LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2020 15:31

Καραμανλής για ΜΜΜ: έγινε λάθος υπολογισμός στις άδειες του προσωπικού

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, παραδέχτηκε ότι δεν εκτιμήθηκε σωστά πόσοι πολίτες έμειναν στην Αθήνα λόγω κορονοϊού.

Κορονοϊός - ΜΜΜ - μετρό - λεωφορεία - καραντίνα - μάσκες

Για τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού στα ΜΜΜ και τα παράπονα των πολιτών που οδήγησαν σε αυτά τα μέτρα μίλησε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, κάνοντας την παραδοχή πως υπήρξαν λάθος υπολογισμοί στις άδειες του προσωπικού των μέσων καθώς δεν εκτιμήθηκε σωστά πόσοι πολίτες έμειναν στην Αθήνα λόγω κορονοϊού.

«Έγινε λάθος υπολογισμός στο θέμα των αδειών του προσωπικού. Αυτό το  είδαμε πολύ γρήγορα. Ακούσαμε τα παράπονα των πολιτών και αμέσως από την Παρασκευή προχωρήσαμε σε ανάκληση αδειών και μέσα σε δύο ημέρες έγινε η αναπροσαρμογή και σήμερα η εικόνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν έχει σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα», υποστήριξε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι οι άδειες ήταν πολύ λιγότερες από πέρυσι, λόγω της πναδημίας υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ειδικά το προσωπικό πεδίου, καθ’ όλη τη διάρκεια του lock down δεν πήραν ούτε μία ημέρα άδεια.

Ο υπουργός επισήμανε επίσης ότι είναι περιορισμένος ο αριθμός των οδηγών σε συρμούς και λεωφορεία, και ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών για να γίνουν προσλήψεις οδηγών εκεί που χρειάζεται και αφού γίνει μία σοβαρή αναδιάρθρωση των εταιρειών, διότι όπως σημείωσε δεν μπορούν να γίνονται προσλήψεις χωρίς μέτρο.

Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι επισκέφθηκε σήμερα το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό και είδε μία βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα μετά την ανάκληση αδειών και την αναπροσαρμογή δρομολογίων.

«Βέβαια δεν πρέπει να περιμένουμε πως θα κυκλοφορούμε με άδεια λεωφορεία ή συρμούς», πρόσθεσε, για να επισημάνει στη συνέχεια πως στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό έχει γίνει ειδικός προγραμματισμός, ώστε στις ώρες αιχμής οι χρονοαποστάσεις να μην ξεπερνούν τα έξι με επτά λεπτά, ενώ στη Γραμμή 1 οι χρονοαποστάσεις δεν ξεπερνούν τα οκτώ λεπτά. Σημείωσε ότι αυτές οι χρονοαποστάσεις παρακολουθούνται σε καθημερινό επίπεδο και όπου χρειαστεί θα γίνονται αλλαγές δρομολογίων και θα μπαίνουν εμβόλιμοι συρμοί.

Ο κ. Καραμανλής υποστήριξε επίσης ότι στους δρόμους της πρωτεύουσας βρίσκονται αυτή τη στιγμή 810 λεωφορεία, πολύ περισσότερα από ό,τι πέρυσι τέτοια εποχή. Τόνισε όμως ότι ο στόλος είναι παλιός και κουρασμένος, καθώς η χώρα έχει να προμηθευτεί νέα λεωφορεία από το 2009.

«Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν απασχολεί τους πολίτες, ούτε θέλω να πω τι παραλάβαμε. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι να δουν πολύ σύντομα νέα λεωφορεία και στην Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη αυτό έχει ήδη γίνει με την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ και με το θεσμό του leasing, ο οποίος εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη. Αυτό θα το δούμε και στην Αθήνα και θα επιταχύνουμε και τις διαδικασίες για τον πολύ μεγάλο διαγωνισμό για νέα λεωφορεία, μεταξύ των οποίων και ηλεκτρικά», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ενώ ανέφερε επίσης ότι γίνεται διαρκώς αναπροσαρμογή των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων, καθώς για παράδειγμα το Σαββατοκύριακο λόγω υψηλών θερμοκρασιών στην Αθήνα πύκνωσαν τα δρομολόγια προς την παραλία.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΑγρότες – μπλόκα: Παραμένει αποκλεισμένος ο Ε-65Σήμερα 07:40 | Ειδήσεις

Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στα μπλόκα μέχρι να δοθούν λύσεις.

Επιστροφή Ενοικίου: Τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμο από σήμεραΣήμερα 12:02 | Ειδήσεις

Επιπλέον, οι δικαιούχοι που δεν έχουν δηλώσει IBAN, καλούνται να το πράξουν άμεσα, ώστε να λάβουν την ενίσχυση που δικαιούνται.

Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψηΣήμερα 10:44 | Ειδήσεις

«Και η κατανόηση η ασπίδα απέναντι στον φόβο και στις προκαταλήψεις. Αυτά είναι τα όπλα μας στη μάχη για ένα μέλλον χωρίς HIV/AIDS», τονίζει ο πρωθυπουργός

Τροχαίο στη Λούτσα: "Ο οδηγός δεν κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τον 24χρονο" δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)Σήμερα 08:39 | Ειδήσεις

Όσα είπε κάτοικος της περιοχής μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα"

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Για κακούργημα διώκεται ο 29χρονος12:21Επιστροφή Ενοικίου: Τροποποιητικές δηλώσεις χωρίς πρόστιμο από σήμερα12:07Ανδρουλάκης: Καλώ τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να συνεννοηθούμε για την αναθεώρηση του άρθρου 8611:53Ρούμπιο: Οι συνομιλίες έχουν στόχο να ανοίξουν τον δρόμο σε μια κυρίαρχη Ουκρανία11:39ΥΠΕΝ: Στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τη δέσμευση, χρήση, μεταφορά και αποθήκευση διοξειδίου του άνθρακα11:25Πρέβεζα: Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης ψαρά11:11Mητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Η γνώση είναι η πιο αποτελεσματική πρόληψη10:58Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις διαρρηκτών μετά από κυνηγητό σε ταράτσες και μπαλκόνια10:43Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου: Το πρώτο web δελτίο με τις σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας10:29Αττική: Μπαράζ εμπρησμών σε αυτοκίνητα10:15Τηλέφωνο για βόμβα στα δικαστήρια της Ευελπίδων10:01Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης - Θα μιλήσει σε επενδυτικό συνέδριο του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με την Μόργκαν Στάνλεϊ09:47IRIS: Υποχρεωτικό από σήμερα σε όλες τις επιχειρήσεις09:33Πάτρα: Συλλήψεις για πωλήσεις αλκοόλ σε ανήλικους09:19Τσιάρας στον ΑΝΤ1: Οι αγρότες έχουν δίκιο, αλλά έως ένα σημείο09:05Τροχαίο στη Λούτσα: "Ο οδηγός δεν κατάλαβε ότι είχε σκοτώσει τον 24χρονο" δηλώνει αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1 (βίντεο)08:50Ισραήλ: Ο Νετανιάχου ζητάει προεδρική χάρη στη δίκη του για διαφθορά08:35Γουίτκοφ: Ο απεσταλμένος του Τραμπ σήμερα στη Μόσχα08:21Πάτρα: Νέο περιστατικό πτώσης σοβά στο κέντρο της πόλης08:07Αγρότες – μπλόκα: Παραμένει αποκλεισμένος ο Ε-6507:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο