LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2020 23:30

Κορονοϊός: Δέσμευση των ΥΠΟΙΚ της G20 να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία

Οι οικονομικοί αξιωματούχοι της G20 συνεδρίασαν, το Σάββατο, μέσω τηλεδιάσκεψης...

G20

Οι υπουργοί Οικονομικών και κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν «όλα τα διαθέσιμα εργαλεία» στη μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού και να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιώντας ότι η προοπτική παραμένει αβέβαιη.

Οι οικονομικοί αξιωματούχοι της G20, σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε αφότου συνεδρίασαν μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα, επισημαίνουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα ανακάμψει όσοι οι οικονομίες σταδιακά ξανανοίγουν, όμως τονίζουν ότι χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες για να διασφαλιστεί η ανάπτυξη.

«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε όλα τα διαθέσιμα εργαλεία πολιτικής για να διαφυλάξουμε τις ζωές των ανθρώπων, τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα, να στηρίξουμε την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη και να βελτιώσουμε την αντοχή του οικονομικού συστήματος, την ώρα που το προστατεύουμε έναντι των καθοδικών κινδύνων», τονίζουν στην ανακοίνωση μετά το πέρας της συνάντησης.

Τα μέλη της G20 έκαναν επίσης γνωστό ότι οι 42 από τις 73 φτωχότερες χώρες παγκοσμίως ζήτησαν «πάγωμα» των επίσημων διμερών αποπληρωμών χρεών έως το τέλος του έτους.

Οι αξιωματούχοι προέτρεψαν όλους τους επίσημους διμερείς πιστωτές να εφαρμόσουν την Πρωτοβουλία Αναστολής Εξυπηρέτησης Χρέους πλήρως και με διαφάνεια.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μπρουνό ΛεΜερ εκτίμησε ότι η G20 βρίσκεται «σε καλό δρόμο για να πετύχει μια συμφωνία» σχετικά με την παράταση για το 2021 της αναστολής εξυπηρέτησης χρέους για τις φτωχότερες χώρες, εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο να πετύχουμε μια συμφωνία σε αυτό το θεμελιώδες θέμα» επισήμανε ο ίδιος, σε ένα μήνυμα μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών, των οποίων προήδρευσε η Σαουδική Αραβία.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Champions League: Ο Ολυμπιακός κοίταξε στα μάτια τη «βασίλισσα» Ρεάλ Μαδρίτης 23:59ΗΠΑ: Νεκρoί οι άντρες της Εθνοφρουράς που δέχθηκαν πυροβολισμούς κοντά στον Λευκό Οίκο23:46Κάγια Κάλας: Ο ρωσικός στρατός θα πρέπει να περιοριστεί για να τερματιστεί ο πόλεμος23:37Τουρκία - Γκιουλέρ: "Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα έναντι μονομερών ενεργειών της Ελλάδας"23:23Ρωσία - Πεσκόφ για τερματισμό πολέμου: Πιθανότατα δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό23:09Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας αύριο και μεθαύριο22:55ΗΠΑ: Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο - Δύο μέλη της Εθνοφρουράς τραυματίστηκαν22:41«Μπλακ άουτ» του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι 22:27Λειψυδρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πάτμος και Λέρος 22:13Κακοκαιρία: Μήνυμα 112 σε Κέρκυρα και Αιτωλοακαρνανία21:59Τραγωδία στη Ρόδο: Ο πατέρας του 19χρονου στον ΑΝΤ1 - Θα ψάξουμε τα πάντα21:45Κέρκυρα - Κακοκαιρία Adel: Μια έγκυος απεγκλωβίστηκε στην περιοχή Ποταμός21:31Παρτιζάν: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ανακοινώνοντας και επίσημα την αποχώρησή του από τον πάγκο της ομάδας21:17Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη21:03Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο