LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 03 Αυγούστου 2020 13:27

Λάσετ: Εύσημα στην Κυβέρνηση για οικονομία, κορονοϊό, μεταναστευτικό

Το μεταναστευτικό, θέματα οικονομίας και η πανδημία στο επίκεντρο της συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Γερμανό πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας - Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ. Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΡΜΙΝ ΛΑΣΕΤ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Εύσημα στην Ελλάδα για την οικονομία, την αντιμετώπιση του κορονοϊού αλλά και τη διασφάλιση των ελληνικών- ευρωπαϊκών συνόρων, απέδωσε ο πρωθυπουργός του ομόσπονδου κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας/Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον Γερμανό πολιτικό να περιγράφει, επιπλέον, τη δυνατότητα διμερούς συνεργασίας στα ενεργειακά θέματα.

«Είναι πολύ σημαντικό που η Ελλάδα κατάφερε να παραμείνει στην ευρωζώνη, βλέπουμε ότι η οικονομική εξέλιξη στην Ελλάδα προδιαγράφεται πάρα πολύ θετική», ήταν η εισαγωγική παρατήρηση του Α. Λάσετ.

Στη συνέχεια ανέφερε πως οι δύο άνδρες θα συζητήσουν ενεργειακά θέματα: με το δεδομένο, όπως σημείωσε, ότι η Ελλάδα προχωρεί στην απολιγνιτοποίηση, επισήμανε πως το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας/Βεστφαλίας έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τη χώρα μας, όσον αφορά την αιολική ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ - ΑΡΜΙΝ ΛΑΣΕΤ - ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Επιπλέον, ο Γερμανός πολιτικός εστίασε στο ότι «η Ελλάδα κατάφερε κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού να αντιμετωπίσει με έξοχο τρόπο την κατάσταση αυτή», υπογραμμίζοντας ιδιαιτέρως πως «στον τουρισμό έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα».

 Μίλησε επίσης και για τις «πολύ σημαντικές αποφάσεις» που η ελληνική κυβέρνηση πήρε αυτήν την εβδομάδα στα θέματα ψηφιοποίησης.

 Ιδιαίτερα αναλυτικός ήταν ο Γερμανός πολιτικός στο ζήτημα του μεταναστευτικού. Αφού ευχαρίστησε την ελληνική κυβέρνηση για τη δυνατότητα από κοινού επίσκεψης της Λέσβου, απευθυνόμενος προς τον Έλληνα πρωθυπουργό σημείωσε: «Καταφέρατε και βάλατε μια τάξη στο σύστημα διότι η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων είναι κάτι πολύ σημαντικό». Τόνισε πως «θα πρέπει να δοθεί η απαραίτητη βοήθεια προς την Ελλάδα, είναι ένα κοινό καθήκον, η ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων». Τελικώς, «όταν ένας πρόσφυγας εισέρχεται σε ελληνικό έδαφος, ουσιαστικά εισέρχεται σε ευρωπαϊκό έδαφος», δήλωσε κάνοντας εξάλλου αναφορά τόσο στη φύλαξη των συνόρων όσο και στην ανθρωπιστική αντιμετώπιση των ατόμων που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια.


  

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Πάτρα: Ανήλικη βρέθηκε αναίσθητη έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ - Δύο συλλήψεις23:59Χαλκιδική: Στο εδώλιο 6 άτομα για τον θάνατο 8χρονης σε πισίνα κατασκήνωσης23:46Μονακό: Η ομάδα του Σπανούλη κατέγραψε τους περισσότερους πόντους σε αγώνα στην ιστορία της Euroleague23:33ΗΠΑ: Αναστέλλονται τα αιτήματα για μετανάστευση από 19 χώρες 23:23ΚΑΕ Άρης: "Παραδοσιακή" νίκη της Κλούζ23:14Κακοκαιρία Byron: Προειδοποιητικά μηνύματα 112 σε δέκα περιοχές - Οι συστάσεις του υπουργείου Εργασίας23:04“Κακοκαιρία BYRON” - Αττική: Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις - Μήνυμα του 11222:54Eurovision 2026: Κανονικά η συμμετοχή του Ισραήλ – Τέσσερις χώρες αποχωρούν μετά από την απόφαση22:44Αγρότες- Μπλόκα: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο Πατρών - Πύργου22:34Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε πως οι δυνάμεις της έπληξαν ουκρανικές εγκαταστάσεις υποδομών και μεταφορών22:24Αγρότες- Μπλόκα: Το Σάββατο η δημιουργία νέου μπλόκου στον κόμβο Δερβενίων22:14Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ - Μαγειρίας: Η Ferrari ήταν δώρο της μητέρας μου 22:04Γιάννης Αντετοκούνμπο: Νέος τραυματισμός -Θα μείνει εκτός δράσης για 2-4 εβδομάδες 21:54Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή21:44Αγρότες - Μπλόκα: Έκλεισε ο αυτοκινητόδρομος Πατρών - Πύργου (Βίντεο)21:34Μητσοτάκης: Η προστασία της Δικαιοσύνης είναι προστασία της ίδιας της δημοκρατίας21:24Φρίκη στην Αργολίδα: Οικογένεια απήγαγε ανήλικη για να την βιάσει 19χρονος21:14Συνελήφθη 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών - Κατάπιε ναρκωτικά και κλώτσησε αστυνομικούς21:04Ουάσινγκτον: Αθώος δηλώνει ο φερόμενος ως δράστης της ένοπλης επίθεσης εναντίων μελών της Εθνοφρουράς20:54Επίσκεψη της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στη Θεσσαλονίκη - Συνάντηση με τον Κ. Γκιουλέκα20:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο