LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /Υγεία - ΠεριβάλλονΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2020 22:40

Κορoνοϊός - Φλόριντα: “Έσπασε” το ρεκόρ ημερήσιων θανάτων

Επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ η πολιτεία της Φλόριντα...

AP - ΦΛΟΡΙΝΤΑ - ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Η Φλόριντα κατέγραψε, την Πέμπτη, τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων εξαιτίας του κορονοϊού μέσα σε 24 ώρες μετά την έναρξη της πανδημίας και τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Συγκεκριμένα, η πολιτεία ανακοίνωσε 13.965 νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό αυτών σε πάνω από 315.775, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο Υγείας.

Οι θάνατοι από COVID-19 στη Φλόριντα αυξήθηκαν κατά 156 φτάνοντας τους 4.782 συνολικά, ξεπερνώντας το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ των 133 νέων θανάτων σε ένα 24ωρο στις 12 Ιουλίου.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών με COVID-19 είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ με 8.626 να νοσηλεύονται σήμερα, με 321 επιπλέον εισαγωγές σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με το πολιτειακό υπουργείο.

Αντιδράσεις για τον κυβερνήτη της Τζόρτζια, που απαγόρευσε την επιβολή στη χρήση μάσκας

Σε ευθεία σύγκρουση με τον κυβερνήτη της Τζόρτζια οδηγούνται πολλοί δήμαρχοι και άλλοι αξιωματούχοι της Πολιτείας, μετά την απόφασή του να τους απαγορεύσει να απαιτούν από τους πολίτες να φορούν υποχρεωτικά μάσκα για να ανακοπεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ, με εκτελεστική εντολή που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης, ακύρωσε τις αποφάσεις των τοπικών αρχών που απαιτούσαν από τους πολίτες να φορούν μάσκες, προσωπίδες ή άλλα προστατευτικά μέσα σε δημόσιους χώρους.

Στην εντολή σημειώνεται ότι οι πολίτες «προτρέπονται θερμά» να φορούν τέτοια προστατευτικά μέσα. Ο Κεμπ δηλώνει ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα ήταν «υπερβολικά περιοριστική».

Ο δήμαρχος της Σαβάνας, Βαν Τζόνσον, που είχε εκδώσει μια τέτοια υποχρεωτική εντολή για την πόλη του την 1η Ιουλίου ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν έντονα. «Είναι και επισήμως επίσημο. Ο κυβερνήτης Κεμπ δεν δίνει δεκάρα για μας. Ο καθένας για τον εαυτό του. Αγνοήστε την επιστήμη και επιβιώστε όπως μπορείτε», έγραψε ο Δημοκρατικός δήμαρχος στο Twitter. «Στη Σαβάνα, θα συνεχίσουμε να έχουμε πίστη και να ακολουθούμε την επιστήμη. Οι μάσκες θα εξακολουθήσουν να είναι διαθέσιμες», πρόσθεσε.

Μια παρόμοια εντολή είχε δώσει στις 8 Ιουλίου και η Δημοκρατική δήμαρχος της Ατλάντας, της μεγαλύτερης πόλης στη Τζόρτζια, η Κίσα Λανς Μπότομς.

Τα κρούσματα Covid-19 άρχισαν να αυξάνονται στις νότιες και δυτικές Πολιτείες αφού οι τοπικές αρχές χαλάρωσαν τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί. Οι ειδικοί λένε ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν μάσκα και να τηρούν αποστάσεις για να ανακοπεί η εξάπλωση του ιού. Ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει θεαθεί με μάσκα μόνο μία φορά. Πολλοί κυβερνήτες και τοπικοί αξιωματούχοι που πρόσκεινται στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα ακολουθούν το παράδειγμά του.

Το Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον αυτήν την εβδομάδα έκανε την πρόβλεψη ότι οι νεκροί από την Covid-19 μπορεί να ξεπεράσουν τους 224.000 μέχρι την 1η Νοεμβρίου, σημειώνοντας όμως ότι θα μπορούσαν να σωθούν 40.000 ζωές αν όλοι οι Αμερικανοί φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους.

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν, που είναι Ρεπουμπλικάνος και πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Κυβερνητών, κατήγγειλε σήμερα τη διαχείριση της κρίσης από τον πρόεδρο Τραμπ, με άρθρό του στην εφημερίδα Washington Post που τιτλοφορείται «Είμαι κυβερνήτης GOP (σ.σ. Ρεπουμπλικάνος). Γιατί δεν βοήθησε ο Τραμπ την Πολιτεία μου με τα τεστ για τον κορονοϊό;»

Ο Χόγκαν περιέγραψε το πώς οι Πολιτείες αγωνίζονταν να αποκτήσουν πρόσβαση στα διαγνωστικά τεστ, με τον Τραμπ να δηλώνει στις αρχές Απριλίου ότι αυτό δεν ήταν πρόβλημα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. «Ήταν απελπιστικό, να περιμένουμε από αυτόν. Στους κυβερνήτες, μας είπαν ότι είμαστε μόνοι μας. Είτε θα κολυμπούσαμε, είτε θα βουλιάζαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚαλλιάνος – Κούγιας: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι ΓεωργιάδηΣήμερα 07:50 | Ειδήσεις

«Η δικογραφία για τις συλλήψεις για τον θάνατο του Λυγγερίδη είναι της πλάκας, μόνο και μόνο για να πλήξει τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Τροχαίο δυστύχημα στην ΕλευσίναΣήμερα 06:10 | Ειδήσεις

Νεκρός ο οδηγός και σοβαρά τραυματίας ο συνοδηγός στο τροχαίο που έγινε τα ξημερώματα κοντά στην παραλία της Ελευσίνας.

Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την ΠαρασκευήΧθες 16:13 | Ειδήσεις

Που αναμένονται οι βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

Μητσοτάκης: Δεν γίνεται η Βουλή να μετατρέπεται σε αρένα του μποξ (εικόνες)Χθες 20:44 | Ειδήσεις

Τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα με μηχανή στην Σκιάθο08:24Καλλιάνος – Κούγιας: Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη08:10Ρομάριο: Επιστρέφει στα γήπεδα μετά από 15 χρόνια07:57“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελεονώρα Μελέτη: Δεν θα γίνω πολιτικάντζα…07:43Τσερνόμπιλ: το πυρηνικό δυστύχημα που άλλαξε τον κόσμο07:29Κασσελάκης: Μπορούμε να είμαστε πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές07:15Εορτολόγιο - 26 Απριλίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 07:01Γκράινερ: Σκέφτηκα την αυτοκτονία στις ρωσικές φυλακές06:48Σημεία για rapid test την Παρασκευή σε 176 σημεία06:34Τροχαίο δυστύχημα στην Ελευσίνα06:21Καιρός: συννεφιές, μπόρες και άνοδος θερμοκρασίας την Παρασκευή06:07JukeBooks: Αudiobook για το Ειδικό Σχολείο Τυφλών Καλλιθέας23:59Λάρισα: Άνδρας άρχισε να ξεγυμνώνεται στη μέση της πλατείας 23:46Παναθηναϊκός - Μακάμπι: πράσινη νίκη με υπογραφή Σλούκα (εικόνες)23:32Φορολογικές δηλώσεις - myaade: Άνοιξε η πλατφόρμα23:19Μητροπολίτης Ιερώνυμος: Σκόραρε από την άσπρη βούλα…23:05Τουρκία – Ε.Ε: Δυσαρέσκεια από την Άγκυρα – Δεν πάει στις Βρυξέλες ο Φιντάν22:52Λαμία: Επεισοδιακή εκδρομή Δημοτικού - Τον “έστειλε” στο νοσοκομείο 22:39Ενδοοικογενειακή βία - Ηράκλειο: Την ξυλοκόπησε ο ίδιος της ο πατέρας22:25Καϊλή: Βολές κατά ΠΑΣΟΚ και ΕΕ - “Θα μετακομίσω στην Ιταλία”22:12
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο