LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2020 11:54 | Ανανέωση: 01 Αυγούστου 2020 12:17

Ακάρ: θέλουμε ειρηνική επίλυση των διαφορών μας με την Ελλάδα

Παράλληλα όμως, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, επανέλαβε ότι η χώρα του δεν πρόκειται να απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Χουλουσί Ακάρ

Για ειρηνική επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα έκανε λόγο ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ. Ωστόσο διεμήνυσε παράλληλα πως η Τουρκία δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματά της στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Πάντοτε είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» δήλωσε μιλώντας στον ξένο τύπο χθες το βράδυ ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Ο Ακάρ που νωρίτερα είχε επιθεωρήσει τις μονάδες στα σύνορα με την Ελλάδα και την Βουλγαρία είχε πει ότι τις προσεχείς μέρες περιμένει στην Άγκυρα τους Έλληνες γείτονες για συνομιλίες εννοώντας τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και συνέχισε λέοντας ότι «με αυτές και παρόμοιες συζητήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα», σύμφωνα με την «Ναυτεμπορική».

Στο μεταξύ στελέχη του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, που έχει αποσπαστεί από το εθνικιστικό κόμμα, άρχισε να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για την αναστολή των ερευνών του Ορούτς Ρέις, ρωτώντας δημόσια εάν έχει εγκαταλειφθεί η γαλάζια πατρίδα.

Στις αιτιάσεις απαντά η κυβέρνηση δια του Προέδρου της Βουλής Σεντόπ. «Δεν θα απεμπολήσουμε τα δικαιώματα μας που πηγάζουν από το Διεθνές Δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε χαρακτηριστικά.

Ανάλογη θέση πήρε και ο Ακάρ μιλώντας στους δημοσιογράφους και επαναλαμβάνοντας την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου.

Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση. «Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», συμπλήρωσε.

Όπως είναι γνωστό, οι εξαγγελθείσες έρευνες του Ορούτς Ρέις που είχαν φέρει αντιμέτωπο τον ελληνικό με τον τουρκικό στόλο στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν ανασταλεί με εντολή Ερντογάν για ένα διάστημα μετά και από την παρέμβαση της κυρίας Μέρκελ που προωθεί τον διάλογο μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας για ειρηνική επίλυση του θέματος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός: Πασάς… στην Πόλη ο “Θρύλος”!00:52“Ψυχοκόρες” στον ΑΝΤ1 τέσσερις φορές την εβδομάδα: Τι θα δούμε στα νέα επεισόδια (εικόνες)00:23ECL: Ήττα και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ23:59Μπριζίτ Μακρόν: Η ζωή της μεταφέρεται στη μικρή οθόνη23:47Βία ανηλίκων: Ξυλοδαρμός ανηλίκου…για το TikTok (βίντεο)23:35Πάτρα: Γκαραζόπορτα πλάκωσε γυναίκα23:22ΑΠΘ - SeaCare: Φοιτητική Ομάδα διακρίθηκε σε Παγκόσμιο Διαγωνισμό Καινοτομίας23:08Ενδοοικογενειακή βία - Βία ανηλίκων: Οι αστυνομικές δράσεις το πρώτο 15μερο του Απριλίου (βίντεο)22:55Τσίπρας: Στη Μέση Ανατολή, η Ευρώπη δεν είναι με τη σωστή πλευρά της Ιστορίας22:41Ιρλανδία: Συγγενείς των θυμάτων της φονικότερης φωτιάς δικαιώθηκαν μετά από 43 χρόνια22:28Σημεία για rapid test δωρεάν την Παρασκευή22:14Διασύνδεση POS με ταμειακές - Χατζηδάκης: Καμία παράταση22:01Κόρινθος: Θρίλερ με σορό γυναίκας στη θάλασσα21:47Δάγκειος πυρετός: “Συναγερμός” από τον ΠΟΥ για τη Λατινική Αμερική21:34Βαρκελώνη – Τσιτσιπάς: “Ανίκητος” στο χώμα!21:20Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το βράδυ της Πέμπτης21:07Δολοφονία στην Ιεράπετρα: Προφυλακίστηκε ο 45χρονος κατηγορούμενος20:53Δομοκός: Ψευδοροφή έπεσε στα θρανία μαθητών (εικόνες)20:40Αλέν Ντελόν: Η Ουκρανία θα του απονείμει παράσημο20:26Το βίντεο του ξυλοδαρμού 8χρονου από 7χρονο στο TikTok και οι αντιδράσεις των γονιών20:13
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο