LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΚοινωνίαΔημοσίευση: 15 Ιουλίου 2020 08:35

Πανελλαδικές 2020: Πτώση των βάσεων “δείχνουν” τα στατιστικά

Σε ποιες σχολές σημειώνεται μεγάλη πτώση. Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία που αναφέρονται στην κλιμάκωση των μορίων. 

 Πανελλαδικές εξετάσεις - Πανελλήνιες εξετάσεις

Πτωτική φαίνεται πως θα είναι, φέτος, η “πορεία” των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων, όπως δείχνουν τα νέα στοιχεία που αναφέρονται στην κλιμάκωση των μορίων που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ειδικότερα, μεγάλη πτώση αναμένεται στις ιατρικές σχολές για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Γενικότερα, για τις σχολές Υγείας, του 3ου Επιστημονικού Πεδίου, ο εκπαιδευτικός αναλυτής, Γιώργος Χατζητέγας ανέφερε ότι θα υπάρξει πτώση, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια και διεκδικεί τις σχολές αυτές, είναι λίγο περισσότεροι από 1.000.

Για τις νομικές σχολές αναμένεται πτώση των βάσεων, «μικρή, αλλά όχι εντυπωσιακή», όπως τόνισε. Για τις υπόλοιπες σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι σχολές Ψυχολογίας, όπως είπε, «είναι σαφές ότι θα υποχωρήσουν οι βάσεις». «Γενικά, στο 1ο πεδίο, όσο πιο χαμηλόβαθμη η σχολή, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η πτώση», συμπλήρωσε.

Επίσης, στις σχολές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου - Θετικών Επιστημών και Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής - η πτώση των βάσεων θα είναι σαφής.

Περίπου 134 μαθητές συγκέντρωσαν περισσότερα από 19.000 μόρια.

«Παρατηρήθηκε φέτος μία "αποψίλωση" στον αριθμό των αρίστων. Και οι υποψήφιοι με μόρια άνω των 18.000 είναι μετρημένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει εξορθολογισμός των βάσεων, κάτι που θα επιτρέψει και την καλύτερη διαβάθμιση των υποψηφίων στις σχολές», κατέληξε ο κ. Χατζητέγας.

Υπενθυμίζεται πως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των Μηχανογραφικών Δελτίων είναι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιουλίου. Όπως επισημάνθηκε από τον εκπαιδευτικό αναλυτή, μετά και τα νέα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, η προσοχή με την οποία οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους θα πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς, καλό είναι να μη λάβουν υπ' όψιν τις περσινές βάσεις και να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό τους τις σχολές που επιθυμούν, μη αποκλείοντας καμία, που πέρυσι είχε υψηλότερη βάση από τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυραςΣήμερα 12:13 | Ειδήσεις

«Απέφυγε οποιαδήποτε ουσιαστική απάντηση στα ερωτήματα της Εξεταστικής Επιτροπής».

Καβάλα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το έργο αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στο κοίτασμα του ΠρίνουΣήμερα 14:20 | Ειδήσεις

Oι κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες μέχρι να δικαιωθούν.

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ένοχος και στο Εφετείο ο δολοφόνος της ΓαρυφαλλιάςΣήμερα 13:20 | Ειδήσεις

Ο δράστης του εγκλήματος που σκότωσε τον Ιούλιο του 2021 την σύντροφο του, ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών προκειμένου να σπάσει τα ισόβια. Η αποτρόπαια δολοφονία έγινε στις 16 Ιούλιου του 2021 και αποκαλύφθηκε όταν η 26χρονη Γαρυφαλλιά βρέθηκε νεκρή σε παραλία του νησιού.

Καβάλα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν την είσοδο του Διοικητηρίου και πέταξαν αγροτικά προϊόνταΣήμερα 13:03 | Ειδήσεις

Χθες, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τους Δήμους Καβάλας, Παγγαίου και Νέστου, κατέφθασαν στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας, όπου και παρέμειναν όλο το βράδυ.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Μαρινάκης: Ιστορική μέρα για τη χώρα η ψηφοφορία στο Eurogroup με υποψήφιο για την προεδρία τον Πιερρακάκη15:06Κρήτη: Στη φυλακή μέχρι τη δίκη ο 45χρονος οδηγός της Πόρσε14:52Αγρότες: Συνεχίζονται οι αποκλεισμοί στα τελωνεία Ευζώνων - Προμαχώνα - Εξοχής και Νίκης14:38Καβάλα: Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το έργο αποθήκευσης διοξειδίου του άνθρακα στο κοίτασμα του Πρίνου14:24Ηράκλειο: Αποχώρησαν οι αγρότες από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης14:10Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ένοχος και στο Εφετείο ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς13:56Θεσσαλονίκη: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες με τοπικές δράσεις, αποκλεισμούς και διαμαρτυρίες13:42Καβάλα: Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν την είσοδο του Διοικητηρίου και πέταξαν αγροτικά προϊόντα13:28ΟΠΕΚΕΠΕ: Την παραίτηση του προσωρινού προέδρου ζητά το ΠΑΣΟΚ13:14Οδηγός μηχανής παρέσυρε τροχονόμο στην Αττική Οδό (βίντεο)13:00Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου12:46ΟΠΕΚΕΠΕ: Στον Εισαγγελέα στέλνει η ΝΔ το Γιώργο Ξυλούρη - Το δικαίωμα σιωπής επικαλέστηκε ο μάρτυρας 12:32Φοινικούντα: Καθοδόν για την ανακρίτρια Καλαμάτας οι δύο κατηγορούμενοι ως ηθικοί αυτουργοί 12:18Τραμπ: Υπήρξαν σκληρές κουβέντες για την Ουκρανία με Μακρόν, Στάρμερ και Μερτς12:04Σοκ με το Δανό δότη με γενετική μετάλλαξη - Βρέθηκαν 18 παιδιά σε 11 ελληνικές οικογένειες11:52ΟΠΕΚΕΠΕ: Στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο Γιώργος Ξυλούρης11:38Πάτρα: Παραμένουν στα εννέα μπλόκα οι αγροτοκτηνοτρόφοι11:24Λασίθι: Συνελήφθη 19χρονος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και κατοχή πλαστών χαρτονομισμάτων11:10UEFA Conference League: Παναθηναϊκός - Βικτόρια Πλζεν απόψε στον ΑΝΤ110:56Πιερρακάκης: Σήμερα η ψηφοφορία για την προεδρία του Eurogroup10:42
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο