LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 04 Αυγούστου 2020 16:37 | Ανανέωση: 04 Αυγούστου 2020 16:34

ΣΥΡΙΖΑ για σχέδιο Πισσαρίδη: Δεν θα έχουμε μνημόνιο, αλλά θα είναι σαν να έχουμε

Δριμεία κριτική από την Κουμουνδούρου, που κάνει λόγο για καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων και επιβάρυνση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων.

ΕΝΦΙΑ - Ακίνητα - φόρος - φόροι

Ως «συνταγή από τα παλιά, για το πώς θα καταπατηθούν εργασιακά δικαιώματα, πώς θα επιβαρυνθούν οι πολλοί και πώς θα γίνουν φοροελαφρύνσεις για τους λίγους», χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το «πολυδιαφημισμένο σχέδιο Πισσαρίδη».

Στην ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι το σχέδιο «παρουσιάστηκε μισό, σε μία πρωτοφανή ένδειξη προχειρότητας, με κεφάλαια να απουσιάζουν, αλλά να προαναγγέλλονται σε τίτλους». Ειδικότερα, αναφέρει ότι «περιλαμβάνει διευκόλυνση των απολύσεων, μείωση της αμοιβής των υπερωριών, μείωση των παροχών για τους ανέργους, ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, μείωση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης, ενώ στο φορολογικό σκέλος δεν περιλαμβάνει μειώσεις φόρων αλλά αναδιανομή υπέρ των υψηλών και πολύ υψηλών εισοδημάτων με ταυτόχρονη επιβάρυνση των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων». Επιπλέον αναφέρει, πως «δεν παραλείπει να δικαιολογήσει πλήρως τις τράπεζες για τον αποκλεισμό μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων ενώ επαναφέρει σκόπιμα και ξεδιάντροπα τον όρο “ζόμπι”».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «αν εφαρμοστεί το σχέδιο Πισσαρίδη, δεν θα έχουμε μνημόνιο, αλλά θα είναι σαν να έχουμε».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει ότι «τη στιγμή που αλλάζει ο κόσμος γύρω μας, δεν μπορούμε να συζητάμε για αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος» και σημειώνει ότι «η χώρα έχει ανάγκη από ένα αναπτυξιακό σχέδιο που δεν θα βλέπει την εργασία ως βάρος αλλά ως κεντρικό μοχλό ανάπτυξης», «που θα αντιμετωπίζει τις ανισότητες εισοδήματος και πλούτου», «για τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων που ζουν, εργάζονται, επιχειρούν στην χώρα».

Σχολιάζει, τέλος, πως «ένα από τα λίγα θετικά του κειμένου είναι ότι για ακόμα μία φορά υπάρχει έμμεση παραδοχή ότι όλο το αφήγημα της ΝΔ για την “καταστροφή” που επέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτεται πανηγυρικά», καθώς «μια ματιά στα διαγράμματα που συνοδεύουν το κείμενο, για παράδειγμα αναφορικά με την απασχόληση, τις επενδύσεις, την εξωστρέφεια της οικονομίας, θα πείσει και τους πιο δύσπιστους».

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Νέα Ιωνία: Διαρρήκτες μπούκαραν με κλεμμένο αυτοκίνητο σε κοσμηματοπωλείο - Έφυγαν με "άδεια" χέρια23:20Μαρινάκης για υποψηφιότητα Πιερρακάκη στο Eurogroup: Η Ελλάδα επέστρεψε23:10Καθηλώνονται 6.000 Airbus μέχρι να αλλάξουν λογισμικό – Επηρεάζονται από την ηλιακή ακτινοβολία23:00Πιερρακάκης: Είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup, γιατί η ιστορία μας είναι ευρωπαϊκή22:50ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτοαπαντήσεις για τα 3,7 δισ. ευρώ που καταβάλλονται φέτος στους αγρότες22:40Ρωσία: Οκτώ άνθρωποι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας το 202222:30Ρωσία: Ανακοινώθηκε η επίσκεψη του Βλάντιμιρ Πούτιν στην Ινδία22:20Γερμανία - Μέρτς: O Όρμπαν πηγαίνει στην Ρωσία χώρις εντολή ή συννενόηση με την ΕΕ22:10Μεσολόγγι: Έπεσε κεραυνός κοντά σε θάλαμο στρατοπέδου – Τέσσερις στρατιώτες με ηλεκτροπληξία22:00Europa League-UEFA: 4η επίθεση ο ΠΑΟΚ, ξεχωρίζουν Σφιντέρσκι και Σιώπης21:50"Κόκκινος συναγερμός" για τη λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Αττική, Λέρος και Πάτμος21:40Δήμαρχος Ερμιονίδας: Αίτημα να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης21:30Δωδώνη: Μαζί με τους ουρανούς άνοιξαν και οι δρόμοι (εικόνες)21:20Ποια μέθοδος θέρμανσης συμφέρει περισσότερο;21:15Κακουργηματική δίωξη σε βάρος της μητέρας που φέρεται να ξυλοκόπησε άγρια την ανήλικη έγκυο κόρης της21:10Ελληνικό Φεστιβάλ Σίδνεϋ: "Μύρισε" Ελλάδα στο Brighton-Le-Sands21:04ANT1 sports: Δύο νίκες και μία ισοπαλία ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά ματς της Πέμπτης20:58Αργολίδα - Κακοκαιρία Adel: "Βούλιαξε" στις λάσπες η Ερμιόνη (βίντεο)20:48Έφυγε από τη ζωή ο γλύπτης Ευάγγελος Μουστάκας - Δημιουργός του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη20:38ΑΑΔΕ: 10+1 ερωτοαπαντήσεις για την χορήγηση της επιστροφής ενοικίου - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενοικιαστές20:24
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο