LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 02 Αυγούστου 2020 16:25 | Ανανέωση: 02 Αυγούστου 2020 16:27

Συνάντηση Δένδια με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Συνεχίζει τις επαφές του με Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Δένδιας

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα συναντηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου, στις 15.00, με τον πρωθυπουργό του ομόσπονδου γερμανικού κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, Άρμιν Λάσετ (Armin Laschet).   

«Δεν πρέπει να αφήσουμε - και δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη», είχε διαμηνύσει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Άρμιν Λάσετ, ενόψει της τετραήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί από σήμερα στη χώρα μας, όπως είχε μεταδώσει πριν από δύο ημέρες η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Γερμανία.    

Σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα, ο κ. Λάσετ, ο οποίος είναι και υποψήφιος για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), θα συνοδεύεται από τον υπουργό για Παιδιά, Οικογένεια, Πρόσφυγες και Ενσωμάτωση της κυβέρνησής του, Γιοάχιμ Σταμπ, καθώς η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία συμμετέχει ήδη στην υποδοχή από τη Γερμανία ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων οι οποίοι φιλοξενούνται στην Ελλάδα.

O κ. Λάσετ θα μεταβεί και στη Λέσβο, όπου θα συναντηθεί με τους αρμόδιους για τα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και εκπροσώπους οργανώσεων παροχής βοήθειας, ενώ θα επισκεφθεί και τα εν λόγω κέντρα «προκειμένου να σχηματίσει προσωπική άποψη για την κατάσταση επιτόπου» και θα έχει ακόμη συνάντηση με αστυνομικούς από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία οι οποίοι υπηρετούν αυτή την εποχή στις δυνάμεις της FRONTEX στην Ελλάδα.

Συνάντηση με τον Άρμιν Λάσετ, θα έχει αύριο και ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος, στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο των συζητήσεων θα είναι οι εξελίξεις στο μεταναστευτικό ζήτημα σε εθνικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδος- Γερμανίας στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.


Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαδούρο: Δεν θέλουμε την ειρήνη των σκλάβων, ούτε την ειρήνη των αποικιών07:39ΑΑΔΕ: Διαθέσιμη από σήμερα η νέα έκδοση της εφαρμογής "timologio"07:25Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό07:11Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρα – Πύργος06:57ΤΑΞΙ: Τραβάνε… χειρόφρενο για 48 ώρες06:42Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 2 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Τρίτη06:14Μητσοτάκης – Οξφόρδη: Σήμερα η Ελλάδα τρέχει με ρυθμούς ανάπτυξης σημαντικά υψηλότερους από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο23:59Παρέλαβε το βραβείο "European Golden Boy Web 2025" o Χρήστος Μουζακίτης (βίντεο)23:44ΗΠΑ: "Πολύ αισιόδοξη" η κυβέρνηση για την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας στην Ουκρανία23:30Περού: Τουλάχιστον 12 νεκροί και 30 αγνοούμενοι έπειτα από κατολίσθηση23:16Μητσοτάκης για την εκτόξευση δορυφόρων: "Εδώ κάτι αλλάζει"23:02Πόλεμος στην Ουκρανία: Στον πλήρη έλεγχο της Μόσχας Ποκρόφσκ και Βοβτσάνσκ - Δεν επιβεβαιώνει το Κίεβο22:52Χαλκιδική: 79χρονος καταπλακώθηκε από κορμό δέντρου στην προσπάθεια του να κόψει ξύλα22:42Χονγκ Κονγκ: Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά στο συγκρότημα κατοικιών22:32"Αποκαλύψεις": Με πρωτιά στο σύνολο κοινού έκλεισε και ο Νοέμβριος για την εκπομπή του Πέτρου Κουσουλού22:22Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό ταξί για το θανατηφόρο τροχαίο με τον 35χρονο δικυκλιστή22:12Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ - Δένδιας: Θα συζητήσουμε το ζήτημα της αμυντικής ετοιμότητας της Ευρώπης22:02Λαμία - "Αποκαλύψεις": Σύντροφος 56χρονου επιχειρηματία καταγγέλλει ιατρικό λάθος για τον θάνατό του21:34Λευκορωσία: Κατερίφθη drone - Κατηγορεί την Λιθουανία για προκλητική συμπεριφορά 21:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο