LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠαράξεναΔημοσίευση: 28 Ιουλίου 2020 15:22

Πλήρωσε αδρά για την… εξόντωση βρυκολάκων

Ο αγοραστής που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του απέκτησε ένα παλιό κιτ… “δολοφονίας” των απέθαντων, το οποίο όμως δεν θεωρείται καν αυθεντικό.

Κασελάκι - δημοπρασία - βρυκόλακας

Ένα διακοσμημένο κασελάκι με σύνεργα για την εξόντωση βρυκόλακα δημοπρατήθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, στο πλαίσιο διαδικτυακής δημοπρασίας που διεξήγαγε ο οίκος Hansons Auctioneers στο Derbyshire της Αγγλίας.

Πρόκειται για κασελάκι με εσωτερική επένδυση από βελούδο, με στρίφωμα από μετάξι, και το εσωτερικό του καπακιού ήταν διακοσμημένο με εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου. Περιείχε όλα όσα χρειάζεται κάποιος για να αντιμετωπίσει τον κουκουλοφόρο Άρχοντα των Απέθαντων: τρεις σταυρούς, χάντρες ροζάριου, μια Βίβλο, ένα μικρό πιστόλι, ένα μικρό μαχαίρι με ασημένια λεπίδα, τανάλιες για εξαγωγή δοντιών καθώς και δόντια καρχαρία.

Στο τέλος της τετραήμερης δημοπρασίας, το κασελάκι κατακυρώθηκε σε αγοραστή έναντι του ποσού των 3.185 δολαρίων, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Αν και είναι παλιό, δεν θεωρείται ότι είναι ένα από τα «αυθεντικά» κιτ που κυκλοφορούσαν το 1800. Ο Οίκος χρονολογεί το κασελάκι στο 1780 περίπου, η Βίβλος εκδόθηκε το 1842, ενώ το μικρό μαχαίρι φτιάχτηκε στις αρχές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με τα όσα τόνισε στους Times της Νέας Υόρκης ο Robert A. Smart, καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Quinnipiac University, τα «αυθεντικά» κιτ όφειλαν, επιπλέον, να έχουν βότανα, αγιασμό και σφαίρες από ασήμι, ενώ το σουγιαδάκι δεν θα ήταν τόσο μικρό.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο προηγούμενος κάτοχος ήταν ανώνυμος συλλέκτης, ο οποίος το είχε αποκτήσει σε παζάρι παλαιών αντικειμένων. Θεωρείται ότι το «δημιούργησαν» στις αρχές της δεκαετίας του 1900, όταν η λαϊκή παράδοση για τους βρυκόλακες βρισκόταν στο αποκορύφωμα της και κυριαρχούσε στις συζητήσεις. Σε αυτό συνέβαλε η έκδοση του μυθιστορήματος του Μπραμ Στόκερ, «Δράκουλας», το 1897.

«Κουτιά σαν κι αυτό κατασκευάστηκαν, από τότε, και ιδιωτικά και για εμπορικούς σκοπούς» διευκρίνισε, σε ανακοίνωση, ο δημοπράτης Rik Alexander του οίκου Hansons Auctioneers. «Αν και το δικό μας κιτ είχε μια παλιά Βίβλο και το κουτί ήταν ακόμα πιο παλιό, κατά τα φαινόμενα “συναρμολογήθηκε” την Εδουαρδιανή περίοδο στην Αγγλία (σ.σ. δεκαετία του 1900). Πλέον, ο αντίκτυπος του μυθιστορήματος "Δράκουλας" ήταν μεγάλος».

Κασελάκι - δημοπρασία - βρυκόλακας

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυραςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

«Απέφυγε οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα της Εξεταστικής Επιτροπής».

Καβάλα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το έργο αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στο κοίτασμα του ΠρίνουΣήμερα 14:20 | Ειδήσεις

Oι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες μέχρι να δικαιωθούν.

Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας χτίζει πολλαπλές πηγές εσόδων στην ενεργειακή αγοράΣήμερα 15:20 | Ειδήσεις

Σε μια εποχή ενεργειακής αβεβαιότητας και γεωπολιτικών ανατροπών, η ΔΕΠΑ Εμπορίας μεταμορφώνεται από απλό προμηθευτή φυσικού αερίου σε ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο.

Καβάλα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν την είσοδο του Διοικητηρίου και πέταξαν αγροτικά προϊόνταΣήμερα 13:03 | Ειδήσεις

Χθες, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, κατέφθασαν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, όπου και παρέμειναν όλο το βράδυ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Missing Alert για την εξαφάνιση 33χρονου16:03Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης: Στο επίκεντρο οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό15:49Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Φλώρινας15:34Πώς η ΔΕΠΑ Εμπορίας χτίζει πολλαπλές πηγές εσόδων στην ενεργειακή αγορά15:27Ηγουμενίτσα: Σε εξέλιξη η κινητοποίηση των αγροτών15:20Μαρινάκης: Ιστορική μέρα για τη χώρα η ψηφοφορία στο Eurogroup με υποψήφιο για την προεδρία τον Πιερρακάκη15:06Κρήτη: Στη φυλακή μέχρι τη δίκη ο 45χρονος οδηγός της Πόρσε14:52Αγρότες: Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα τελωνεία Ευζώνων - Προμαχώνα - Εξοχής και Νίκης14:38Καβάλα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το έργο αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στο κοίτασμα του Πρίνου14:24Ηράκλειο: Αποχώρησαν οι αγρότες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης14:10Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ένοχος και στο Εφετείο ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς13:56Θεσσαλονίκη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες με τοπικές δράσεις, αποκλεισμούς και διαμαρτυρίες13:42Καβάλα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν την είσοδο του Διοικητηρίου και πέταξαν αγροτικά προϊόντα13:28ΟΠΕΚΕΠΕ: Την παραίτηση του προσωρινού προέδρου ζητά το ΠΑΣΟΚ13:14Οδηγός μηχανής παρέσυρε τροχονόμο στην Αττική Οδό (βίντεο)13:00Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου12:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυρας 12:32Φοινικούντα: Καθοδόν για την ανακρίτρια Καλαμάτας οι δύο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί 12:18Τραμπ: Υπήρξαν σκληρές κουβέντες για την Ουκρανία με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς12:04Σοκ με το Δανό δότη με γενετική μετάλλαξη - Βρέθηκαν 18 παιδιά σε 11 ελληνικές οικογένειες11:52
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο