LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 10 Αυγούστου 2020 10:36

Κορονοϊός: η Βρετανία ενδέχεται να υπερέβαλε στον υπολογισμό των θυμάτων

Για τον λόγο αυτό ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 που δημοσιοποιείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να καταργηθεί οριστικά.

AP - Βρετανία - μάσκες

Ο επίσημος ημερήσιος απολογισμός των νεκρών εξαιτίας της COVID-19 που δημοσιοποιείται από τις αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου ενδέχεται να καταργηθεί οριστικά, κατόπιν της εξέτασης που διενεργείται για τη μέθοδο καταμέτρησης της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας (Public Health England, PHE), έγραψε χθες Κυριακή η εφημερίδα The Telegraph.

Το πόρισμα της εξέτασης, που διέταξε να διενεργηθεί ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ όταν προέκυψε πως η υπηρεσία πιθανόν «υπερέβαλε» όσον αφορά τον αριθμό των θανάτων, αναμένεται να του παραδοθεί εντός της εβδομάδας, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Μια από τις προτάσεις που θα υποβληθούν στον υπουργό θα είναι να δίνεται στη δημοσιότητα πλέον μόνο εβδομαδιαίος απολογισμός, δήλωσε πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση μιλώντας στην Τέλεγκραφ.

Η αναστολή της δημοσιοποίησης στοιχείων για τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 σε ημερήσια βάση αποφασίστηκε τον περασμένο μήνα και η κυβέρνηση έδωσε εντολή να εξεταστεί ο τρόπος που η PHE καταμετρά τα θύματα της πανδημίας, καθώς ειδικοί εκτίμησαν πως τα στοιχεία ενδέχεται να συμπεριλαμβάνουν θανάτους από άλλα αίτια.

Οι ειδικοί εξήγησαν πως ο τρόπος που η PHE κάνει την καταμέτρησή της είναι προβληματικός, καθώς ασθενείς που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 αλλά αναρρώνουν συμπεριλαμβάνονται στον απολογισμό των θυμάτων «ακόμη κι αν υπέστησαν καρδιακή προσβολή, ή τους πάτησε λεωφορείο τρεις μήνες αργότερα».

Οι απολογισμοί των νεκρών που ανακοινώνονται στην Αγγλία έχουν μεγάλη απόκλιση από μέρα σε μέρα εξαιτίας αυτού, πρόσθεσαν. Άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ακολουθούν αυτή την προσέγγιση. Στη Σκοτία για παράδειγμα, εάν έπειτα από 28 ημέρες αφότου έγινε η διάγνωση της μόλυνσης από τον κορονοϊό ο ασθενής δεν έχει αποβιώσει, δεν θεωρείται κατόπιν αυτόματα ότι υπέκυψε στην COVID-19.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, μια από τις χώρες του κόσμου που υφίστανται σκληρό πλήγμα από την πανδημία, ανακοίνωσε πάνω από 1.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 χθες Κυριακή — τον υψηλότερο αριθμό από τον Ιούνιο. Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη χώρα συνολικά ξεπέρασε έτσι τους 310.000.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚεραμέως για συλλογικές συμβάσεις: Αυξήσεις μισθών για εργαζόμενους, ασφαλές περιβάλλον -Τέλος οι μνημονιακοί περιορισμοίΣήμερα 11:54 | Ειδήσεις

Νέα εποχή με την Κοινωνική Συμφωνία – Καταργούνται μνημονιακοί περιορισμοί, τι αλλάζει

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνώνΣήμερα 15:10 | Ειδήσεις

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αρνήθηκε την αναγνώριση ελαφρυντικού στους κατηγορούμενους, με μοναδική εξαίρεση κατηγορούμενο ο οποίος έχει επιστρέψει τα χρήματα που του είχαν πιστωθεί.

Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό τουΣήμερα 13:30 | Ειδήσεις

Ο 20χρονος φέρεται να ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις του, ενώ στην κατοχή της αστυνομίας βρίσκεται αποδεικτικό βιντεοληπτικό υλικό από το κινητό τηλέφωνό του.

Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημαΣήμερα 14:46 | Ειδήσεις

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο πεδίο βολής στην περιοχή Αφάντου της Ρόδου, κατά την μεταφορά οπλισμού και χειροβομβίδων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΟΣΥ: Ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών λόγω της έκτακτης στάσης σε Μετρό και Τραμ17:46Ολυμπιακός: Αποθέωση για τον Μεντιλίμπαρ από τα διεθνή μέσα17:36Βίλνιους: Αεροπλάνο εξετράπη της πορείας του - Έκλεισε το αεροδρόμιο (Εικόνες)17:22Δολοφονία στη Σαλαμίνα - "Αποκαλύψεις": Δεν ήταν διαταραγμένες οι σχέσεις νύφης-πεθεράς17:08Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)16:54"Νύχτα Αποκαλύψεων" με τον Πέτρο Κουσουλό, απόψε στις 24:00 στον ΑΝΤ116:40Ινδία: Μπασκέτα κατέρρευσε και τραυμάτισε θανάσιμα έναν 16χρονο (βίντεο)16:26Συλλυπητήρια Τασούλα για τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη στη Ρόδο16:12Εκρηκτικό το κλίμα στην πορεία κατά της βίας γυναικών στην Κωνσταντινούπολη: "Θέλουμε να ζήσουμε" – 14 προσαγωγές15:59Χωρίς νίκη επί ελληνικού εδάφους παραμένει η Ρεάλ Μαδρίτης σε αγώνες UEFA15:45Κύπρος: Υπεγράφη οριοθέτηση της ΑΟΖ και συμφωνία ηλεκτρικής διασύνδεσης με Λίβανο15:31ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι οι 14 κατηγορούμενοι – Ποινές φυλάκισης 10-18 μηνών15:17Ρόδος: Γιος λιμενικού ο 19χρονος στρατιώτης που σκοτώθηκε από χειροβομβίδα – Πώς έγινε το δυστύχημα15:03Δήλωση του Νίκου Δένδια για το δυστύχημα στη Ρόδο14:49Βραζιλία: Νέος τραυματισμός για τον Νεϊμάρ14:35Σοκ στη Νίκαια: 20χρονος ασελγούσε στα ανίψια του, 2 και 4 ετών, μαζί με τον σύντροφό του14:21Μαρούσι: Βρέθηκε οχιά μέσα σε κτήριο14:07ΟΠΕΚΕΠΕ: Την ενοχή 14 κατηγορουμένων για παράνομες επιδοτήσεις πρότεινε ο εισαγγελέας13:53Πάτρα: Άγνωστος έριξε κροτίδα μέσα σε σχολείο – Τραυματίας ένας 12χρονος μαθητής13:39Σαλαμίνα: Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή πήρε η 46χρονη που δολοφόνησε την πεθερά της13:25
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο