LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 08 Αυγούστου 2020 19:45 | Ανανέωση: 08 Αυγούστου 2020 19:57

Ανησυχία για την “ξέφρενη” πορεία του κορονοϊού - 811 κρούσματα σε μία εβδομάδα (βίντεο)

Σε ανησυχητικά επίπεδα ο ρυθμός μετάδοσης του ιού. Σύσκεψη-ορόσημο του Πρωθυπουργού με λοιμωξιολόγους.

Έλεγχοι - μαγαζιά - καταστήματα - Τροχαία - συνωστισμός

Η ξέφρενη πορεία που διαγράφει ο κορονοϊός τις επτά πρώτες ημέρες του Αυγούστου δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία στους επιστήμονες. Μέσα σε επτά μέρες καταγράφηκαν 811, ενώ 770 σε 21 ημέρες τον Ιούλιο. «Έχουμε στη διάθεσή μας πλήθος μέτρων που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πριν αποφασιστεί η επιβολή lockdown. Θα ήθελα να τονίσω για ακόμα μια φορά ότι το καλύτερο για όλους μας είναι να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα, ώστε να μην χρειαστεί να πάρουμε και άλλα».

Αρχικά οι επισκέπτες από την Μάλτα, από την Τετάρτη τα ξημερώματα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα ,ενώ επεκτείνεται ως τις 31 Αυγούστου το μέτρο της απαγόρευσης όρθιων πελατών σε όλα τα νυχτερινά κέντρα, μπαρ, κλαμπ, κέντρα ζωντανής μουσικής, μπαρ-εστιατόρια, καφέ-μπαρ,

Μάλιστα όλοι οι υγειονομικοί επιστρέφοντας από τις διακοπές τους θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ. Άλλωστε χαρακτηριστικό παράδειγμα της διασποράς στα νοσοκομεία και ειδικά σε νέους είναι η Λάρισα.

Στη περιοχή πλέον οι εστίες είναι τρεις. Το προσωπικό στα νοσοκομεία, η εφορία που παραμένει κλειστή, αλλά και ένας γάμος στον Αμπελώνα Μάλιστα μια γυναίκα που ήταν στον γάμο διασωληνώθηκε.

Ο γάμος της Αλεξανδρούπολης συνεχίζει να δίνει θετικά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα με τους ειδικούς κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Θετικός εντοπίστηκε και ένας 20χρονος στο νομό Σερρών, που πλέον είναι σε καραντίνα και η ιχνηλάτιση έχει ξεκινήσει

Θετικά στον κορονοϊό βρέθηκαν και παιδιά της γυναίκας που εργαζόταν σε επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πλατεία του Πλωμαρίου και είχε νοσήσει αρχές Αυγούστου. Συναγερμός έχει σημάνει στο Γενικό Νοσοκομείο  Κεφαλονιάς, καθώς θετική στον Κορονοϊό εντοπίστηκε , ειδικευόμενη γιατρός.

Με κορονοϊό διαγνώστηκε ο Κώστας Παπανικολάου, όπως γνωστοποίησε η ΚΑΕ Ολυμπιακός. Θετικός και ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Δημήτρης Ιτούδης«Περνάω με ήπιο τρόπο τον ιό. Με τη βοήθεια της οικογένειας και των γιατρών θα το ξεπεράσω, θα γυρίσω πιο δυνατός. Να μείνετε υγιείς και να μην ξεχνάτε να ακολουθείτε τις υγειονομικές κατευθύνσεις», δήλωσε ο Δημήτρης Ιτούδης.

Συνεχίζονται τα τεστ και στην Καβάλα με αφορμή την διασπορά από την κρεατοβιομηχανία.

Ένα ολόκληρο ξενοδοχείο τίθεται σε καραντίνα στη Θεσσαλονίκη, καθώς ένας μετανάστης που διέμενε εκεί βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Η «έκρηξη» κρουσμάτων τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Θεσσαλονίκη οδηγούν σε σενάρια ματαίωσης της φετινής ΔΕΘ, την ώρα που η διοργάνωση έχει αρχίσει να προβληματίζει σοβαρά και τους λοιμωξιολόγους.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕυρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)Σήμερα 13:11 | Ειδήσεις

"Εμείς σας μιλάμε για το πώς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα και το μόνο μέλημα των άλλων είναι πώς θα πέσει ο Μητσοτάκης", είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)Σήμερα 09:47 | Τοπικά Νέα

Ασυνήθιστες εικόνες για τέτοια εποχή, με την περιοχή "ντυμένη στα λευκά", είδαν το πρωί του Σαββάτου, κάτοικοι και επισκέπτες στο Πετρούλι. Δείτε LIVE την εξέλιξη της κακοκαιρίας.

“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρεςΣήμερα 10:49 | Ειδήσεις

Δυναμικά και με ισχυρό ενδιαφέρον ξεκίνησε το πρόγραμμα “Ανακαινίζω – Νοικιάζω” του Yπ. Κοινωνικής Συνοχής. Οδηγός για τους δικαιούχους και την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!Σήμερα 11:51 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει σε εξώδικο που έστειλε η χήρα του άτυχου εθελοντή, που πέθανε ενώ μαινόταν η μεγάλη φωτιά στην Ρόδο. "Απίθανη" είναι η απάντηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Θεσσαλονίκη: παιδί παρασύρθηκε από ηλεκτρικό πατίνι14:09Πογέτ: Τελείωσα το συμβόλαιό μου και είμαι ελεύθερος13:55Ευρωεκλογές - Μητσοτάκης: Πρέπει να είμαστε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη για να συνεχίσουμε τις μεταρρυθμίσεις (εικόνες)13:41Αγρίνιο: 15χρονη χτυπούσε την αδερφή της μέχρι να λιποθυμήσει13:28“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)13:15Νικόλαος - Τατιάνα Μπλάτνικ: Χώρισαν μετά απο 14 χρόνια γάμου13:01Κακοκαιρία - Σκόπελος: Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα (εικόνες)12:48Θείος δικάζεται για βιασμό της 10χρονης ανιψιάς του12:34Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι η ευχάριστη έκπληξη της ευρωπαϊκής οικονομίας 12:20Ρόδος - Χατζηνικόλας: Η Περιφέρεια έταξε βοήθημα στα παιδιά του νεκρού εθελοντή, αλλά... δεν μπορεί να το δώσει!12:07Κρήτη: Επιτέθηκε στους γονείς του και τους ανάγκασε να κοιμηθούν σε εκκλησία11:54Δίκη Τραμπ: Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε11:41Τένις - Βαρκελώνη: Ο αντίπαλος του Τσιτσιπά στον ημιτελικό11:29“Ανακαινίζω - Νοικιάζω”: εκατοντάδες εγκρίσεις αιτήσεων τις πρώτες ημέρες11:16Ευρωεκλογές - Κασσελάκης: Περιοδεία σε 27 νησιά για 10 ημέρες11:02Βόρεια Κορέα: Δοκιμή σε τεράστια πυραυλική κεφαλή10:49Formula 1 - GP Σαγκάης: Ο Φερστάπεν επικράτησε στον αγώνα σπριντ10:35Μίμης Φωτόπουλος: Σαν σήμερα γεννήθηκε ο σπουδαίος ηθοποιός10:22Κουρέτας για Θεσσαλία: Σε λίγες ώρες έπεσε όση βροχή πέφτει σε 3,5 μήνες (βίντεο)10:10Κακοκαιρία - Τρίκαλα: Χιόνισε στο Περτούλι (εικόνες)09:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο