LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΤεχνολογίαΔημοσίευση: 23 Ιουλίου 2020 17:01

Διαστημική αποστολή στον Άρη από την Κίνα

Ποιος ειναι ο στόχος του Πεκίνου και των Κινέζων επιστημόνων σε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα.

AP - Διάστημα

Η Κίνα ξεκίνησε σήμερα με επιτυχία μη επανδρωμένη αποστολή στον Άρη στο πρώτο ανεξάρτητο εγχείρημά της σε άλλο πλανήτη, σε μια προσπάθεια να αποκτήσει διεθνή ηγετικό ρόλο στο Διάστημα και να επιδείξει την τεχνολογική της υπεροχή και φιλοδοξία.

Ο πύραυλος Long March 5 Y-4 εκτοξεύθηκε στις 12:41 μμ (07.41 ώρα Ελλάδας) από το Διαστημικό Κέντρο Εκτόξευσης Γουεντσάνγκ στη νότια νήσο Χαϊνάν.

Η αποστολή αναμένεται να φθάσει στον Άρη τον Φεβρουάριο όπου θα επιχειρήσει να αναπτύξει ένα ρομποτικό όχημα για να εξερευνήσει τον πλανήτη για 90 ημέρες.

Εάν επιτύχει η αποστολή --που ονομάστηκε Tianwen-1, παραπέμποντας στο κλασικό ποίημα «Τιαν γουέν» («Ερωτήσεις στα Ουράνια») που γράφτηκε περίπου πριν από 2 χιλιετίες-- η Κίνα θα γίνει η πρώτη χώρα που θα καταφέρει να θέσει σε τροχιά ένα σκάφος, να το προσεδαφίσει και να αναπτύξει ένα ρομποτικό όχημα στην πρώτη της αποστολή.

Ο Λιου Τονγκτζιέ, εκπρόσωπος της αποστολής, δήλωσε σε δημοσιογράφους πριν από την εκτόξευση ότι το σκάφος θα τεθεί σε τροχιά για περίπου δυόμιση μήνες και θα προσπαθήσει να εισέλθει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη προκειμένου να προσεδαφιστεί με ασφάλεια.

«Η είσοδος, η επιβράδυνση και η προσεδάφιση (EDL) είναι πολύ δύσκολη (διαδικασία). Πιστεύουμε ότι η κινεζική διαδικασία EDL μπορεί να είναι επιτυχής και το διαστημικό σκάφος να μπορέσει να προσεδαφιστεί με ασφάλεια», δήλωσε ο Λιου.

Οκτώ διαστημικά σκάφη --αμερικανικά, ευρωπαϊκά και ινδικά-- βρίσκονται είτε σε τροχιά γύρω από τον Άρη είτε στην επιφάνειά του, ενώ άλλες αποστολές έχουν ήδη δρομολογηθεί ή είναι σε φάση σχεδιασμού. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ξεκίνησαν τη Δεύτερα αποστολή στον Άρη, όπου το διαστημικό τους σκάφος θα τεθεί σε τροχιά και θα μελετήσει την ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: “Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ”Χθες 20:32 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση του με τον Robert D. Kaplan στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Λάρισα: Στη Δικαιοσύνη ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτριαΧθες 17:39 | Ειδήσεις

Η μαθήτρια μαζί με τους γονείς της, κατήγγειλε ότι ο καθηγητής, προχωρούσε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, μέσα στο σχολείο.

Κορονοϊός – γρίπη: Πόσοι πέθαναν την τελευταία εβδομάδαΧθες 17:01 | Ειδήσεις

Μείωση παρουσιάζουν τόσο τα κρούσματα του κορονοϊού, όσο και αυτά της γρίπης.

Τουρκία: Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα την πόντιση του ηλεκτρικού καλωδίουΧθες 18:10 | Ειδήσεις

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας χαρακτηρίζει μαξιμαλιστικές τις απαιτήσεις της Ελλάδας και ισχυρίζεται ότι οι δραστηριότητες γίνονται για σκοπούς πρόκλησης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Λιόν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς00:12Ιταλία: Πρόστιμο για “μαύρη αγορά” εισιτηρίων στο Κολοσσαίο23:55Ολυμπιακός – Μακάμπι: Νίκησαν και “κλείδωσαν” την πρωτιά οι Πειραιώτες23:42Αυστραλία: Γέννησε το παιδί μιας άλλης γυναίκας από λάθος της κλινικής εξωσωματικής23:28Νάξος: Γλίστρησε κι έκανε βουτιά θανάτου σε γκρεμό23:15Απειλούμενες Χελώνες 100 ετών έγιναν γονείς για πρώτη φορά 23:01Φεστιβάλ Καννών: Ανακοινώθηκαν οι 19 συμμετοχές22:48Ρονάλντο: Σκοράρει… και στον κινηματογράφο22:34Ιταλία: Η Prada εξαγοράζει τον οίκο μόδας Versace22:21Τι είναι ο αυτισμός με απλά λόγια22:07“Πόλεμος” για τις λεωφορειολωρίδες - Τί ζητούν οι οδηγοί ταξί;21:54Μόντε Κάρλο: Ο Τσιτσιπάς πέρασε με περίπατο… στους “8”21:40Λονδίνο: Ανοίγει ξανά το θρυλικό Studio One στα Abbey Road21:26Καιρός: Με συννεφιά θα κυλήσει η Παρασκευή21:13Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη μέλος διεθνικής εγκληματικής ομάδας που εισήγαγε στη χώρα κάνναβη μέσω ταχυδρομικών δεμάτων21:00Λάρισα: Στη Δικαιοσύνη ο καθηγητής που κατηγορείται για ασέλγεια σε μαθήτρια20:45Μητσοτάκης: “Η Ελλάδα είναι ισχυρό κράτος μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με στρατηγικές σχέσεις με τις ΗΠΑ”20:32Χρηματιστήριο Αθηνών: Ανάκαμψη με εντυπωσιακή άνοδο20:18Περού: 21χρονος ποδοσφαιριστής έχασε τη ζωή του μετά από σύγκρουση με αντίπαλο τερματοφύλακα (βίντεο)20:05Λονδίνο: Τοιχογραφία μεταπολεμικού καλλιτέχνη σώθηκε από κατεδάφιση19:51
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο