LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2020 21:37

Μίχαλος: μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα θα "πληγώσει" την ελληνική οικονομία

Τι λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων για τον αντίκτυπο μιας τέτοιας κίνησης, αλλά και την ανάγκη για ηχηρή πολιτική απάντηση στην Τουρκία.

Σούπερ Μάρκετ

Για το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρικών Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως ανέφερε, «μεγάλο πλήγμα σε ό,τι αφορά το ελληνικό επιχειρείν  προς την Τουρκία δεν θα το καταφέρει και νομίζω πως θα είναι μεγαλύτερο το πλήγμα για το σκέλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, εφόσον δράσουμε μεμονωμένα. Ακριβώς λοιπόν, γι΄ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε και στείλαμε στους ευρωπαίους ομολόγους επιμελητηριακούς μία επιστολή και περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση, γιατί πολλές φορές στα fora και στις προφορικές συζητήσεις σε χτυπάνε στην πλάτη και  σου λένε, ότι έχεις δίκιο. Εδώ λοιπόν, πρέπει να φανεί στην πράξη. Διότι αν δεν υπάρχει μια συσσωρευμένη αντίδραση από πλευράς Ε.Ε. και σε επίπεδο επιχειρηματικό μέσω του Επιμελητηριακού θεσμού, πολύ φοβούμαι ότι δεν θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Και σήμερα θα έχω επαφές με Ευρωπαίους συναδέλφους, ώστε να τους παροτρύνουμε να υπάρξει μια γενική αντίδραση στην πράξη».

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ενδεχόμενο μποϊκοτάζ μόνο από την Ελλάδα προς την Τουρκία, θα σημάνει μεγαλύτερη ζημιά για την ελληνική οικονομία, καθώς όπως επεσήμανε «υπάρχουν πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες, στον πρωτογενή τομέα, είναι ελληνικές μητρικές εταιρίες, που έχουν παραγωγικές μονάδες στην τουρκική επικράτεια, άρα είναι πολύ περίπλοκο το θέμα να το συζητάμε, ιδιαίτερα στην εύθραυστη αυτή κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία λόγω και του κορονοϊού. Δεν μας συμφέρει οικονομικά...»

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας09:42Νυχτερινός Ποιμήν: Το ευχαριστώ του Άδωνι Γεωργιάδη στην ΕΛΑΣ09:28Πάτρα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων09:14Μετρό Θεσσαλονίκης: Επαναλειτουργεί από σήμερα η βασική γραμμή09:00Αγροτικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα: Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης08:46Ο χάρτης των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου08:32Κρήτη: Σήμερα η έναρξη κινητοποιήσεων των αγροτοκτηνοτρόφων08:18Τρόμος στο Νέο Ηράκλειο για δύο 12χρονες: Ανήλικος τις απείλησε με μαχαίρι08:04Το Ισραήλ χαράσσει νέα σύνορα μέσα στη Γάζα07:50Έξαρση ιώσεων και γρίπης: Προειδοποιούν οι γιατροί, σύσταση για εμβολιασμό07:36Τρένο συγκρούστηκε με ζώο στο δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη07:22Νιγηρία: 100 μαθητές που είχαν απαχθεί αφέθηκαν ελεύθεροι07:08Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Ζελένσκι: Δεν έχει διαβάσει την πρόταση ειρήνης06:54Ο Χάρης Θεοχάρης στις ΗΠΑ για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων06:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Δεκεμβρίου06:26Τι καιρό θα κάνει τη Δευτέρα06:12Παγκρήτιο συλλαλητήριο αγροτοκτηνοτρόφων τη Δευτέρα - Στο επίκεντρο λιμάνια και αεροδρόμια23:59Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού στην Πλατεία Συντάγματος23:50Απολαυστική ΑΕΚ κόντρα στον Ατρόμητο: Ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο της Super League23:40Μητσοτάκης: Αύριο η συζήτηση με τον Νίκο Χατζηνικολάου στο συνέδριο «Υγεία πάνω απ' όλα»23:26
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο