LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2020 10:36

Κορονοϊός: η Βρετανία ενδέχεται να υπερέβαλε στον υπολογισμό των θυμάτων

Για τον λόγο αυτό ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 που δημοσιοποιείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να καταργηθεί οριστικά.

AP - Βρετανία - μάσκες

Ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 που δημοσιοποιείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να καταργηθεί οριστικά, κατόπιν της εξέτασης που διενεργείται για τη μέθοδο καταμέτρησης της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England, PHE), έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Telegraph.

Το πόρισμα της εξέτασης, που διέταξε να διενεργηθεί ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ όταν προέκυψε πως η υπηρεσία πιθανόν «υπερέβαλε» όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, αναμένεται να του παραδοθεί εντός της εβδομάδας, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Μια από τις προτάσεις που θα υποβληθούν στον υπουργό θα είναι να δίνεται στη δημοσιότητα πλέον μόνο εβδομαδιαίος απολογισμός, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση μιλώντας στην Τέλεγκραφ.

Η αναστολή της δημοσιοποίησης στοιχείων για τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε τον περασμένο μήνα και η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εξεταστεί ο τρόπος που η PHE καταμετρά τα θύματα της πανδημίας, καθώς ειδικοί εκτίμησαν πως τα στοιχεία ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν θανάτους από άλλα αίτια.

Οι ειδικοί εξήγησαν πως ο τρόπος που η PHE κάνει την καταμέτρησή της είναι προβληματικός, καθώς ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 αλλά αναρρώνουν συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό των θυμάτων «ακόμη κι αν υπέστησαν καρδιακή προσβολή, ή τους πάτησε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα».

Οι απολογισμοί των νεκρών που ανακοινώνονται στην Αγγλία έχουν μεγάλη απόκλιση από μέρα σε μέρα εξαιτίας αυτού, πρόσθεσαν. Άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ακολουθούν αυτή την προσέγγιση. Στη Σκοτία για παράδειγμα, εάν έπειτα από 28 ημέρες αφότου έγινε η διάγνωση της μόλυνσης από τον κορονοϊό ο ασθενής δεν έχει αποβιώσει, δεν θεωρείται κατόπιν αυτόματα ότι υπέκυψε στην COVID-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μια από τις χώρες του κόσμου που υφίστανται σκληρό πλήγμα από την πανδημία, ανακοίνωσε πάνω από 1.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Κυριακή — τον υψηλότερο αριθμό από τον Ιούνιο. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα συνολικά ξεπέρασε έτσι τους 310.000.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕξελίξεις στη διπλή δολοφονία της ΦοινικούνταςΣήμερα 20:31 | Ειδήσεις

Ο ρόλος του 22χρονου που είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στις Αρχές στα μέσα Οκτωβρίου και είχε αρχικά δηλώσει συνεργός.

Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνιαΣήμερα 21:00 | Ειδήσεις

Ο Ελληνοαμερικανός πρώην αξιωματικός πληροφοριών, της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Τζέικ Σωτηριάδης, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την σπουδαιότητα της χώρας αυτής.

Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη ΓροιλανδίαΣήμερα 20:58 | Ειδήσεις

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες, θέλουν να διατηρήσουν αυτή την παγκόσμια τάξη για πολλούς λόγους και προσεγγίζουν θέματα όπως η Γροιλανδία».

Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)Σήμερα 22:17 | Ειδήσεις

Δεκάδες δέντρα ξεριζώθηκαν κι έπεσαν πάνω σε αυτοκίνητα. Στο λιμάνι της πόλης αναποδογύρισαν σκάφη!

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Βέροια: Νεκρή γυναίκα από φωτιά στο σπίτι της23:59Ντέιβιντ Μπόουι: Η ζωή και η καριέρα του ροκ σταρ23:48Missing Alert για την εξαφάνιση 28χρονης23:36Τραμπ: Το Ιράν λαχταρά την ελευθερία - Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν23:22Αλεξανδρούπολη: Εικόνες βιβλικής καταστροφής από το πέρασμα της κακοκαιρίας (εικόνες)23:08ΠΑΟΚ: Ο «Ντέλιας» έφερε την... τέλεια βραδιά 22:54Κύπρος: Νέες αποκαλύψεις για το επίμαχο βίντεο που παραπέμπει σε διαφθορά22:40Ατρόμητος – Ολυμπιακός: Εύκολη νίκη για τους Πειραιώτες22:26Θεσσαλονίκη: Αποκολλήθηκε κομμάτι οροφής σε εμπορικό κέντρο και τραυματίστηκε γυναίκα (βίντεο)22:12Πανιώνιος – Κολοσσός Ρόδου: Νίκη “οξυγόνο” για τους γηπεδούχους21:58Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1 για τις βλέψεις των ΗΠΑ στη Γροιλανδία21:44Κηφισιά –ΑΕΛ: Στο τέλος δεν (Χ)αμογέλασε κανείς21:30Ο Τζέικ Σωτηριάδης στον ΑΝΤ1: Η Γροιλανδία υπάγεται διοικητικά στην Δανία, για περισσότερα από 300 χρόνια21:16Άρης – Ηρακλής: Έγινε θρίλερ… στο φινάλε21:02Εξελίξεις στη διπλή δολοφονία της Φοινικούντας 20:48ΑΝΤ1 Sports: “Πικρή” νίκη για τον Ολυμπιακό λόγω του τραυματισμού του Μόρις20:34Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ20:20Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή20:06Ροδόπη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αγνοούμενο αγρότη19:52Ισχυροί άνεμοι: Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο