LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 17 Ιουλίου 2020 14:14 | Ανανέωση: 17 Ιουλίου 2020 14:22

“Πρόγραμμα Γέφυρα” για στήριξη δανειοληπτών

Για πρώτη φορά θα επιδοτηθούν και συνεπείς δανειολήπτες για στεγαστικά ή επιχειρηματικά δανεία. Τι ανακοίνωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Κόκκινα δάνεια - χρήματα

Το νέο «Πρόγραμμα Γέφυρα» για τη στήριξη των δανειοληπτών, το οποίο θα είναι διευρυμένο και θα καλύπτει «όχι μόνο τους κόκκινους, αλλά και τους πράσινους που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού», όπως είπε χαρακτηριστικά, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας από το βήμα της Βουλής.

Κατά τη συζήτηση επίκαιρης επερώτησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ, σχετικά με τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, ο κ. Σταϊκούρας απέρριψε τις κατηγορίες των επερωτώντων βουλευτών για ανεπαρκή και αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης αντιτείνοντας ότι έχει πάρει συνολικά μέχρι σήμερα 59 συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα και στο πακέτο αυτό εντάσσεται και το «πρόγραμμα γέφυρα».

«Για πρώτη φορά το κράτος στέκεται αρωγός όχι μόνο στους κόκκινους αλλά και στους πράσινους δανειολήπτες,, και σε όλους όσους έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού και εκτιμούμε ότι το κόστος του προϋπολογισμού θα είναι περίπου 300 εκατ. ευρώ», τόνισε.

Όπως είπε, από τις αρχές Αυγούστου και έως 30 Σεπτεμβρίου θα μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα κάνοντας αίτηση μέσα από την ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου. «Επιβραβεύονται για πρώτη φορά οι συνεπείς δανειολήπτες, ενώ υποστηρίζεται ταυτόχρονα και το σύνολο των δανειοληπτών που επλήγησαν από τη κρίση. Δίνουμε λύση σε ομάδα δανειοληπτών που είχε αφήσει χωρίς προστασία η προηγούμενη κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας. Σύμφωνα με όσα εξήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών: 

  • Το πρόγραμμα αφορά: φυσικά πρόσωπα, εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα σε κλάδους που έχουν πληγεί, ανέργους που λαμβάνουν έκτακτη στήριξη, ελευθέρους επαγγελματίες σε πληγέντες κλάδους, φυσικά πρόσωπα με μείωση μηνιαίου μισθού, επαγγελματίες που παρουσίασαν μείωση της επαγγελματική δραστηριότητα (μείωση του ΦΠΑ άνω του 20%), δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής , φυσικά πρόσωπα που εντάσσονται στη ΣΥΡΕΡΓΑΣΙΑ, ιδιοκτήτες ακινήτων που λαμβάνουν μειωμένο ενοίκιο.  

Για τα εξυπηρετούμενα δάνεια:

  1. Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 90% το πρώτο τρίμηνο, 80% το δεύτερο τρίμηνο και 70% το τρίτο τρίμηνο. 
  2. Τα κριτήρια είναι: Η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι ως 300.000 ευρώ , το υπόλοιπο του δανείου έως 300.000 ευρώ , το οικογενειακό εισόδημα να είναι έως 57. 000, ευρώ οι καταθέσεις έως 40.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 600.000 ευρώ.
  3. Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 600 ευρώ. 

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια:

  1. Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 80% το πρώτο τρίμηνο, 70% το δεύτερο τρίμηνο και 60% το τρίτο τρίμηνο.
  2. Τα κριτήρια είναι: Η αξία της κύριας κατοικίας να είναι ως 250.000 ευρώ , το υπόλοιπο του δανείου έως 250.000, το οικογενειακό εισόδημα έως 45.000 οι καταθέσεις έως 25.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 5000.000 ευρώ.
  3. Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 500 ευρώ. 

Για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν καταγγελθεί: 

  1. Η επιδότηση της μηνιαίας δόσης είναι 60% το πρώτο τρίμηνο, 50% το δεύτερο τρίμηνο και 30% το τρίτο τρίμηνο.
  2. Τα κριτήρια είναι: Η αξία της κύριας κατοικίας πρέπει να είναι ως 200.000, το υπόλοιπο του δανείου έως 130.000, το οικογενειακό εισόδημα έως 36.000 οι καταθέσεις έως 15.000 και η συνολική ακίνητη περιουσία έως 280.000 ευρώ.
  3. Το ανώτερο μηνιαίο ύψος της επιδότησης μπορεί να φτάσει τα 300 ευρώ. 

Νωρίτερα, ο επερωτών βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Μιχάλης Κατρίνης, επέκρινε τη κυβέρνηση ότι «τα δάνεια που υποσχέθηκε δεν έφτασαν ακόμα στις επιχειρήσεις που πληρούσαν τα αυστηρά τραπεζικά κριτήρια, δημιουργώντας ένα χρηματοδοτικό κενό που φθάνει τα 10 δις ευρώ». 

«Στο ΤΕΠΙΧ ΙΙ από τις 98.622 αιτήσεις εγκρίθηκαν μόλις οι 10.150 ύψους 1,29 δις ευρώ. Το πρόγραμμα έκλεισε και μετά την κατακραυγή ξανάνοιξε για να δεχθεί πάνω από 70.000 αιτήσεις, χωρίς να είναι γνωστό πόσα χρήματα ήταν τότε διαθέσιμα, ενδεικτικό της προχειρότητας σας. Την ίδια στιγμή οι επιχειρήσεις πνίγονται από την έλλειψη ρευστότητας με νέα κόκκινα δάνεια 8-10 δις να δημιουργούνται την επόμενη διετία», υπογράμμισε ο κ. Κατρίνης.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΤέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην ΕλλάδαΣήμερα 17:41 | Ειδήσεις

Όλα όσα ανέφερε ο Τάσος Τελλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως προς την αδυναμία εκταφής των θυμάτων των Τεμπών και τη διενέργεια εξετάσεων. 

Βελεστίνο: Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες (εικόνες)Σήμερα 17:53 | Ειδήσεις

Μαρτυρίες επιβατών αναφέρουν ότι ο οδηγός προσπάθησε να αποφύγει έναν αδέσποτο σκύλο, με τους ελιγμούς να έχουν ως αποτέλεσμα την ανατροπή του οχήματος.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπάτησε παραπάνω από 1.000 πολίτες – 45 συλλήψεις, πάνω από 7 εκ. ευρώ η λείαΣήμερα 17:05 | Ειδήσεις

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση.

Πώς η Τουρκία καλύπτει το 20% των πολεμικών δαπανών της Ρωσίας με εισαγωγές ορυκτών καυσίμωνΣήμερα 10:59 | Ειδήσεις

Από την αρχή του πολέμου έως τις αρχές Νοεμβρίου 2025 η Τουρκία έχει αγοράσει ρωσικά ορυκτά καύσιμα αξίας 118 δισεκατομμυρίων ευρώ. 

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
"Μαύρη" επέτειος στη Μάνδρα - Οι συγγενείς των θυμάτων, άφησαν 25 μαύρα μπαλόνια στον ουρανό22:08Ιταλία: Κακοκαιρία σάρωσε τη Γένοβα – Κατέρρευσε τείχος, ξεριζώθηκαν δέντρα και πλημμύρισαν σπίτια (βίντεο)21:54Ποινή φυλάκισης 9 μηνών με αναστολή στα 23 μέλη του Ρουβίκωνα για την παραβίαση του νέου νόμου για τον Άγνωστο Στρατιώτη21:40Μαγνησία: Θρίλερ με εξαφάνιση τουρίστα που αγνοείται 40 μέρες - Εντοπίστηκε το αυτοκίνητό του21:26Ελίζαμπεθ Πίπκο στον ΑΝΤ1: Απαλάσσεται η Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση Ρωσίας - Τουρκίας21:12Τέλλογλου για εκταφές: Δεν μπορούν να γίνουν τέτοιες εξετάσεις στην Ελλάδα20:58Διακοπή δρομολογίων προαστιακού λόγω πυρκαγιάς στον Ασπρόπυργο20:44Καταιγίδα Κλαούντια: Τρεις νεκροί στην Πορτογαλία – Εκκενώσεις σε Ουαλία και Αγγλία εξαιτίας πλημμυρών (βίντεο)20:30Φυλάκιση 13 μηνών σε 49χρονο που έκλεψε ένα έργο του Banksy από γκαλερί του Λονδίνου20:16Ο πρόεδρος Τραμπ προσφεύγει στα δικαστήρια κατά του BBC 20:02Θεσσαλονίκη: Νέα εκδήλωση για την ενδοοικογενειακή βία από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη19:48Τι καιρό θα κάνει την Κυριακή19:32Ουκρανία-σκάνδαλο διαφθοράς: Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τον επανασχεδιασμό του ενεργειακού τομέα19:16Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Αττική19:00Ακινητοποιήθηκε έξω από τη Λάρισα τρένο της Hellenic Train18:46Θεσσαλονίκη: Άγριος καυγάς μεταξύ ανήλικων κοριτσιών σε πάρκο – Συνελήφθησαν μαζί με τους γονείς τους18:32Κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 κιλά κάνναβης στο Λιμένα Ηγουμενίτσας18:18Βελεστίνο: Εκτροπή λεωφορείου με 40 επιβάτες έξω από τον Ριζόμυλο – Τουλάχιστον 10 τραυματίες (εικόνες)18:04Τουρισμός για όλους 2025 - Όλο και περισσότεροι είναι οι δικαιούχοι17:50Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξαπάτησε παραπάνω από 1.000 πολίτες – 45 συλλήψεις, πάνω από 7 εκ. ευρώ η λεία17:36
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο