LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /LifeΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2020 21:44

Η Σίφνος πείθει και τους πιο... δύσκολους ταξιδιώτες (βίντεο)

Νέα "Συνταγή Επανεκκίνησης» του τουρισμού από το νησί του Τσελεμεντέ... 

Σίφνος - βίντεο

Σίφνος σημαίνει Κυκλάδες, αυθεντικότητα, φιλοξενία, ποιότητα και ασφάλεια. Με άλλα λόγια η Σίφνος είναι η Ελλάδα του 2020! Μέσα σε 62 δευτερόλεπτα εντυπωσιακών πλάνων και ρυθμικής μουσικής, η Ελλάδα παρουσιάζεται μέσα από τα χαρακτηριστικά του αγαπημένου Κυκλαδίτικου νησιού και δηλώνει «έτοιμη»:

Φέτος η Ελλάδα είναι έτοιμη να δείξει τον πολιτισμό και την ιστορία της, όπως άλλωστε θα κάνει και η Σίφνος. «Σημαία» της μακραίωνης ιστορίας του νησιού είναι η βραβευμένη Ακρόπολη του Αγίου Ανδρέα. Πρόκειται για τον πρώτο οργανωμένο επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο της Σίφνου από τον 13ο αι. π.Χ., που απλώνεται στο πλάτωμα του λόφου του Αγίου Ανδρέα, σε έκταση δέκα χιλιάδων περίπου τετραγωνικών μέτρων και αποκαλύπτει μυστικά χιλιάδων ετών! Αρχαία λατομεία, μνημεία καθώς και εκατοντάδες εκκλησίες, όπως η διαχρονική Παναγιά η Χρυσοπηγή, γοητεύουν και συνεχίζουν το ταξίδι σε άλλες εποχές. Χωρίς αμφιβολία, όμως, το ζωντανό «ψήγμα» της ιστορίας παραμένει η παράδοση του νησιού, που είναι κομμάτι της καθημερινότητας ακόμη και σήμερα! Πολλά έθιμα τηρούνται και δίνουν ιδιαίτερο χρώμα. Τα σιφναίικα πανηγύρια με το τελετουργικό τους, μοιρασμένα σ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, απευθύνονται δωρεάν σε όλο τον κόσμο και οργανώνονται από απλούς πολίτες, τους λεγόμενους «πανηγυράδες». Οι σιφναίικοι γάμοι, η κυριακάτικη ρεβυθάδα στον ξυλόφουρνο και η μελωδική ντοπιολαλιά είναι κάποια από τα έθιμα και τις συνήθειες του νησιού που διατηρούνται αναλλοίωτα μέχρι και στις μέρες μας. 

Σίφνος

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δείξει τη γη της! Η Σίφνος είναι προικισμένη με τις κατάλληλες πρώτες ύλες που από νωρίς αξιοποίησαν οι κάτοικοί της. Η ανάπτυξη της αγγειοπλαστικής στη Σίφνο οφείλεται κυρίως στην αφθονία της πυρίμαχου αργίλου, στις φυσικές συνθήκες, στην τεχνική και στην καλή επίδοση των Σιφνιών στην τέχνη της επεξεργασίας του πηλού. Έτσι, με το πέρασμα του χρόνου, το όνομα «Σιφνιός» ταυτίστηκε με τα επαγγελματικά «τσικαλάς», «αγγειοπλάστης», «κανατάς». Αποτέλεσμα της μοναδικής σχέσης του Σιφνιού με τη φύση είναι και η γαστρονομία. Η Σίφνος, γενέτειρα του Νικολάου Τσελεμεντέ και άλλων αρχιμαγείρων, διατηρεί πλούσια παράδοση και στη γαστρονομία. 

Στο κυριακάτικο σιφναίικο τραπέζι, κύριο φαγητό είναι η ρεβυθάδα, που ψήνεται μέσα σε πήλινο σιφναίικο τσουκάλι για πολλές ώρες από το προηγούμενο βράδυ σε φούρνο με κλαδιά. Από το σιφναίικο τραπέζι δε λείπουν, επίσης, το μαστέλο, κατσικάκι λουσμένο σε ντόπιο κρασί που ψήνεται μέσα σε «μαστέλο», ειδικό πήλινο σιφναίικο σκεύος σε φούρνο με κλαδιά, οι ρεβυθοκεφτέδες, η καπαροσαλάτα, τα τοπικά τυριά, η γλυκιά λωλή κολοκυθόπιτα, τα μπισκότα και τα κουλουράκια, τα γλυκά του κουταλιού, όπως και τα λικέρ από φρούτα που ευδοκιμούν στη Σίφνο και άλλα σιφναίικα γλυκά. 

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να δείξει τη φύση της! Η Σίφνος αποτελεί τυπικό δείγμα Ελληνικής νησιωτικής ομορφιάς. Απομονωμένες αμμουδιές, καθαρά γαλαζοπράσινα νερά, δαντελωτές ακτές, βότσαλα και οργανωμένες παραλίες, φιλοξενούν αναμνήσεις τουριστών από τις ιδανικές διακοπές τους στην Ελλάδα! Ο προορισμός είναι δημοφιλής για τις επιδόσεις της στο ναυτικό και θαλάσσιο τουρισμό, στην ιστιοπλοΐα και στο yachting. Στον αντίποδα, τα μονοπάτια είναι ο καλύτερος «ξεναγός» στο εσωτερικό του νησιού! Ένα μοναδικό δίκτυο διαδρομών πολλών δεκάδων χιλιομέτρων δημιουργήθηκε για καθημερινή χρήση, με τα παλαιότερα από αυτά να έχουν ιστορία που αγγίζει την 3η χιλιετία π.Χ. Σηματοδοτημένα μονοπάτια συνεχίζουν να οδηγούν σήμερα σε εκκλησίες, παραλίες και υπέροχα τοπία και χρησιμοποιούνται από ντόπιους και ξένους πεζοπόρους. Μερικά από αυτά είναι λιθόστρωτα, μαρμαρόστρωτα ή και χωμάτινα. 

Σίφνος - βίντεο

Και στο υγειονομικό σκέλος, όμως, η Σίφνος δηλώνει έτοιμη μέσα από την έγκαιρη λήψη και τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων από πλευράς του Δήμου σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς. Η θωράκιση στο επίπεδο αυτό ενισχύθηκε κατά πολύ μετά την πρόσφατη σημαντική δωρεά αυτόματου μοριακού αναλυτή GENEXPERT IV με τα απαραίτητα τεστ και τους συλλέκτες συλλογής δείγματος από το Ίδρυμα Ευγενίδου με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ιδρύματος και αεικίνητου Σιφνιού κ. Λεωνίδα Δημητριάδη-Ευγενίδη, με την εγκατάσταση ενός φορητού αναπνευστήρα από το Ίδρυμα Στήριξης του Περιφερειακού Ιατρείου Σίφνου, καθώς και με την προσφορά ενός συμπυκνωτή οξυγόνου από την Δήμαρχο Σίφνου κα Μαρία Ναδάλη. 

Για το νησί της αρμονίας και της γαστρονομίας, το βίντεο αποτελεί ένα πραγματικό εγκάρδιο κάλεσμα και προσφέρει πολλή …τροφή για σκέψη περί ονειρικών διακοπών με ασφάλεια και ποιότητα υπηρεσιών! Η Ελλάδα είναι έτοιμη ξανά λοιπόν και η «Συνταγή Επανεκκίνησης» της Σίφνου είναι η ζωντανή απόδειξη!

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΔιασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια ΌρηΣήμερα 20:22 | Ειδήσεις

«Οι ομάδες που συμμετείχαν για την αναζήτηση δεν είχαν ευνοϊκές συνθήκες».

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεωνΣήμερα 19:17 | Ειδήσεις

Από μεσημβρινές ώρες της 26-12-2025, η κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων και των λεωφορείων, διεξάγεται επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. από μία λωρίδα κυκλοφορίας, και προς Αθήνα και προς Λαμία.

Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)Σήμερα 20:40 | Ειδήσεις

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε διαμέρισμα δευτέρου ορόφου πολυκατοικίας στην οδό Επταλόφου στην Κάτω Τούμπα.

Γκύζη: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που μαχαίρωσε ο άνδρας της πριν αυτοκτονήσειΣήμερα 17:12 | Ειδήσεις

Ο αυτόχειρας άφησε ιδιόχειρο σημείωμα προς συγγενικό του πρόσωπο, στο οποίο έγραφε ότι δεν αντέχει άλλο την κατάσταση στο σπίτι.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Καραμπόλα έξι αυτοκινήτων στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου 21:29Ant1 Sports: Συγκινητικές στιγμές στο Άνφιλντ, στη μνήμη του Ντιόγκο Ζότα21:15Διασώστης ΕΜΑΚ στον ΑΝΤ1: Εξαιρετικά δύσκολη η επιχείρηση στα Βαρδούσια Όρη21:01Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε διαμέρισμα – πληροφορίες για εγκλωβισμένους (εικόνες)20:47Κόπα Άφρικα: Σοκ από την κατάρρευση του τερματοφύλακα του Σουδάν την ώρα του αγώνα20:33Ταύρος: Ληστεία σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών20:18Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα20:03Κριστιάνο Ρονάλντο: Έγραψε το... 40ο του γκολ για το 202519:48Πέθανε ο σπουδαίος σκηνοθέτης Μπαχράμ Μπεϊζαί19:33Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του Αυτοκινητοδρόμου Α.Θ.Ε. λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων19:18Κυρίαρχος στο β' μέρος ο Προμηθέας19:03Μπλόκα αγροτών: Ουρές χιλιομέτρων στη Λαμίας - Αθηνών και στους παραδρόμους (βίντεο)18:49Ηράκλειο: Συνελήφθη 35χρονος για τρεις κλοπές18:35Σουηδία: Φονική η καταιγίδα “Γιοχάνες” που σάρωσε τη χώρα18:21Κίεβο: Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε 750.000 νοικοκυριά μετά το χθεσινό ρωσικό σφυροκόπημα18:07Νέα Αριστερά: Η Κυβέρνηση ρίχνει “μαύρο” στη Βουλή17:53Ο Μακρόν αποχαιρετά την Μπριζίτ Μπαρντό: Θρηνούμε έναν θρύλο του αιώνα17:39Γκύζη: Σε κρίσιμη κατάσταση η γυναίκα που μαχαίρωσε ο άνδρας της πριν αυτοκτονήσει17:25Ιωάννινα: Γυναίκα έπεσε στη λίμνη – Περαστικοί ειδοποίησαν την Αστυνομία17:11Φλώρινα: Συνελήφθη ανήλικος για διακίνηση ναρκωτικών16:57
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο