LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2020 22:59

Novartis: Διχασμένοι οι Εισαγγελείς για δίωξη στην Τουλουπάκη

Τι αναφέρουν για τις διώξεις κατά άλλων πέντε προσώπων, δικαστικών λειτουργών και πρώην στελεχών της Novartis.

 Ελένη Τουλουπάκη - εισαγγελέας

Την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, για πέντε κακουργηματικά αδικήματα, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγελος Ζαχαρής με την πορισματική αναφορά του που διαβίβασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελο Ιωαννίδη για την υπόθεση της Novartis. Από την άλλη, ο συνάδελφός του, Λάμπρος Σοφουλάκης, αναφέρει ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος της κυρίας Τουλουπάκη, αλλά προέκυψαν ποινικά αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα κατά πέντε άλλων προσώπων: Του Ιωάννη Αγγελή, της Ελένης Ράικου, του Νικολάου Μανιαδάκη, του Κωνσταντίνου Φρουζή και του Νικολάου Μανία.

Αναλυτικότερα, ο κ. Ζαχαρής ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά της κυρίας Τουλουπάκη για τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας, παράβασης καθήκοντος, ψευδούς βεβαίωσης, παραβίασης υπηρεσιακού απορρήτου και παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Παράλληλα, ο κ. Ζαχαρής αναφέρει ότι για τους δύο επίκουρους εισαγγελείς Διαφθοράς, τον Χρήστο Ντζούρα και τον Στέλιο Μανώλη, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις και η δικογραφία πρέπει να τεθεί στο αρχείο, ως προς αυτούς.

Από πλευράς του, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Λάμπρος Σοφουλάκης, αναφέρει ότι οι εισαγγελείς Διαφθοράς (Ελένη Τουλουπάκη και κ.κ. Ντζούρας και Μανώλης), ενήργησαν σύννομα και δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους τα οποία να μπορούν να δικαιολογήσουν την άσκηση ποινικής δίωξης.

Παράλληλα, ο κ. Σοφουλάκης, υπογραμμίζει ότι κατά την έρευνα προέκυψαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα ποινικά αδικήματα κατά των Ιωάννη Αγγελή, Ελένης Ράικου, Νικολάου Μανιαδάκη, Κωνσταντίνου Φρουζή και Νικολάου Μανία, και ζητά να ερευνηθούν αυτά από τον αρμόδιο εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή, ο κ. Σοφουλάκης καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση για όσα έχει καταθέσει σε εισαγγελικά γραφεία και στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, που ερευνά την υπόθεση της Novartis. Επίσης, στον κ. Αγγελή, ο Λ. Σοφουλάκης καταλογίζει παράβαση καθήκοντος για τα στοιχεία τα οποία αρνήθηκε να παραλάβει από τους Αμερικανούς, αλλά και για την ανάσυρση από το αρχείο, των μηνύσεων πολιτικών προσώπων τις οποίες ο ίδιος είχε αρχειοθετήσει.

Στην πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ο κ. Σοφουλάκης καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, για τις καταθέσεις της, αλλά και για αποσιώπηση λόγου εξαίρεσης, εξαιτίας της ενδεχόμενης εμπλοκής του συζύγου της στην υπόθεση Novartis.

Τέλος, ο κ. Σοφουλάκης στον Νικόλαο Μανιαδάκη καταλογίζει ψευδορκία, και στους Κωνσταντίνο Φρουζή και Νικόλαο Μανία καταλογίζει ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΚορυδαλλός: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίαςΣήμερα 17:24 | Ειδήσεις

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο έχει μεταβεί διαπραγματευτής της αστυνομίας.

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Τροχαίο δυστύχημα στη Σητεία: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 16χρονος οδηγός17:38Κορυδαλλός: Γυναίκα απειλεί να πέσει από ταράτσα πολυκατοικίας17:24Οι 4 ειδήσεις της ημέρας (βίντεο)17:12Θρίλερ σε πολυτελή βίλα στην Άδανα – Πατέρας σκότωσε τα δύο παιδιά του και αυτοκτόνησε16:58Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "συμβουλίου ειρήνης" για τη Γάζα16:44Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”16:30ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός"14:19Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο