LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Αυγούστου 2020 16:25 | Ανανέωση: 02 Αυγούστου 2020 16:27

Συνάντηση Δένδια με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Συνεχίζει τις επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Δένδιας

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 15.00, με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ (Armin Laschet).   

«Δεν πρέπει να αφήσουμε - και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη», είχε διαμηνύσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ενόψει της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα στη χώρα μας, όπως είχε μεταδώσει πριν από δύο ημέρες η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γερμανία.    

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ. Λάσετ, ο οποίος είναι και υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), θα συνοδεύεται από τον υπουργό για Παιδιά, Οικογένεια, Πρόσφυγες και Ενσωμάτωση της κυβέρνησής του, Γιοάχιμ Σταμπ, καθώς η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία συμμετέχει ήδη στην υποδοχή από τη Γερμανία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

O κ. Λάσετ θα μεταβεί και στη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με τους αρμόδιους για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και εκπροσώπους οργανώσεων παροχής βοήθειας, ενώ θα επισκεφθεί και τα εν λόγω κέντρα «προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση επιτόπου» και θα έχει ακόμη συνάντηση με αστυνομικούς από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι οποίοι υπηρετούν αυτή την εποχή στις δυνάμεις της FRONTEX στην Ελλάδα.

Συνάντηση με τον Άρμιν Λάσετ, θα έχει αύριο και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος- Γερμανίας στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Το ant1news.gr συμμετέχει στη στάση εργασίας της ΕΣΗΕΑ10:59Πρόστιμο της ΣΤΑ.ΣΥ στον ανάδοχο αναβάθμισης συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις10:48ΝΒΑ – Αντετοκούνμπο: Συνεχίζεται ο κατήφορος… για τα “ελάφια”10:37ΕΚΤ: Αρνείται να δώσει δάνειο για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας με βάση τα “δεσμευμένα χρήματα” της Ρωσίας10:26Τραγωδία στο Βερολίνο: Παιδί πέθανε μετά τον απεγκλωβισμό του από πυρκαγιά σε μονοκατοικία10:14Θεσσαλονίκη: Κατασχέθηκαν εκατοντάδες "μαϊμού" προϊόντα10:00Τροχαίο δυστύχημα στην Λούτσα: Υπό την επήρεια αλκοόλ οδηγούσε ο 29χρονος09:45Κινηματογραφική καταδίωξη 16χρονου στη Θεσσαλονίκη - Οδηγούσε χωρίς δίπλωμα κλεμμένη μηχανή09:31Βαρουφάκης στον ΑΝΤ1: Ο Τσίπρας με το βιβλίο του, προσπαθεί να μετατρέψει την ενοχή του σε αφέλεια09:17Λάρισα: Κλειστή και σήμερα η Εθνική Οδός Αθηνών–Θεσσαλονίκης στη Νίκαια09:03Μαρινάκης: Η κυβέρνηση δεν είναι αδιάφορη με το αγροτικό ζήτημα08:49Ινδονησία: Εκατοντάδες νεκροί από πλημμύρες – περισσότερο από 1 εκ. πολίτες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους08:35Ιταλία: 24χρονη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στο κέντρο του Μιλάνου08:21Χαϊδάρι: Τεράστιο δέντρο έπεσε μέσα σε παιδική χαρά!08:07Αττική - ΕΛ.ΑΣ: 10 Νεκροί και 610 τραυματίες από τροχαία ατυχήματα μέσα στον Νοέμβριο07:53Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο