LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 22 Ιουλίου 2020 13:27 | Ανανέωση: 22 Ιουλίου 2020 13:30

Βουλή: Ένταση, διακοπή και αποβολή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κόντρα ξέσπασε στη Βουλή. Αποβλήθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απο την Ολομέλεια.

Βουλή - ΣΥΡΙΖΑ - Μάρκου

Στην επιβολή του πειθαρχικού μέτρου της απομάκρυνσης από την αίθουσα της Ολομέλειας προχώρησε ο προεδρεύων, Θανάσης Μπούρας, για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνο Μάρκου. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όρθιος στην αίθουσα, είχε νωρίτερα χειρονομήσει σε βάρος του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Είχαν προηγηθεί φραστικές επιθέσεις από τα βουλευτικά έδρανα της ΝΔ, του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Παρακαλώ ησυχία! Κύριε Μάρκου στη θέση σας! Και μην απειλείτε! Παρακαλώ ηρεμία!», συνέστησε ο κ. Μπούρας, ο οποίος απάντησε στις καταγγελίες βουλευτών ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ασχημόνησε σε βάρος συναδέλφων του στη ΝΔ. 

«Είναι ντροπή! Τον είδα να προχωράει κάνοντας ένα σήμα απαράδεκτο. Απαράδεκτο», είπε ο προεδρεύων της Βουλής και συνέχισε: «Κύριε Μάρκου βγείτε από την αίθουσα. Μη συνεχίζετε! Μην προκαλείτε άλλο! Λυπάμαι για τη διαγωγή σας!Καταδικαστέα! Πράξη καθηγητού του πανεπιστημίου! Παρακαλώ εξέλθετε από την αίθουσα! Παρακαλώ να βγει από την αίθουσα ο κ. Μάρκου!», ανέφερε ο κ. Μπούρας και επέμεινε: «Κύριε Μάρκου, παρακαλώ βγείτε από την αίθουσα! Αυτή είναι η εντολή του προεδρείου και πρέπει να την υπακούσετε! Να βγείτε από την αίθουσα, γιατί σας είδα εγώ! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Συνεχίζουμε τη διαδικασία αφού βγει ο κ. Μάρκου! Κύριε Μάρκου να εξέλθετε. Διακόπτουμε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει πράξη η απόφαση του προεδρείου!».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξεμάνη όταν συνάδελφός του από το Κίνημα Αλλαγής τού είπε πως υπάρχουν «ράμματα για τη γούνα του» διότι είναι μέρος της διαπλοκής. Άλλος βουλευτής, από τα έδρανα της ΝΔ, απευθύνθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τους για πολιτική αλητεία. 

Η συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα παραπεμφθεί και στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ακολούθως, οι κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Κωνσταντίνος Μάρκου αντάλλαξαν αιχμές μέσω των social media:

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος - ανάρτηση - Κώστας Μάρκου

Κώστας Μάρκου - ανάρτηση - Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Αργότερα, σε ανακοίνωση του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε "Τα σημερινά γεγονότα στη Βουλή με τις απρεπείς χειρονομίες και εκφράσεις του κ. Μάρκου, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προς την Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής είναι γνωστά και θυμίζουν εποχές Χρυσής Αυγής. Η απαξιωτική έκφραση του κ. Μάρκου όταν ανακοινώθηκε ως ομιλητής ο κ. Κεγκέρογλου, έχει καταγραφεί και στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει το επεισόδιο. 

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γράφει ότι τον κατηγόρησα ως «διαπλεκόμενο»? αλήθεια λέει. Πώς να μην είναι άλλωστε, αφού ήταν Πρόεδρος στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα υπηρετεί την Κυβέρνηση της ΝΔ ως Πρόεδρος στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας μέχρι και σήμερα. Μεγαλύτερη πολιτική διαπλοκή θα μπορούσε να υπάρξει; Πώς γίνεται να υπηρετεί τον κ. Τσίπρα στη Βουλή και τον κ. Μητσοτάκη στο ΚΕΣΥ; Η διαφορά μας με τον κ. Μάρκου είναι ότι εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη των λεγομένων μου, ενώ εκείνος ως γνήσιος «ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» αντιστρέφει ακόμα και αυτά που έχουν καταγραφεί από τις κάμερες.

Υ.Γ. Γιατί η ΝΔ επί ένα χρόνο τον διατηρεί τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη θέση αυτή είναι ένα ερώτημα προς απάντηση.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται να μην παραιτείται ο Βουλευτής του από Πρόεδρος στο ΚΕΣΥ είναι το επόμενο ερώτημα. Παράξενες συμπτώσεις…"


Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και ΘεσσαλονίκηΣήμερα 16:15 | Ειδήσεις

Που θα χτυπήσουν οι ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Μητσοτάκης για Visa Express: Απτή απόδειξη της προσέγγισης Ελλάδας - ΤουρκίαςΣήμερα 12:23 | Ειδήσεις

Μετά την υλοποίηση της Visa Express οι αφίξεις Τούρκων πολιτών στη Λέσβο από το τέλος Μαρτίου έως την Τετάρτη ήταν αυξημένες κατά 868% σε σύγκριση με το 2023

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεωνΣήμερα 14:52 | Ειδήσεις

Τι δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος για την επικείμενη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στην Άγκυρα.

Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματαΣήμερα 16:18 | Τοπικά Νέα

Ο εφιάλτης μιας 37χρονης στα χέρια του συζύγου της, που την κακοποιούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, απαιτώντας χρήματα για τα χρέη του.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Κασσελάκης για Κυριαζίδη: Ο Μητσοτάκης δεν έχει τη στοιχειώδη ηθική να αποβάλει έναν ομοφοβικό βουλευτή18:10Πρατήρια καυσίμων – Σκρέκας: Συνεχείς οι έλεγχοι για αισχροκέρδεια17:56Μητσοτάκης από Λέσβο: Η πολιτική της προσέγγισης Ελλάδας και Τουρκίας έχει αποτελέσματα17:43Youth League - Ολυμπιακός: Στον τελικό τα “μωρά” των ερυθρόλευκων17:29Anonymous: Χάκαραν τον ισραηλινό στρατό17:16Βαρκελώνη: Σκύλοι θεραπείας φέρνουν χαμόγελο σε ασθενείς της εντατικής (βίντεο)17:02“Παγιδευμένοι” - Νέα επεισόδια: Αγωνία και διλήμματα για τον Δημήτρη και την Άννα (εικόνες)16:49Ενδοοικογενειακή βία – Θεσσαλονίκη: Εκβίαζε και έδερνε τη γυναίκα του για να πάρει χρήματα16:35Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη 16:21Τέμπη: Βρέθηκαν υπολείμματα οστών στο ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχε μεταφερθεί χώμα από τον τόπο της σύγκρουσης16:08Χατζηδάκης: : Η λέξη - κλειδί για Ελλάδα και Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα15:54Ελεύθερη πτώση: Παγκόσμιο ρεκόρ από Ρώσους που έπεσαν από την... στρατόσφαιρα! (βίντεο)15:40Γαλλία: Άντρας απειλούσε να ανατιναχτεί έξω από το ιρανικό προξενείο (βίντεο)15:26“Υγεία πάνω απ’ όλα”: υπέρταση στις γυναίκες, κατάψυξη ωαρίων και δυσορθογραφία15:15Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Στόχος η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων15:02Πλημμύρες στο Ντουμπάι: Περιορισμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο 14:49Θεσσαλονίκη: Έκλεψε μπαταρία από... αναπηρικό αμαξίδιο14:35Ισραηλινή επίθεση - Άγκυρα: Κίνδυνος μόνιμης σύγκρουσης μετά τις τελευταίες εξελίξεις14:22Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε πολυκατοικία (βίντεο)14:08“Απάτητες παραλίες”: οι 198 περιοχές προστασίας στην Ελλάδα13:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο