LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 01 Αυγούστου 2020 08:14

MyKEPlive: πάνω από 110 ραντεβού την πρώτη ημέρα λειτουργίας του

Η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εμπνεύστηκε την υπηρεσία και προχώρησε στην υλοποίησή της δηλώνει ικανοποιημένη από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου...

My Kep

Από τις πρώτες κιόλας ώρες λειτουργίας του myKEPlive, 114 πολίτες έσπευσαν να κλείσουν το ψηφιακό ραντεβού τους με υπάλληλο του ΚΕΠ που τους εξυπηρέτησε άμεσα μέσω τηλεδιάσκεψης. Χωρίς κόπο αλλά μόνο με απλά βήματα τελείωσαν τη δουλειά τους, πήραν το πιστοποιητικό που ήθελαν και έλαβαν τις πληροφορίες που χρειάζονταν.

Συγκεκριμένα, την πρώτη μέρα που «άνοιξε» το myKEPlive μπήκαν στην πλατφόρμα και ζήτησαν ραντεβού για υπόθεσή τους 4 άτομα ΑΜΕΑ, 79 για πληροφορίες ή κάποια αίτηση, 27 για εξυπηρέτηση από τον δήμο τους και 4 επιχειρηματίες. Η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που εμπνεύστηκε την υπηρεσία και προχώρησε στην υλοποίησή της δηλώνει ικανοποιημένη από την μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου στο διάστημα της πρώτης εβδομάδας λειτουργίας της.

Εξάλλου, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι στους στόχους του είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας που θα έχει και ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση των πολιτών, την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και το τέλος στις «ουρές». Στόχος της σύστασης της νέας πλατφόρμας είναι η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση και η παροχή διοικητικής πληροφόρησης στους πολίτες, χωρίς τη μετάβαση των πολιτών στα ΚΕΠ. Με αυτόν τον τρόπο, αναβαθμίζεται και βελτιώνεται η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των πολιτών από το κράτος, με στόχο τη διαφάνεια και τη διευκόλυνσή τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνει το υπουργείο στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ΑΜΕΑ - ήδη έχουν κλειστεί σχετικά ραντεβού- προσφέροντας αφενός αυξημένο χρόνο βιντεοκλήσης στα άτομα με αναπηρία (30 αντί για 20 λεπτά) και αφετέρου διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα για πολίτες που έχουν προβλήματα ακοής.

Η υπηρεσία myKEPlive, σε νούμερα, μετρά:

  • 172 ραντεβού που κλείστηκαν τις τέσσερις πρώτες ημέρες (σήμερα Σάββατο υπολογίζεται ότι έχουν κλειστεί ακόμη 6 ραντεβού)
  • 150 ραντεβού που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί
  • 52 υπηρεσίες ψηφιακά διαθέσιμες
  • 32 ΚΕΠ σε 30 δήμους συμμετέχουν στην πιλοτική λειτουργία
  • 150 εκπαιδευμένους υπαλλήλους

Για να γίνει η είσοδος στην υπηρεσία ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταχωρίσει:

  1. Το ονοματεπώνυμο του προσώπου που θα εξυπηρετηθεί με τηλεδιάσκεψη
  2. Την ηλεκτρονική του διεύθυνση (email)
  3. Τον αριθμό κινητού τηλεφώνου του
  4. Τη διεύθυνση επικοινωνίας του
  5. Τον αριθμό ταυτότητάς (Έλληνες Πολίτες ) / διαβατηρίου και νομιμοποιητικό έγγραφο διαμονής (Αλλοδαποί Πολίτες)

Το myKEPlive περιλαμβάνει διοικητικές διαδικασίες και διοικητική ενημέρωση που διεκπεραιώνονται από υπαλλήλους των ΚΕΠ επιλέγοντας μια από τις παρακάτω θεματικές υπηρεσίες:

  1. Διοικητική πληροφόρηση και διεκπεραίωση αιτήσεων
  2. Υπηρεσίες για επιχειρήσεις
  3. Εξυπηρέτηση πολιτών με αναπηρία
  4. Εξυπηρέτηση από τον δήμο σας

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες μεταξύ άλλων συγκαταλέγονται: η έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου, η χορήγηση πιστοποιητικού περί αποποίησης ή μη κληρονομιάς, η χορήγηση αντιγράφου πτυχίου πανεπιστημίου για τη στρατολογία ή για άλλη χρήση, η ανανέωση δελτίου ανεργίας, η χορήγηση πιστοποιητικών εγγυτέρων συγγενών και οικογενειακής κατάστασης, η έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου, η βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, η χορήγηση αντιγράφου πιστοποιητικού γέννησης, βεβαίωση χορήγησης οικονομικής ενίσχυσης σε άτομα με βαριά αναπηρία κ.α.

Σημειώνεται ότι η ταυτοπροσωπία είναι απαραίτητη και για τον λόγο αυτό θα πρέπει στην αρχή της τηλεδιάσκεψης, η κάμερα του χρήστη να είναι ενεργή ώστε να επιδεικνύει τα νομιμοποιητικά του έγγραφα για την ταυτοποίησή του στον υπάλληλο του ΚΕΠ, ενώ η βιντεοκλήση δεν καταγράφεται για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Λεωφόρος Κηφισίας: Δυσκολίες στην κυκλοφορία, λόγω παράσυρσης πεζού08:32Λουτράκι: Απομακρύνθηκε από το σχολείο η δασκάλα δημοτικού που κατήγγειλε 6χρονο... για θωπεία (βίντεο)08:18Δένδιας για Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων: Θωρακίζουμε την Ελλάδα με αλλαγές σε μέσα και φιλοσοφία, έχοντας στο επίκεντρο το έμψυχο δυναμικό08:04Έκλεβαν ρούχα στην Ελλάδα και τα πωλούσαν στην Αλβανία - 8 συλλήψεις07:50"Φυγόδικη" η νομπελίστρια Ματσάδο, αν εγκαταλείψει τη Βενεζουέλα για να παραλάβει το βραβείο07:36Θεσσαλονίκη: Δελφίνια έκαναν για ακόμη μια φορά την εμφάνιση τους στον Θερμαϊκό (βίντεο)07:22Η Ουκρανία θα εκχωρήσει το Ντονμπάς στη Ρωσία, κατά το σχέδιο που πρότειναν οι ΗΠΑ07:08IRIS: Από 1 Δεκεμβρίου οι πληρωμές στις λιανικές συναλλαγές B2C 06:54Ηράκλειο: Κλείνει για μια βδομάδα ο κεντρικός διάδρομος του αεροδρομίου - Σοβαρές επιπτώσεις και περιορισμοί06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21 Νοεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει την Παρασκευή06:12Σοκ στην Πορτογαλία: Εννιάχρονο αγόρι ακρωτηριάστηκε από συμμαθητές του σε τουαλέτα σχολείου23:59Ολυμπιακός: Τραυματίας ο Πασχαλάκης23:46Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 49χρονος που πέταξε πέτρα σε λεωφορείο23:32«Κατάπιε» και την Ντουμπάι ο Παναθηναϊκός με 103-8223:18Απειλές Ζαχάροβα κατά της Ελλάδας: Η Ρωσία θα απαντήσει στην κοινή παραγωγή drones με την Ουκρανία – Η απάντηση της Αθήνας23:04Πιερρακάκης: Η ελληνική οικονομία κατατάσσεται σε εκείνες με τις ισχυρότερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη22:50Έκλεβαν ρούχα από καταστήματα στην Αττική και τα μεταπωλούσαν στην Αλβανία - Οκτώ συλλήψεις 22:36Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών22:22Παναθηναϊκός: Τραυματίστηκε ο Οσμάν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Ντουμπάι22:08
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο