LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2020 19:11

π. Ευάγγελος Παπανικολάου: Αν δεν ήταν ο Τούρκος, η Αγία Σοφία θα είχε πέσει (βίντεο)

Αίσθηση έχει προκαλέσει η τοποθέτησή του, την οποία αναπαρήγαγαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Τα αιχμηρά σχόλια για τους τουρίστες.

ΡΑΦΗΝΑ - π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Ο Αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου, μίλησε στο προαύλιο (Πλατεία Αναλήψεως) του Πανηγυρίζοντος Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου Ραφήνας, τo απόγευμα της Κυριακής 12 Ιουλίου, κλείνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Το θέμα της ομιλίας του ήταν: “Οι Άγιοι Πάντες δια Πίστεως κατηγωνίσαντο Βασιλείας”. Ήταν η πέμπτη ομιλία του στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αναλήψεως Κυρίου Ραφήνας, και η πρώτη ενώπιον των πιστών, γιατί όπως είπε ο π. Ευάγγελος «μίλαγα στους πέντε τοίχους», λόγω της απαγόρευσης της παρουσίας των πιστών στους Ιερούς Ναούς και τα Μοναστήρια εξαιτίας της πανδημίας COVID-19.

Αναφέρθηκε σε βιωματικές εμπειρίες από την σχέση του με τους Άγιο Παΐσιο και Άγιο Πορφύριο. Αίσθηση όμως προκάλεσε η αναφορά του στις αιτίες που οδήγησαν στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

«Μήπως είναι διόρθωση και δεν είναι κατάρα;», είπε μεταξύ άλλων. «Ξέρετε πόσες γυμνές και γυμνοί το 24ωρο μπαίνανε μες στην Αγία Σοφία; Άπειροι. Με το κ*λοβράκι να μπαίνει μέσα στο σημείο… Ψέμματα λέω; Γιατί το είχανε μουσείο… Μπαίνανε τουρίστες χωρίς να σέβονται τίποτα… Τώρα θα βγάζεις τα παπούτσια σου, για να μπεις μέσα… Θα φορέσεις και την μπούρκα για να μπεις μέσα.»

«Σας πήρε ο πόνος για την Αγία Σοφία. Αν δεν ήταν ο Τούρκος, η Αγία Σοφία θα είχε πέσει. Ποιος θα τη συντηρούσε; Το Γένος; Μπορούσε το Γένος να συντηρήσει τόσο μεγάλο κτίριο. Ο Τούρκος τη συντήρησε», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Επίσης, ανέφερε πως στην Κρήτη δεν έκλεισε κανένα μοναστήρι ο Τούρκος, ενώ με διάταγμα του Όθωνα είχαν κλείσει πολλές μονές σε όλη την Ελλάδα. Για αυτό, μάλιστα, είπε απευθυνόμενος στην κ. Γλύκατζη Αρβελέρ, πως λέγανε παλιά «Καλύτερα ο Τούρκος να μπει μες στην Πόλη παρά ο Φράγκος».

Δύο εβδομάδες μετά, η ομιλία του π. Ευάγγελου Παπανικολάου στη Ραφήνα, υπέπεσε στην αντίληψη των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, που αναδεικνύουν το θέμα.

MILLIYET - π. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Παρακολουθήστε όσα είπε ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου:

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΙσραήλ: Απομάκρυνση Παλαιστινίων από την Ράφα - Εμπλοκή στις διαβουλεύσεις για εκεχειρίαΣήμερα 09:04 | Ειδήσεις

Τι αναφέρει επισήμως το Ισραήλ για την μετακίνηση Παλαιστινίων από την ανατολική Ράφα και τις αναφορές για επικείμενη "χερσαία επέμβαση". Πιέσεις σε οικογένειες ομήρων και έλλειψη τροφίμων.

Μονή της Χώρας: Ως τζαμί λειτουργεί από σήμερα το ιστορικό μοναστήριΣήμερα 07:54 | Ειδήσεις

Πληροφορίες σε τουρκικά ΜΜΕ κάνουν λόγο για συμμετοχή του Ταγίπ Ερντογάν στην εκδήλωση για την έναρξη λειτουργίας της βυζαντινής μονής ως ισλαμικού τεμένους.

Πυρηνικά όπλα: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για ασκήσεις και “προετοιμασία” του ΣτρατούΣήμερα 12:31 | Ειδήσεις

Το μήνυμα του Ρώσου προέδρου προς την Δύση. Τι αναφέρει το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Καταγγελία - Σέρρες: Πατριός βίαζε ανήλικη για 7 χρόνια!Σήμερα 09:45 | Ειδήσεις

Σοκ προκαλούν όσα υποστηρίζουν στην καταγγελία τους το έφηβο σήμερα κορίτσι και η μητέρα του, κάνοντας λόγο για "εφιάλτη διαρκείας".

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καιρός - Τρίτη του Πάσχα: νεφώσεις, τοπικές μπόρες και μεταβλητοί άνεμοι15:06Θεσσαλονίκη: Μποτιλιάρισμα στα Μάλγαρα (εικόνες)14:53Euroleague - Final 4: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός παίζουν “τελικούς” για την πρόκριση14:39Πάσχα - Επιστροφή εκδρομέων: Αυξημένη η κίνηση στα διόδια14:25Τένις: Σάκκαρη και Τσιτσιπάς έχασαν θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη14:12Σεισμός στην Ταϊβάν13:58Καταγγελία - Σέρρες: Πατριός βίαζε ανήλικη για 7 χρόνια!13:45Ενδοοικογενειακή βία: Πέντε συλλήψεις στη Δυτική Ελλάδα13:32Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα: Ποια καταστήματα είναι ανοιχτά13:18Τήνος: Χόρεψε ζεϊμπέκικο, ραίνοντας με χαρτονομίσματα τον βιολιστή (βίντεο)13:04 Πυρηνικά όπλα: Ο Πούτιν έδωσε εντολή για ασκήσεις και “προετοιμασία” του Στρατού12:50Καλιφόρνια: Επέμβαση της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο USC 12:37Πρωτομαγιά: Πώς αμείβεται για τους εργαζομένους 12:23ΗΠΑ: Δασκάλα αποπλάνησε μαθητή δημοτικού, τρεις μήνες πριν παντρευτεί (εικόνες)12:09Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο καπετάνιος του “Τιτανικού” και ο... “βασιλιάς Θέοντεν”11:55Χεζμπολάχ: “Βροχή” ρουκετών εναντίον βάσης του ισραηλινού στρατού11:42Συντάξεις Ιουνίου: Πότε πιστώνονται στους λογαριασμούς11:28Καλαμάτα: Πατέρας και κόρη τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα 11:15Αυτοκίνητο παρέσυρε 8χρονο - Ο οδηγός εγκατέλειψε τραυματισμένο το παιδί11:01Ενδοοικογενειακή βία: Χτύπησε την σύζυγο και δύο κόρες του, μετά την Ανάσταση10:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο