LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚόσμοςΔημοσίευση: 05 Αυγούστου 2020 12:51 | Ανανέωση: 05 Αυγούστου 2020 12:57

Βηρυτός: πληροφορίες για νεκρό στην ελληνική κοινότητα

Διπλωματικές πηγές αναφέρουν ότι μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και ότι δύο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών.

AP - Βηρυτός - φονική έκρηξη

Δύο Έλληνες φαίνεται ότι είναι μεταξύ των χιλιάδων τραυματιών από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν χθες στο λιμάνι της ΒηρυτούΣύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Καλοκαίρι Μαζί" ο δημοσιογράφος Τζορτζ Ιντ, που ζει και εργάζεται στη Βηρυτό, δύο Έλληνες έχουν τραυματιστεί και νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Την ίδια ώρα όμως πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει και νεκρός από την ελληνική κοινότητα, η οποία μάλιστα βρίσκεται κοντά στο σημείο που σημειώθηκαν οι εκρήξεις. Όπως διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές, οι μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι μία Ελληνίδα πολίτης φέρεται να έχει χάσει τη ζωή της και ότι δυο ακόμη Ελληνίδες συγκαταλέγονται μεταξύ των τραυματιών. Ωστόσο, με δεδομένη την έκταση της καταστροφής αλλά και τις υπό εξέλιξη προσπάθειες διάσωσης, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το Ελληνορθόδοξο νοσοκομείο της Βηρυτού ετέθη εκτός λειτουργίας και οι ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Εξάλλου, οδηγίες για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών. Οι Έλληνες πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την πρεσβεία της Ελλάδος στα τηλέφωνα 00961 78990315 και 00961 81507061, καθώς και με τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, στο τηλέφωνο +30210368 1730 και στο e-mail: kt@mfa.gr.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, Χασάν Ντιάμπ, στον οποίο εξέφρασε την αλληλεγγύη και αμέριστη συμπαράσταση της Ελλάδας στον δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου, αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει κάθε αναγκαία συνδρομή,  με όλα τα διαθέσιμα μέσα.

Στο Λίβανο ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Φραγκογιάννης

Η Ελλάδα βρέθηκε από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας στον λιμένα της Βηρυτού σε επικοινωνία με τις αρχές του Λιβάνου, προκειμένου να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στη χώρα και την ετοιμότητά της να συνδράμει στην αντιμετώπιση των συνεπειών των φονικών εκρήξεων που σημειώθηκαν.

Η ελληνική βοήθεια στο Λίβανο περιλαμβάνει, κατ' αρχήν, την αποστολή κλιμακίου της ΕΜΑΚ για την ενίσχυση του διασωστικού έργου των αρχών του Λιβάνου στον τόπο της τραγωδίας, ενώ υπάρχει ετοιμότητα για αποστολή περαιτέρω βοήθειας αν κριθεί σκόπιμο, δεδομένης της πρόθεσης της ελληνικής κυβέρνησης να συνδράμει τη χώρα με κάθε μέσο που μπορεί να διαθέσει. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και το γεγονός ότι τους Έλληνες διασώστες συνοδεύει, κατόπιν πρωτοβουλίας του Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης.

Παράλληλα, ενεργοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου, για την παροχή αρωγής σε Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στον Λίβανο και έχουν τυχόν επηρεαστεί από τις εκρήξεις στον λιμένα της Βηρυτού, παρέχοντας στοιχεία επικοινωνίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Λίβανο.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑνεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)Σήμερα 09:18 | Ειδήσεις

Ο αγροτοσυνδικαλιστής από τα Μάλγαρα έχει επιλεγεί στην Επιτροπή για τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, τη Δευτέρα στο Μέγαρο Μαξίμου.


 


 


 


 


 


 


 


 

Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Ιδιοκτήτης καφέ υποστηρίζει ότι την είδε στη ΒάρηΣήμερα 10:12 | Ειδήσεις

Το θρίλερ με την 16χρονη Λόρα συνεχίζεται με μια νεαρή κοπέλα που μοιάζει στην ανήλικη να εμφανίζεται στη Βάρη και μάλιστα έχουν έρθει στο φως και σχετικές φωτογραφίες.

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των ΤεμπώνΣήμερα 09:00 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα, η Μαρία Γρατσία, για τη δημιουργία κόμματος από τη Μαρία Καρυστιανού. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα13:14Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί13:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»12:46Ιαπωνία: Διεκόπη η ηλεκτροδότηση στις σιδηροδρομικές γραμμές του Τόκιο 12:34ΔΥΠΑ: Δημιουργείται νέο πρόγραμμα με 10.000 νέες θέσεις εργασίας για άνεργες γυναίκες12:20Στο αυτόφωρο για επικίνδυνη οδήγηση η 24χρονη που προσέκρουσε σε 15 σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκη12:06Η Ρωσία κατηγορεί τη Δανία ότι έχει υιοθετήσει συγκρουσιακή προσέγγιση στη Γροιλανδία11:52Άγιος Δημήτριος: Εξιχνιάσθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς που έλαβε χώρα έξω από κατάστημα εστίασης (εικόνες)11:38Ελληνικό FBI: 11 συλλήψεις για παράνομα καπνικά προϊόντα – Τα "καρπούζια", τα "πουλάκια" και οι "ουρές" (εικόνες)11:24Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου οδηγού στην Ηλεία11:10Πριγκίπισσα Ειρήνη: Πότε και πού θα γίνει η κηδεία και η ταφή της 10:56Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της Λατινοπούλου10:42Νέα μαρτυρία για τη 16χρονη Λόρα: Ιδιοκτήτης καφέ υποστηρίζει ότι την είδε στη Βάρη10:28Πάτρα: Ανοικτοί όλοι οι δρόμοι στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας10:14Ανεστίδης για τις ύβρεις για Μητσοτάκη: Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής και εκτός αέρα - Ζητώ συγγνώμη (βίντεο)10:00Γρατσία για Καρυστιανού: Το κόμμα δεν θα εργαλειοποιεί την τραγωδία των Τεμπών09:46Γιανίκ Ανιέλ: Σε δίκη για βιασμό 13χρονης ο Γάλλος Ολυμπιονίκης09:32
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο