτη και οι προβλέψεις της Τρίτης (βίντεο)12:52Πιερρακάκης - Ιερώνυμος: Η συνεργασία είναι το καλύτερο φάρμακο για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα (εικόνες)12:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο