LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 18 Ιουλίου 2020 07:45 | Ανανέωση: 18 Ιουλίου 2020 07:42

Επίθεση της ΕΕ στον Τραμπ για τις κυρώσεις

Γιατί κατηγορούν οι Βρυξέλλες τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτείων.

TAP - Αγωγός - TAP

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ κατήγγειλε χθες Παρασκευή την πολιτική κυρώσεων της αμερικανικής κυβέρνησης, κρίνοντας την αντιπαραγωγική.

«Είμαι ιδιαίτερα ανήσυχος για την αυξανόμενη χρήση κυρώσεων ή την απειλή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και συμφερόντων», δήλωσε σε ανακοίνωση του που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής που βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Έχουμε δει αυτήν την αυξανόμενη τάση στις υποθέσεις του Ιράν, της Κούβας, του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και, πιο πρόσφατα, των έργων Nord Stream-2 και Turkish Stream (αγωγοί φυσικού αερίου)», είπε.

Την Τετάρτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προανήγγειλε αυστηρότερες κυρώσεις για την αποτροπή έναρξης λειτουργίας του έργου Nord Stream-2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας. Αυτές οι κυρώσεις καταγγέλονται από το Βερολίνο.

Ο Turkish Stream, έργο μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Τουρκία και την Ευρώπη, εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο από τους προέδρους της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Καταρχήν, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιτίθεται στη χρήση κυρώσεων από τρίτες χώρες κατά ευρωπαϊκών εταιρειών που ασκούν νόμιμες δραστηριότητες», δήλωσε ο Μπορέλ.

«Επιπλέον, θεωρεί ότι η εξωεδαφική εφαρμογή κυρώσεων είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο», επέμεινε.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε πως «οι ευρωπαϊκές πολιτικές πρέπει να καθορίζονται εδώ στην Ευρώπη και όχι από τρίτες χώρες».

«Όταν υπάρχουν διαφορές στην πολιτική, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο. Αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνεται με την απειλή κυρώσεων», κατέληξε. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Europa League: Συνεχίζονται οι νίκες για το "τριφύλλι"00:14Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Νίκη… χρυσάφι για την “Ένωση” (βίντεο)00:04Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλές 23:47Σούπερμαν: Αντίτυπο της πρώτης έκδοσης κόμικ πουλήθηκε έναντι αστρονομικού ποσού23:35Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το γκολ με το οποίο προηγήθηκε η “Ένωση”23:21Σε συναγερμό η Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία σε Βόρειο Αιγαίο και Δωδεκάνησα23:07Ολλανδία: Ενισχύεται με 100 ραντάρ για την ανίχνευση drones22:53Φιορεντίνα – ΑΕΚ: Το VAR ακύρωσε το γκολ των Ιταλών22:39“Cry to Heaven”: Η Adele κάνει το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη22:25Συμμορία στα Πατήσια: Παγίδευε θύματα μέσω ψεύτικου προφίλ σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα εκβίαζε22:11ΠΑΟΚ – Μπραν: Ψυχρολουσία λίγο πριν το φινάλε21:57Συλλογικές Συμβάσεις: Με επιφύλαξη έγινε δεκτή από τους εργαζόμενους η επαναφορά του διαλόγου υπαλλήλων - εργοδοτών21:43Χονγκ Κονγκ: Σε τουλάχιστον 83 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από πυρκαγιά σε πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών21:29Η κλήρωση για τα 1.000 ευρώ σε 8.500 κατόχους προπληρωμένων καρτών επιδομάτων21:15Επίδομα παιδιού: Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων21:01Εθνική Ελλάδας: Με το δεξί… στα προκριματικά για το Μουντομπάσκετ20:47Παπαδάκης: Να ελέγξουμε τις "γερασμένες" υποδομές20:32Παναθηναϊκός - Μπενίτεθ: Όσο κερδίζεις γίνεσαι όλο και πιο δυνατός 20:16Υπό βροχή η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα20:02Κακοκαιρία Adel: Καταρρακτώδης βροχή στην Αττική - Προβλήματα στην κυκλοφορία 19:48
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο