LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 07 Αυγούστου 2020 06:52 | Ανανέωση: 07 Αυγούστου 2020 07:17

Κορονοϊός: αντιμέτωπες με την αναζωπύρωση της πανδημίας οι ΗΠΑ

Για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, οι νεκροί ξεπέρασαν τους 2.000 μέσα σε ένα 24ωρο.

AP - ΗΠΑ - Κορονοϊός

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών πάνω από 2.000 νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, εξαιρετικά βαρύ ημερήσιο απολογισμό στον οποίο είχαν να φθάσουν τρεις μήνες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τις 20:30 χθες Πέμπτη (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα Παρασκευή ώρα Ελλάδας).

Η χώρα, αντιμέτωπη με την αναζωπύρωση της πανδημίας του κορονοϊού από τα τέλη Ιουνίου, κατέγραψε 2.060 θανάτους, καθώς και πάνω από 58.000 νέα κρούσματα μόλυνσης, σε μια ημέρα. Η προηγούμενη φορά που είχε ξεπεραστεί το όριο των 2.000 θανάτων σε 24 ώρες εξαιτίας της COVID-19 ήταν την 7η Μαΐου.

Συνολικά, ο απολογισμός στις ΗΠΑ πλησιάζει τους 160.000 νεκρούς, ενώ οι μολύνσεις είναι πάνω από 4,87 εκατομμύρια (εκ των οποίων πάντως στο ένα τρίτο των περιπτώσεων κρίθηκε πως οι ασθενείς αποθεραπεύτηκαν).

Οι αριθμοί των κρουσμάτων καταγράφουν ταχεία άνοδο από τα τέλη Ιουνίου, με τη χώρα να καταγράφει ως και 70.000+ επιβεβαιωμένες μολύνσεις στα μέσα Ιουλίου.

Η καμπύλη των θανάτων άρχισε επίσης να ανεβαίνει, ξεπερνώντας συχνά τους 1.000 εδώ και δύο εβδομάδες. Ο αριθμός των θανάτων ως εδώ δεν είχε σημειώσει την εκρηκτική αύξηση που φοβούνταν ορισμένοι ειδικοί.

Εν μέσω περιοριστικών μέτρων, από τις αρχές Απριλίου ως τις αρχές Μαΐου, οι θάνατοι ξεπερνούσαν συχνά τους 2.000 την ημέρα και είχαν φθάσει σε επίπεδο ακόμη και πάνω από τους 3.000 στα τέλη Απριλίου.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη σε απόλυτους αριθμούς, τόσο ως προς τους θανάτους όσο και ως προς τις μολύνσεις. Τις ακολουθεί η Βραζιλία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κύπελλο Ελλάδας: Ο ΟΦΗ "λύγισε" τον Αστέρα κι έκλεισε θέση για τα προημιτελικά22:56Κύπρος-ΕΕ: Προτεραιότητα η επανένωση της Κύπρου δηλώνει η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν22:42Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες σε Λάρισα και Λαμία22:28Αναστέλλεται η απεργία των λαϊκών αγορών22:14Θεσσαλονίκη - Μπλόκα αγροτών: Σε 48ωρους αποκλεισμούς προχωρούν οι παραγωγοί από αύριο22:00Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου21:46Αγροτικές κινητοποιήσεις: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν αγρότες από 14 μπλόκα21:36"Καίνε" οι ανατιμήσεις τιμών των προϊόντων από το χωράφι στο ράφι21:26Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Ήπειρο21:12Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη20:58ANT1 Sports: Χωρίς νίκη για τις ελληνικές ομάδες ξεκίνησε η διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκα20:44Τέλλογλου για αγροτικές κινητοποιήσεις: "Παράθυρο" και για άλλα χρήματα στους αγρότες20:30Το τελευταίο αντίο στο Γιώργο Παπαδάκη20:16Χαλκιδική: Συμβολικός αποκλεισμός από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Νέα Τρίγλια20:02Βία ανηλίκων: Το σχόλιο του Παναγιώτη Στάθη μετά την δολοφονία του 17χρονου από ανήλικο στις Σέρρες (βίντεο)19:48Προανακριτική έρευνα για τη δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη περί χρήσης ναρκωτικών19:34Θεσσαλονίκη: Δώρο ζωής σε πέντε ανθρώπους από 50χρονο19:20Σέρρες: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 15χρονο19:06Πάτρα: Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους για επίθεση σε συνομήλικούς τους18:52ΗΠΑ: Ο αμερικανικός στρατός κατέλαβε και δεύτερο δεξαμενόπλοιο που συνδέεται με τη Βενεζουέλα18:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο