LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 09 Αυγούστου 2020 09:48 | Ανανέωση: 09 Αυγούστου 2020 09:46

Κορονοϊός: σε ανησυχητικά επίπεδα ο ρυθμός μετάδοσης στην Ελλάδα

Προ των πυλών ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων. Πού εντοπίζονται νέα κρούσματα. Οι εστίες που προβληματίζουν.

Κορονοϊός - κρούσματα - τουρισμός

Να ανακόψουν τον ρυθμό εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα προσπαθούν οι υγειονομικές αρχές, σφίγγοντας τον κλοιό των μέτρων και εντείνοντας τους ελέγχους.

Ο ρυθμός μετάδοσης της πανδημίας στη χώρα μας, όπως προειδοποίησε και ο Σωτήρης Τσιόδρας, έχει πλησιάσει επικίνδυνα την τιμή 1, κάτι που σημαίνει ότι είναι προ των πυλών ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού αν συνεχιστεί η αύξηση των κρουσμάτων.

Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε 21 ημέρες τον Ιούλιο είχαμε 770 επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ μόλις μέσα σε επτά μέρες τον Αύγουστο εκτοξεύτηκαν στα 811.

Άλλωστε, αυτό που απεύχονταν οι γιατροί είναι πλέον γεγονός: οι διασωληνώσεις ξεκίνησαν και πάλι με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη Λάρισα, όπου από τον γάμο που έγινε στον Αμπελώνα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι τουλάχιστον επτά και θετικός βρέθηκε και ο γιατρός που ήρθε σε επαφή μαζί με τα κρούσματα από το γάμο. Τα δύο από αυτά, μέσα σε λίγες ώρες, διασωληνώθηκαν, με τις Αρχές να είναι πλέον σε εγρήγορση.

Στη Λάρισα πλέον οι εστίες που προβληματίζουν τους λοιμωξιολόγος είναι τρεις. Οι γιατροί των νοσοκομείων, ο γάμος του Αμπελώνα, άλλα και τα θετικά κρούσματα στην εφορία της πόλης. Μεγάλη ήταν η διασπορά των τελευταίων ημερών και από τον γάμο της Αλεξανδρούπολης που από τους 250 περίπου καλεσμένους , μέχρι χθες θετικοί ήταν οι 52 και η διασπορά φτάνει μέχρι και τη Ρόδο. Όλη η Βόρεια Ελλάδα πλέον είναι στο μικροσκόπιο των λοιμοξιολόγων, αφού η Θεσσαλονίκη δίνει καθημερινά τόσο από τα νοσοκομεία, όσο και από την εφορία, νέους θετικούς ασθενείς.

«Έχουμε στη διάθεσή μας πλήθος μέτρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πριν αποφασιστεί η επιβολή lockdown. Θα ήθελα να τονίσω για ακόμα μια φορά ότι το καλύτερο για όλους μας είναι να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα, ώστε να μην χρειαστεί να πάρουμε και άλλα» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ένα ολόκληρο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη μπήκε σε καραντίνα, καθώς ένας μετανάστης που διέμενε εκεί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, ενώ μεγάλη είναι και η διασπορά ανάμεσα στους εργαζόμενους της κρεατοβιομηχανίας της Καβάλας που ανέστειλε τις εργασίες της. Μάλιστα, η διασπορά από την Καβάλα έφτασε μέχρι και τη Μαγνησία. Θετικός στον Βόλο βρέθηκε και ένας παιδίατρος και πλέον έχει σημάνει συναγερμός στην πόλη.

Καμπανάκι κινδύνου και από την περιφέρεια Ηπείρου, καθώς καθημερινά στο νοσοκομείο  καταφθάνουν συμπτωματικοί. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα κάποιοι αρνήθηκαν να παραμείνουν και να κάνουν τεστ.  Θετικός όμως εντοπίστηκε και ένας 20χρονος στο νομό Σερρών, που πλέον είναι σε καραντίνα και η ιχνηλάτηση έχει ξεκινήσει.

Αβεβαιότητα υπάρχει όμως τις τελευταίες ώρες για το αν τελικά γίνει η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Μια διοργάνωση που στα 90 χρόνια της ιστορίας της έχει αναβληθεί μόνο κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν και τα παιδιά της γυναίκας που εργαζόταν σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία του Πλωμαρίου αλλά και γιατρός στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΘεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεωνΣήμερα 09:29 | Ειδήσεις

Πού θα υπάρξει αποκλεισμός και για πόσες ώρες;

Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικόΣήμερα 09:17 | Ειδήσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί και προφυλακισθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέταΣήμερα 07:55 | Ειδήσεις

Σφοδρή σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα στο ύψος της αμερικανικής πρεσβείας προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό και κυκλοφοριακό χάος.

Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτώνΣήμερα 08:19 | Ειδήσεις

Η πρωτοβουλία ενός αγρότη στην Αιγιάλη Αμοργού στέλνει μήνυμα συμπαράστασης στην πανελλαδική απεργία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
NBA: Σιάτλ και Λας Βέγκας αποτελούν "μνηστήρες" για να αποκτήσουν ομάδες - Οριστική απόφαση το 2026 10:00Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι πολύωροι αποκλεισμοί στα τελωνεία - Σήμερα αποφασίζεται η πορεία των κινητοποιήσεων09:46Ουκρανία: Τραυματισμοί και μπλακάουτ προκλήθηκαν από ρωσική επίθεση drone09:32Φοινικούντα: Παραδόθηκε 30χρονος που αναζητούνταν για το διπλό φονικό09:18Βραχάτι: Αυτοκίνητο πέρασε στο αντίθετο ρεύμα και έπεσε πάνω σε δέντρο - Νεκρός ο οδηγός09:04Αμπελόκηποι: Συναγερμός για απειλή βόμβας σε ιδιωτικό κολέγιο - Εκκενώθηκε το κτίριο08:50Αμοργός - Ο μοναδικός αγρότης που έστησε μπλόκο, στο Καλημέρα Ελλάδα: Στηρίζω τον αγώνα όλων των αγροτών08:36Ειρηνευτικό σχέδιο - Ουκρανία: Νέες συνομιλίες ΗΠΑ-Ρωσίας στη Φλόριντα08:22Αλλάζει η εικόνα του σταθμού Μετρό Μοναστηράκι08:08Σοβαρό τροχαίο στη Βασιλίσσης Σοφίας: Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα07:54Jeff Beck: Ο ανήσυχος πρωτοπόρος που επαναπροσδιόρισε την ηλεκτρική κιθάρα07:40Θεσσαλονίκη: Κατέληξε η 57χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο07:26Erasmus+: Συμφωνία με την ΕΕ για την επιστροφή του Ηνωμένου Βασιλείου στο πρόγραμμα07:12Ο Τραμπ υποσχέθηκε στους Αμερικανούς "οικονομικό μπουμ που δεν ξαναείδε ποτέ ο κόσμος"06:58Σαουδική Αραβία: Εξερευνήτρια διέσχισε όλη τη χώρα περπατώντας!06:44Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 18 Δεκεμβρίου06:30Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:15Αμοργός: Αγρότης έστησε μόνος του το πρώτο μπλόκο στο νησί23:59Δένδιας: Εκπλήρωση της εθνικής μας υποχρέωσης η μετάβαση των Ενόπλων Δυνάμεων στη νέα εποχή23:46Παππάς: Είχα λάθος αντίδραση απέναντι σε δράση – πρόκληση23:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο