LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2020 12:43 | Ανανέωση: 07 Αυγούστου 2020 12:56

ΗΠΑ: ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα λόγω κορονοϊού

Η αρμόδια αρχή συστήνει την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

State Department

Ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες, εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, παραπέμποντας και στις σχετικές κατευθύνσεις των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ (CDC).

Ειδικότερα, το CDC συστήνει την αποφυγή ταξιδιών προς την Ελλάδα εάν αυτά δεν είναι αναγκαία, δεν αφορούν δηλαδή την παροχή ανθρωπιστικής και ιατρικής βοήθειας ή επείγοντα οικογενειακά περιστατικά.

Μάλιστα, το CDC καλεί τους ταξιδιώτες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου να αναβάλλουν ακόμη και τα ταξίδια που κρίνονται απαραίτητα. Όπως εξηγεί, ο κίνδυνος για να προσβληθεί κάποιος από COVID-19 στην Ελλάδα είναι υψηλός και εάν κάποιος νοσήσει και χρειαστεί ιατρική βοήθεια, οι πόροι ενδέχεται να είναι περιορισμένοι.

Όσοι πάντως πρόκειται να ταξιδέψουν, καλούνται να ενημερωθούν μέσω του υπουργείου Εξωτερικών ή του υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα αλλά και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην είσοδό τους στη χώρα και τους περιορισμούς που ενδέχεται να υπάρχουν για όσους φτάνουν στην Ελλάδα, όπως τα υποχρεωτικά τεστ ή η επιβολή καραντίνας.

Το CDC διευκρινίζει επίσης ότι εάν κάποιος βγει θετικός στο τεστ ενδέχεται να μην του επιτραπεί να επιστρέψει στις ΗΠΑ έως ότου αναρρώσει πλήρως από την ασθένεια. Επίσης, εάν κάποιος έρθει σε επαφή με κάποιον που είχε νοσήσει από Covid-19 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ίσως να κληθεί να μπει σε καραντίνα ή να μην του επιτραπεί να επιστρέψει για διάστημα 14 ημερών από την επαφή του με τον ασθενή.

Τέλος, το CDC ενημερώνει τους ταξιδιώτες ότι θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο υποβολής σε τεστ πριν από το ταξίδι τους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Εορταστικό ωράριο: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή10:07Γερμανία: Σχεδίαζαν επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά της Βαυαρίας - Αναζητούνται τα κίνητρα09:53Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου - "Εδώ στην κυριολεξία σώζουμε ζωές" (εικόνες)09:38Κολωνός: Νεκρός οδηγός μηχανής μετά από σύγκρουση με αυτοκίνητο09:24ΟΠΕΚΕΠΕ: Έφτασαν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία οι 15 συλληφθέντες από την Κρήτη (εικόνες)09:10Βλάβη σε αγωγό στην Πανόρμου - Ο δρόμος έγινε... καφέ ποτάμι (βίντεο)08:56ΗΠΑ: 'Ενοπλη επίθεση στο Πανεπιστήμιο Brown - Τουλάχιστον δύο νεκροί (βίντεο)08:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Δεκεμβρίου08:28Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή08:14Τραμπ: Θα ανταποδώσουμε το χτύπημα στο Ισλαμικό Κράτος23:59Παναθηναϊκός: Εκτός αποστολής για τον αγώνα με τον Βόλο ο Τσέριν 23:45Η αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την πρόσκληση σε αγρότες για διάλογο λέγοντας ότι είναι προσχηματικός23:31Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού- Εντοπίστηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα23:17ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Οδοστρωτήρας… οι “πράσινοι”23:03Αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στην Ιόνια Οδό στο ύψος της Αμφιλοχίας22:49Κηφισιά – Αστέρας Τρίπολης: Τα δοκάρια σταμάτησαν τους γηπεδούχους22:35Τροχαίο δυστύχημα στη Χίο: Νεκρός οδηγός μηχανής που παρέσυρε πεζό22:21Πανιώνιος – Προμηθέας: Οι Αχαιοί “βύθισαν” κι άλλο τους γηπεδούχους22:07Ηράκλειο: Αιματηρή συμπλοκή μεταξύ αλλοδαπών με έναν τραυματία21:53Μύκονος – Καρδίτσα: Σπουδαία νίκη για τους γηπεδούχους21:39
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο