LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2020 08:35

Πανελλαδικές 2020: Πτώση των βάσεων “δείχνουν” τα στατιστικά

Σε ποιες σχολές σημειώνεται μεγάλη πτώση. Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία που αναφέρονται στην κλιμάκωση των μορίων. 

 Πανελλαδικές εξετάσεις - Πανελλήνιες εξετάσεις

Πτωτική φαίνεται πως θα είναι, φέτος, η “πορεία” των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία που αναφέρονται στην κλιμάκωση των μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, μεγάλη πτώση αναμένεται στις ιατρικές σχολές για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Γενικότερα, για τις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας ανέφερε ότι θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.

Για τις νομικές σχολές αναμένεται πτώση των βάσεων, «μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή», όπως τόνισε. Για τις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, όπως είπε, «είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις». «Γενικά, στο 1ο πεδίο, όσο πιο χαμηλόβαθμη η σχολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση», συμπλήρωσε.

Επίσης, στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου - Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής - η πτώση των βάσεων θα είναι σαφής.

Περίπου 134 μαθητές συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.000 μόρια.

«Παρατηρήθηκε φέτος μία "αποψίλωση" στον αριθμό των αρίστων. Και οι υποψήφιοι με μόρια άνω των 18.000 είναι μετρημένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός των βάσεων, κάτι που θα επιτρέψει και την καλύτερη διαβάθμιση των υποψηφίων στις σχολές», κατέληξε ο κ. Χατζητέγας.

Υπενθυμίζεται πως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων είναι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιουλίου. Όπως επισημάνθηκε από τον εκπαιδευτικό αναλυτή, μετά και τα νέα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η προσοχή με την οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς, καλό είναι να μη λάβουν υπ' όψιν τις περσινές βάσεις και να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους τις σχολές που επιθυμούν, μη αποκλείοντας καμία, που πέρυσι είχε υψηλότερη βάση από τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΜητσοτάκης: Το αποτύπωμα του τουρισμού είναι έντονο στην οικονομία συνολικάΣήμερα 15:48 | Ειδήσεις

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού στην εκδήλωση του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ο τουρισμός αλλάζει, η Ελλάδα πρωταγωνιστεί», που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Υπεγράφη για πρώτη φορά κοινωνική συμφωνία κυβέρνησης και εθνικών κοινωνικών εταίρωνΣήμερα 18:00 | Ειδήσεις

«Για τους εργαζόμενους, σημαίνει δυνατότητα για αύξηση μισθών και παροχών, σταθερό, ασφαλές και προβλέψιμο εργασιακό περιβάλλον, λιγότερο άγχος».

Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγήςΣήμερα 18:35 | Ειδήσεις

Παρά την ακρίβεια που παρατηρείται στα προϊόντα, οι αγρότες δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με το κόστος παραγωγής.

Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"Σήμερα 18:33 | Ειδήσεις

Η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει αύριο Πέμπτη την Φιορεντίνα, για την 4η αγωνιστική του Conference League που θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ΑΝΤ1 στις 22:00.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Ούτε ένα ευρώ δεν επέστρεψαν οι αγρότες που εμπλέκονται στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ20:49Φλώρινα: Σοβαρό τροχαίο στο Πλατύ Πρεσπών - Απεγκλωβίστηκαν δύο άνδρες χωρίς αισθήσεις20:35Ant1 Sports: Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη βασίλισσα της Ευρώπης στο κατάμεστο "Καραϊσκάκης"20:21Πραξικόπημα στη Γουινέα–Μπισσάου εν μέσω προεδρικών εκλογών - Συνελήφθη ο πρόεδρος και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου20:07Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις μετά τον θάνατο του 19χρονου στρατιώτη σε πεδίο βολής στη Ρόδο19:57Τέλλογλου - Αγροτικές επιδοτήσεις: "Εφιάλτης" το κόστος παραγωγής 19:47Κυριάκος Μητσοτάκης: Παραθέτει απόψε δείπνο στον Μάνφρεντ Βέμπερ19:37Χονγκ Κονγκ: Τουλάχιστον 12 νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε σε ουρανοξύστες (εικόνες)19:27Θεσσαλονίκη: Απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε ιεροπραξία στον ιερέα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση19:17ΚΑΕ ΠΑΟΚ: Επισημοποιείται σήμερα η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος19:07Συρία: Πέντε πολίτες νεκροί από έκρηξη σε αποθήκη όπλων στην Ιντλίμπ18:57Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης: Αμφίβολος ο Μπέλιγχαμ18:47Τραγωδία στη Φθιώτιδα: 50χρονος πέθανε από τσίμπημα μέλισσας18:37Υπεγράφη για πρώτη φορά κοινωνική συμφωνία κυβέρνησης και εθνικών κοινωνικών εταίρων18:27Σοφία Φατέ στο ant1news: Οι τροφές που μας προστατεύουν από ιώσεις και λοιμώξεις18:17Μητσοτάκης: Το αποτύπωμα του τουρισμού είναι έντονο στην οικονομία συνολικά18:06Ρόδος: Πραγματοποιείται αεροδιακομιδή του 39χρονου Επιλοχία ΕΠΟΠ στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο 17:56ΟΣΥ: Ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών λόγω της έκτακτης στάσης σε Μετρό και Τραμ17:46Ολυμπιακός: Αποθέωση για τον Μεντιλίμπαρ από τα διεθνή μέσα17:36Βίλνιους: Αεροπλάνο εξετράπη της πορείας του - Έκλεισε το αεροδρόμιο (Εικόνες)17:22
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο