LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΑθλητικάΔημοσίευση: 27 Ιουλίου 2020 15:34 | Ανανέωση: 27 Ιουλίου 2020 13:35

Στην ΕΠΟ η... “μπάλα” για την αναδιάρθρωση στη Super League

Με ψήφους 13-1 οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας θέλουν να παραμείνει η Super League ως έχει...

Super League - σούπερ λιγκ

Η ΕΠΟ θα πάρει την τελική απόφαση σχετικά με την αναδιάρθρωση στη Super League. Και αυτό γιατί, όπως προέκυψε από το σημερινό Δ.Σ. του συνεταιρισμού, η διοργανώτρια αρχή τάχθηκε κατά της αναδιάρθρωσης και υπέρ της διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες, όπως ορίζει η σχετική προκήρυξη. Με ψήφους 13-1 οι ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας θέλουν να παραμείνει η Super League ως έχει, ενώ μόνο ο Πανιώνιος τάχθηκε υπέρ της αναδιάρθρωσης, καθώς τερμάτισε τελευταίος στα πλέι άουτ και υποβιβάστηκε, με αποτέλεσμα να θέλει να παραμείνει στα «μεγάλα σαλόνια».

Έτσι, η διεξαγωγή και του νέου πρωταθλήματος με 14 ομάδες θα είναι η εισήγηση της Super League στην εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία συνεδριάζει αυτήν την ώρα για να λάβει την τελική απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League για τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου, αναφέρεται πως «σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη».

Στο μεταξύ, το διοικητικό συμβούλιο της Super League επικύρωσε τη βαθμολογία για τις θέσεις 1-6, ενώ η κατάταξη για τις θέσεις 7-14 θα επικυρωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. Από εκεί και πέρα, αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής με στόχο την προετοιμασία αναλυτικού πρωτοκόλλου για την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες των γηπέδων της Super League.

Οι αποφάσεις του σημερινού Δ.Σ. της Super League, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, έχουν ως εξής:

«Ομόφωνα επικυρώθηκαν η βαθμολογία για τις θέσεις 1 έως 6 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, καθώς και οι βαθμολογίες των Πρωταθλημάτων Υποδομής Κ15, Κ17 και Κ19 της Super League. Η βαθμολογία για τις θέσεις 7 έως 14 του Πρωταθλήματος Super League 2019-2020, θα επικυρωθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Super League.

Ομόφωνα αποφασίστηκε όπως συσταθεί επιτροπή, αποτελούμενη από τον πρόεδρo Δ.Σ. της Super League και θεσμικούς εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος Αθ., ΟΦΗ, Ολυμπιακός, για την προετοιμασία αναλυτικού πρωτοκόλλου επιστροφής φιλάθλων στις κερκίδες των γηπέδων της Super League, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, αλλά και τη διατύπωση συγκεκριμένων μέτρων ουσιαστικής στήριξης του Ποδοσφαίρου από τις επιπτώσεις της πανδημίας, προς τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας.

Κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. της Super League αποφάσισε να μην τροποποιήσει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος αγων. περιόδου 2019-2020, να αντιταχθεί στην αναδιάρθρωση και να εμμείνει στη διοργάνωση του Πρωταθλήματος με 14 ομάδες, κατά πιστή τήρηση της Προκήρυξης. Σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη.

Επελέγη η εταιρεία InStat ως ανάδοχος για τη συλλογή και την ανάλυση δεδομένων για προπονητικούς σκοπούς.

Εγκρίθηκε η σύμβαση ανταποδοτικής χορηγίας με την εταιρεία INTERWETTEN.

Επελέγη η εταιρεία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΙΣΤΗ για την ασφάλιση ποδοσφαιριστών, αγωνιστικών περιόδων 2020-21 και 2021-22».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)Σήμερα 21:33 | Τοπικά Νέα

Αντιμέτωπο με την κακοκαιρία είναι το Πήλιο, όπως είχε προβλέψει η ΕΜΥ σχετικά με τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα που ''χτυπούν'' την περιοχή.

Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματαΣήμερα 17:00 | Ειδήσεις

Περιοδεία στη Λέσβο πραγματοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου συνομίλησε με τούρκους τουρίστες, ενημερώθηκε για τα έργα στο λιμάνι και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου.

ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)Σήμερα 19:52 | Ειδήσεις

Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές του Ιουνίου

Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιώνΣήμερα 23:18 | Ειδήσεις

Η πλημμύρα προκάλεσε πρωτοφανή διατάραξη στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο και κυκλοφοριακό χάος μέσα σε πλημμυρισμένους δρόμους.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ιταλία: Εστιατόριο κερνάει μπουκάλι κρασί σε πελάτες...χωρίς κινητό!23:59Παγωτό με γεύση...G723:47Πλημμύρα στο Ντουμπάι: Ποιο είναι το κόστος των ζημιών23:34“I LOVE Σου Κου”: “Πλούσια” η θεματολογία του Σαββατοκύριακου23:21ΠΑΣΟΚ: Ποιοι είναι οι 8 νέοι ευρωβουλευτές του23:08Παναθηναϊκός – Περιστέρι: Δια πυρός και σιδήρου… οι γηπεδούχοι22:55Βόλος: Εκδήλωση του Κυμπουρόπουλου “τίναξαν” στον αέρα διαδηλωτές 22:41Πιερία: Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης22:28Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε απότακτο αστυνομικό 22:14Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικου από δομή φιλοξενίας22:01Κακοκαιρία - Πήλιο: Βροχή και χαλαζόπτωση “χτυπούν” την περιοχή (εικόνες)21:47Βαρκελώνη: Ο Τσιτσιπάς πήρε το θρίλερ και συνεχίζει το σερί του στο χώμα21:34“Times” Λονδίνου: “Πώς η Ελλάδα στάθηκε ξανά στα πόδια της” 21:20Δίκη Τράμπ: Άντρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο (βίντεο)21:07Κλειστός σταθμός του μετρό το Σαββατοκύριακο20:53Ολλανδία - Facebook: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων καλεί την κυβέρνηση να μην το χρησιμοποιεί20:40Ενδοοικογενειακή βία - Θύμα μαρτυρά στον ΑΝΤ1: “Με χτυπούσε με μανία” (βίντεο)20:26Άγιοι Ανάργυροι: Τι ζητά η μητέρα της Κυριακής από τις Αρχές (βίντεο)20:13ΣΥΡΙΖΑ - Ευρωεκλογές: Ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάσε το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος (βίντεο)19:59Δώρο Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα: Πότε καταβάλλεται, πώς το υπολογίζετε19:45
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο