LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2020 17:45 | Ανανέωση: 27 Ιουλίου 2020 17:50

Ιερέας για διακοπή λειτουργίας: η πιστή με την μάσκα ήταν σαν καρναβάλι

Τι λέει ο ιερομόναχος για το περιστατικό που προκάλεσε σάλο στην περιοχή του, μιλώντας για “παγκόσμια συνωμοσία”. Οργή από την κόρη της ηλικιωμένης.


 

Ιερέας - Παπάς - Λειτουργία - μάσκα - κορονοϊός

«Υπάρχει παγκόσμια δικτατορία του Αντίχριστου μέσω του ΠΟΥ… Αφού οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να περάσουν κάποια πράγματα με δημοκρατία, τα περνάνε με δικτατορία», δήλωσε ο πατήρ Ιγνάτιος, ο οποίος διέκοψε τη λειτουργία το πρωί της Κυριακή, επειδή μια 74χρονη πιστή φορούσε μάσκα, στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου, στην Εορδαία. 

Ο ιερωμένος, μιλώντας στην ΕΡΤ, υποστήριξε ότι ο κορονοϊός είναι ένα ψέμα και ότι «δεν πρόκειται για πανδημία. Στην Ελλάδα πέθαναν 200 άτομα, για τους οποίους πολλοί πληρώθηκαν για να πουν, “πέθανε ο πατέρας μου, που ήταν 90 χρονών από κορονοϊό”. Σε ψέματα στηρίζονται». 

Αναφορικά με το περιστατικό με τη μάσκα και την πιστή, υποστήριξε: «Όταν την είδα με τη μάσκα, νόμιζα ότι είχαμε καρναβάλια. Καρναβάλι δεν είναι αυτός που φοράει μάσκα;» και πρόσθεσε: «Είναι ιερός ο χώρος εντός της εκκλησίας, δεν χρειάζονται μάσκες. Εδώ κατοικεί ο Θεός. Ο Θεός θεραπεύει. Είναι προσβολή για τον χώρο η μάσκα μέσα στον ναό».

O ιερομόναχος απευθύνθηκε στην 74χρονη, που φορούσε μάσκα προστασίας, λέγοντας της «δεν θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου». Σύμφωνα με πληροφορίες του Kozanimedia, η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει, παρά και τη σχετική προτροπή του επιτρόπου. Εντύπωση προκαλεί και η στάση των υπόλοιπων πιστών, καθώς φαίνεται να μην υπήρξε αντίδραση στην επίθεση του ιερομόναχου. 

Ο Ιγνάτιος που φέρεται να λειτουργεί αυτόνομα από την Αρχιεπισκοπή και τις οδηγίες που έχουν δοθεί για τον κορονοϊό αναφέρθηκε με σκληρό τόνο και στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, λέγοντας «ο Ιερώνυμος πιστεύει στον κορονοϊό γιατί δεν πιστεύει στον Θεό», καταλήγοντας «ο ΠΟΥ βρήκε ένα ιό και προσπαθεί να επιβάλει μία παγκόσμια δικτατορία». 

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, σημείωσε: «Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδως και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδευσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΦλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον ΓραμμένοΣήμερα 15:14 | Ειδήσεις

Εις βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιαιοπραγία κατά βουλευτή, κατά την άσκηση των καθηκόντων του. Ποιος όρος του επιβλήθηκε σε σχέση με τον συνάδελφο του.

Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίαςΣήμερα 12:42 | Ειδήσεις

Ενδελεχής έρευνα για την απομάκρυνση υλικών και την επιχωμάτωση του σημείο της τραγωδίας διατάχθηκε από την αντιεισαγγελέα Λάρισας.

Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)Σήμερα 13:10 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο κ. Μαρινάκης - μεταξύ άλλων - για τη δήλωση της υποψήφιας ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία, Βίκυς Φλέσσα, ότι «όλοι και όλες μαζί σκοτώσαμε τα παιδιά στα Τέμπη» αλλά και για τις βασικές μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής 

ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζεςΣήμερα 14:18 | Ειδήσεις

Σημαντική βελτίωση στα μεγέθη του 2023 καταγράφει η Τράπεζα της Ελλάδας, που όμως προειδοποιεί για νέο κύμα “κόκκινων δανείων”.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΑΔΕ: Φύλλα κοκαΐνης “κρυμμένα” σε λιπάσματα (εικόνες)15:56Ελληνικό: Πάνω από 300 βόμβες βρέθηκαν στον πρώην αεροδρόμιο15:42Αφρικανική σκόνη: Πέρασε από την Ελλάδα στην Τουρκία15:28Φλώρος: Αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία - Ο όρος για τον Γραμμένο15:15“Ψυχοκόρες”: Η ερωτική εξομολόγηση του Παύλου στη Βασιλική (βίντεο)15:02Καλλιάνος: Μπαμπά μου σε αγαπάω απέραντα και σου ζητώ συγνώμη...14:51Νίκαια: Δημοτικός σύμβουλος γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο14:38ΤτΕ: Εύσημα και “καμπανάκια” για τις τράπεζες14:25Μαδρίτη – Σάκκαρη: Πρόκριση μετά από εντυπωσιακή εμφάνιση14:12Μαρινάκης: Έπεσαν οι μάσκες για κόμματα που εξελέγησαν με σημαία την Εκκλησία (βίντεο)13:58Ο Φλώρος απολογείται για το επεισόδιο με τον Γραμμένο13:45Καλλιάνος - “Αττικόν”: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του βουλευτή13:32Τέμπη: Εισαγγελική έρευνα για την απομάκρυνση υλικών από το σημείο της τραγωδίας13:18Φωτιά στη Μονεμβασιά13:05Λίτσα Πατέρα - Ζώδια: Οι προβλέψεις της Πέμπτης και οι ζήλιες (βίντεο)12:51Ακίνητα: Η τροπολογία για το ύψος των κτηρίων12:38Βασίλης Κασσελάκης: Οι Σπαρτιάτες, οι “ευπρόσδεκτες ψήφοι” και η αναδίπλωση12:24Ομόνοια: Επεισοδιακή καταδίωξη από ταράτσα σε ταράτσα (εικόνες)12:11Μεξικό: Πρωταθλήτρια χώρα στην παραγωγή συνθετικών ναρκωτικών11:57Τέμπη: Δεκτή η προσφυγή γονέα κατά εισαγγελικής απόφασης11:44
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο