LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2020 21:37

Μίχαλος: μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα θα "πληγώσει" την ελληνική οικονομία

Τι λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων για τον αντίκτυπο μιας τέτοιας κίνησης, αλλά και την ανάγκη για ηχηρή πολιτική απάντηση στην Τουρκία.

Σούπερ Μάρκετ

Για το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρικών Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως ανέφερε, «μεγάλο πλήγμα σε ό,τι αφορά το ελληνικό επιχειρείν  προς την Τουρκία δεν θα το καταφέρει και νομίζω πως θα είναι μεγαλύτερο το πλήγμα για το σκέλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, εφόσον δράσουμε μεμονωμένα. Ακριβώς λοιπόν, γι΄ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε και στείλαμε στους ευρωπαίους ομολόγους επιμελητηριακούς μία επιστολή και περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση, γιατί πολλές φορές στα fora και στις προφορικές συζητήσεις σε χτυπάνε στην πλάτη και  σου λένε, ότι έχεις δίκιο. Εδώ λοιπόν, πρέπει να φανεί στην πράξη. Διότι αν δεν υπάρχει μια συσσωρευμένη αντίδραση από πλευράς Ε.Ε. και σε επίπεδο επιχειρηματικό μέσω του Επιμελητηριακού θεσμού, πολύ φοβούμαι ότι δεν θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Και σήμερα θα έχω επαφές με Ευρωπαίους συναδέλφους, ώστε να τους παροτρύνουμε να υπάρξει μια γενική αντίδραση στην πράξη».

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ενδεχόμενο μποϊκοτάζ μόνο από την Ελλάδα προς την Τουρκία, θα σημάνει μεγαλύτερη ζημιά για την ελληνική οικονομία, καθώς όπως επεσήμανε «υπάρχουν πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες, στον πρωτογενή τομέα, είναι ελληνικές μητρικές εταιρίες, που έχουν παραγωγικές μονάδες στην τουρκική επικράτεια, άρα είναι πολύ περίπλοκο το θέμα να το συζητάμε, ιδιαίτερα στην εύθραυστη αυτή κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία λόγω και του κορονοϊού. Δεν μας συμφέρει οικονομικά...»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορία“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώραςΣήμερα 06:49 | Ειδήσεις

Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη – έκλεισαν και οι 3 λωρίδεςΣήμερα 06:25 | Ειδήσεις

Η κίνηση διεξάγεται μόνο από Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση.

Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογέςΧθες 22:51 | Ειδήσεις

«Για όσα ως κυβέρνηση προσπαθήσαμε και καταφέραμε, δεν είμαι απλώς αμετανόητος. Είμαι υπερήφανος», δήλωσε για την εποχή της προεδρίας του στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμόςΧθες 20:54 | Ειδήσεις

Ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος τόσο στη δύσκολη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, μίλησε για αναγκαίες τομές με κόστος αλλά και για πολιτικές ευθύνες του παρελθόντος.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
“Κακοκαιρία BYRON”: Σε κατάσταση Red Code 9 περιφέρειες της χώρας06:57Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Δεκεμβρίου06:42Εθνική οδός Αθηνών Λαμίας: Σοβαρό τροχαίο στο ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη – έκλεισαν και οι 3 λωρίδες06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Σόκρατες: Ο εμβληματικός “Γιατρός της Δημοκρατίας”05:50Αγία Βαρβάρα: Τα φρικτά βασανιστήρια και ο αποκεφαλισμός από τον πατέρα της05:05Στο φινάλε ο ΠΑΟΚ στέρησε από τον Άρη την 4άδα23:59Γιάννης Αντετοκούνμπο: Άρχισαν οι συζητήσεις με τους Μπακς για το μέλλον του σταρ στην ομάδα23:44Πεσκόφ: Ο Πούτιν αποδέχθηκε ορισμένες αμερικανικές προτάσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία23:28Τραγωδία στην Κέρκυρα: Αυτοκίνητο με μάνα και κόρη έπεσε σε ποτάμι 23:14Αλέξης Τσίπρας: Επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης για τη διεκδίκηση της διακυβέρνησης στις επόμενες εκλογές23:00Στα μπλόκα παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι - Δηλώνουν ανυποχώρητοι στην διεκδίκηση των αιτημάτων τους 22:46Χωρίς ταξί αύριο η Αττική - Το ΣΑΤΑ παρατείνει την απεργία μετά τα επεισόδια 22:32Τροχαίο στη Λούτσα: Ο 29χρονος είχε κάνει και χρήση κοκαΐνης πριν πιάσει μεθυσμένος το τιμόνι22:18Μητσοτάκης: Η πολιτική σταθερότητα από τους βασικούς λόγους που η Ελλάδα είναι ελκυστικός επενδυτικός προορισμός22:04Κύπελλο Ελλάδας: Έκανε το "3 στα 3" ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Κηφισιά21:50ΥΠΑΑΤ: Οι πληρωμές προς τους αγρότες φέτος θα φτάσουν τα 3,7 δισ. ευρώ21:36Σε 24ωρη επιφυλακή, λόγω κακοκαιρίας, ο δήμος Αθηναίων21:22Παναγιώτης Στάθης στον ΑΝΤ1: Το αστυνομικό σχέδιο της κυβέρνησης για τα μπλόκα των αγροτών 21:08Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη Γραμμή 3 του Μετρό20:54
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο