LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 16 Ιουλίου 2020 12:57

Ίντρις Έλμπα: όχι στη λογοκρισία για ρατσιστικές ταινίες και εκπομπές

Ο δημοφιλής ηθοποιός δήλωσε "οπαδός της ελευθερίας του λόγου" στο Radio Times.

AP - Ίντρις Έλμπα - Idris Elba

Ο Ίντρις Έλμπα (Idris Elba) είπε ότι το ρατσιστικό περιεχόμενο στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές πρέπει να συνοδεύεται από μια προειδοποίηση και πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα σύστημα αξιολόγησης.

Η τοποθέτηση του Βρετανού ηθοποιού ήρθε μετά την απομάκρυνση ταινιών και σειρών από πλατφόρμες streaming, οι οποίες είχαν ή θεωρήθηκε ότι είχαν ρατσιστικό περιεχόμενο και υποστήριξε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα σύστημα αξιολόγησης που θα προειδοποιεί τους θεατές ότι μία ταινία ή τηλεοπτική σειρά περιέχει ξεπερασμένες ή προσβλητικές απόψεις.

«Είμαι οπαδός της ελευθερίας του λόγου» δήλωσε ο Έλμπα στο Radio Times. «Αλλά το θέμα της ελευθερίας του λόγου είναι ότι δεν είναι κατάλληλο για όλους. Γι' αυτό θα έπρεπε να έχουμε ένα σύστημα αξιολόγησης», είπε, σαν αυτό που αφορά την καταλληλότητα των προγραμμάτων με βάση την ηλικία.

«Για να διακωμωδήσεις την αλήθεια, πρέπει να ξέρεις την αλήθεια. Αλλά για να λογοκρίνεις ρατσιστικά θέματα σε μια εκπομπή, νομίζω ότι οι θεατές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι έκαναν τις εκπομπές μ' αυτόν τον τρόπο» είπε και συνέχισε: «Από σεβασμό για την εποχή και το κίνημα, οι έχοντες τα αρχεία αφαιρούν κομμάτια νομίζοντας ότι είναι άκαιρα αυτήν την περίοδο... αλλά νομίζω, για να πάμε μπροστά, οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ελευθερία του λόγου είναι αποδεκτή και το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει τι περιέχει αυτό που βλέπει».

«Δεν πιστεύω στη λογοκρισία. Πιστεύω ότι πρέπει να λέμε αυτό που θέλουμε να πούμε. Διότι, τελικά, είμαστε οι δημιουργοί ιστοριών», πρόσθεσε ο Έλμπα.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΕθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)Σήμερα 20:27 | Ειδήσεις

"Όταν θα λάβετε το επόμενο sms μην το αμελήσετε", είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση του εθνικού προγράμματος "Προλαμβάνω".

Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)Σήμερα 19:43 | Ειδήσεις

Τι ανέφερε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας για την κατακόρυφη, όπως είπε, αύξηση του πυροσβεστικού εξοπλισμού της χώρας για τη φετινή χρονιά.

Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φοράΣήμερα 21:19 | Ειδήσεις

Απόψε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ο «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης κατάφερε να κάνει ό,τι κανένας άλλος γυμναστής στα 69 χρόνια ιστορία του θεσμού.

Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)Σήμερα 20:32 | Ειδήσεις

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για "επαγγελματίες κατευναστές" και εγκάλεσε ευθέως την κυβέρνηση ότι υποβαθμίζει την 50ή επέτειο της εισβολής.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: ήττα στο “game 2” για τους ερυθρόλευκους23:48Κασσελάκης: “Πυρά” στην κυβέρνηση από Χίο και Σάμο (εικόνες)23:38Οχάιο: Άνδρας πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση - “Δεν μπορώ να αναπνεύσω” φώναζε (βίντεο) 23:25Πάτρα: Συλλήψεις για επιθέσεις σε αστυνομικούς και φθορές σε λεωφορεία23:11Ανδρουλάκης από Πρέβεζα: Η ΝΔ πάντα έχει πρώτη προτεραιότητα την κάλπη (εικόνες)22:59Σάββατο του Λαζάρου - Καιρός: τοπικές μπόρες και βοριάδες22:45 Η γηραιότερη ασθενής στην Ελλάδα υποβλήθηκε σε καρδιολογική επέμβαση22:31Ερντογάν: Ο Νετανιάχου είναι ο χασάπης της Γάζας22:18Γιάννης Καλλιάνος: Αυτοί είναι οι 23 λόγοι για τους οποίους φταίνε για τον θάνατο του πατέρα μου 22:04Δολοφονία Λυγγερίδη: ο νέος γύρος των ερευνών και οι καταθέσεις (βίντεο)21:50Λευτέρης Πετρούνιας: Πρωταθλητής Ευρώπης για 7η φορά21:37BCL: Το Περιστέρι πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε21:23Βασιλιάς Κάρολος: επιστροφή στα δημόσια καθήκοντά του ενώ συνεχίζει τη θεραπεία για τον καρκίνο21:12Κυπριακό: Αιχμές Σαμαρά κατά των χειρισμών του Υπουργείου Εξωτερικών (εικόνες)20:59Ολυμπιακή φλόγα: Ο ΑΝΤ1 στο γαλλικό πλοίο “Μπελέμ” που θα την μεταφέρει (βίντεο) 20:46Εθνικό Πρόγραμμα “Προλαμβάνω” - Μητσοτάκης: η πρόληψη σώζει ζωές (εικόνες)20:33Άρειος Πάγος: Απόλυση 5 δικαστών λόγω καθυστέρησης στην έκδοση αποφάσεων20:19Φωτιές – Κικίλιας στον ΑΝΤ1: Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι, θα “λειάνουμε τις επιπτώσεις του” (βίντεο)20:05Σπαρτιάτες - Κασιδιάρης: Πότε θα γίνει η δίκη για την εξαπάτηση εκλογέων19:52“I LOVE Σου Κου”: Εκλεκτοί καλεσμένοι και αποκλειστικές συνεντεύξεις το Σαββατοκύριακο19:38
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο