LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2020 10:36

Κορονοϊός: η Βρετανία ενδέχεται να υπερέβαλε στον υπολογισμό των θυμάτων

Για τον λόγο αυτό ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 που δημοσιοποιείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να καταργηθεί οριστικά.

AP - Βρετανία - μάσκες

Ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 που δημοσιοποιείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να καταργηθεί οριστικά, κατόπιν της εξέτασης που διενεργείται για τη μέθοδο καταμέτρησης της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England, PHE), έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Telegraph.

Το πόρισμα της εξέτασης, που διέταξε να διενεργηθεί ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ όταν προέκυψε πως η υπηρεσία πιθανόν «υπερέβαλε» όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, αναμένεται να του παραδοθεί εντός της εβδομάδας, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Μια από τις προτάσεις που θα υποβληθούν στον υπουργό θα είναι να δίνεται στη δημοσιότητα πλέον μόνο εβδομαδιαίος απολογισμός, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση μιλώντας στην Τέλεγκραφ.

Η αναστολή της δημοσιοποίησης στοιχείων για τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε τον περασμένο μήνα και η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εξεταστεί ο τρόπος που η PHE καταμετρά τα θύματα της πανδημίας, καθώς ειδικοί εκτίμησαν πως τα στοιχεία ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν θανάτους από άλλα αίτια.

Οι ειδικοί εξήγησαν πως ο τρόπος που η PHE κάνει την καταμέτρησή της είναι προβληματικός, καθώς ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 αλλά αναρρώνουν συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό των θυμάτων «ακόμη κι αν υπέστησαν καρδιακή προσβολή, ή τους πάτησε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα».

Οι απολογισμοί των νεκρών που ανακοινώνονται στην Αγγλία έχουν μεγάλη απόκλιση από μέρα σε μέρα εξαιτίας αυτού, πρόσθεσαν. Άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ακολουθούν αυτή την προσέγγιση. Στη Σκοτία για παράδειγμα, εάν έπειτα από 28 ημέρες αφότου έγινε η διάγνωση της μόλυνσης από τον κορονοϊό ο ασθενής δεν έχει αποβιώσει, δεν θεωρείται κατόπιν αυτόματα ότι υπέκυψε στην COVID-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μια από τις χώρες του κόσμου που υφίστανται σκληρό πλήγμα από την πανδημία, ανακοίνωσε πάνω από 1.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Κυριακή — τον υψηλότερο αριθμό από τον Ιούνιο. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα συνολικά ξεπέρασε έτσι τους 310.000.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαLive η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότεςΣήμερα 12:20 | Ειδήσεις

Στην ανακοίνωση των μέτρων για τους αγρότες προχωρά αυτή την ώρα η κυβέρνηση.

ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση ΦάμελλουΣήμερα 13:42 | Ειδήσεις

Ο πρόεδρος του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος επικοινώνησε χτες με τον κ. Φαραντούρη προκειμένου να τού ζητήσει διευκρινίσεις για τη στάση του απέναντι στην πολιτική πρωτοβουλία της Μαρίας Καρυστιανού.

Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονουΣήμερα 09:22 | Ειδήσεις

Ο ανήλικος φέρεται να ομολόγησε προανακριτικά την επίθεση στον 17χρονο, υποστηρίζοντας ότι εξοργίστηκε, όταν πληροφορήθηκε ότι το θύμα έστειλε μήνυμα σε μία κοπέλα, η οποία συνδέεται με τον ίδιο.

Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια ΕλλάδαΣήμερα 10:23 | Ειδήσεις

Το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα αγροτοκτηνοτροφικά μπλόκα στη Βόρεια Ελλάδα, με αντικείμενο τον καθορισμό της στάσης τους, σε συντονισμό με τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Χατζηδάκης: Οι πραγματικοί παραγωγοί θα βγουν κερδισμένοι γιατί τα ίδια κονδύλια θα κατανέμονται με δικαιότερο τρόπο14:38Άρειος Πάγος: Νέα παραγγελία του εισαγγελέα για τους αγρότες14:24ΣΥΡΙΖΑ: Διαγραφή Φαραντούρη με απόφαση Φάμελλου14:10Το τελευταίο αντίο στην Μπριζίτ Μπαρντό13:58Μάρκο Ρούμπιο: Το πρόσωπο της πολιτικής Τραμπ στη Βενεζουέλα13:44Σοβαρό τροχαίο στον Κηφισό: Αστικό λεωφορείο παρέσυρε πεζή στην είσοδο των ΚΤΕΛ (εικόνες)13:30Αχαΐα: ΙΧ καρφώθηκε σε προστατευτικά κιγκλιδώματα - Στο νοσοκομείο ο οδηγός13:16Αστυνομικός Βουλής: Διακοπή στη δίκη για την υπόθεση κακοποίησης σε βάρος των ανήλικων παιδιών του13:02Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ - Οι περιοχές που είναι στο "κόκκινο"12:47Live η εξειδίκευση των μέτρων για τους αγρότες12:32Καταιγίδα Γκορέτι: Ακυρώσεις πτήσεων στη Γαλλία και την Ολλανδία12:18Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις 202612:04Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επικοινωνία με Σόλσκιερ για την τεχνική ηγεσία της ομάδας 11:50Μητσοτάκης για αγρότες: Για εμάς το παρόν και το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι εθνική προτεραιότητα11:36Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο τμήμα του Αυτοκινητοδρόμου Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα και κλάδος Λεύκτρο Σπάρτη11:22Προσπάθησε να περάσει δέμα με ναρκωτικά και κινητά στις Αγροτικές φυλακές Αγυιάς11:08Συγκέντρωση παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στο Σύνταγμα - Τα αιτήματά τους10:54Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός προκάλεσε υλικές ζημιές10:40Aγρότες- Μπλόκα: Ανοιχτό, μέχρι στιγμής, το οδικό δίκτυο στην Βόρεια Ελλάδα10:26Θεσσαλονίκη: Διακινητής μεταναστών επιχείρησε να ξεφύγει από έλεγχο της αστυνομίας10:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο