LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2020 21:37

Μίχαλος: μποϊκοτάζ στα τουρκικά προϊόντα θα "πληγώσει" την ελληνική οικονομία

Τι λέει ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιμελητηρίων για τον αντίκτυπο μιας τέτοιας κίνησης, αλλά και την ανάγκη για ηχηρή πολιτική απάντηση στην Τουρκία.

Σούπερ Μάρκετ

Για το ενδεχόμενο του μποϊκοτάζ σε τουρκικά προϊόντα μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Status 107,7 ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρικών Επιμελητηρίων Ελλάδος και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως ανέφερε, «μεγάλο πλήγμα σε ό,τι αφορά το ελληνικό επιχειρείν  προς την Τουρκία δεν θα το καταφέρει και νομίζω πως θα είναι μεγαλύτερο το πλήγμα για το σκέλος της ελληνικής επιχειρηματικότητας, εφόσον δράσουμε μεμονωμένα. Ακριβώς λοιπόν, γι΄ αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε και στείλαμε στους ευρωπαίους ομολόγους επιμελητηριακούς μία επιστολή και περιμένουμε να δούμε την ανταπόκριση, γιατί πολλές φορές στα fora και στις προφορικές συζητήσεις σε χτυπάνε στην πλάτη και  σου λένε, ότι έχεις δίκιο. Εδώ λοιπόν, πρέπει να φανεί στην πράξη. Διότι αν δεν υπάρχει μια συσσωρευμένη αντίδραση από πλευράς Ε.Ε. και σε επίπεδο επιχειρηματικό μέσω του Επιμελητηριακού θεσμού, πολύ φοβούμαι ότι δεν θα καταφέρουμε πολλά πράγματα. Και σήμερα θα έχω επαφές με Ευρωπαίους συναδέλφους, ώστε να τους παροτρύνουμε να υπάρξει μια γενική αντίδραση στην πράξη».

Ο κ. Μίχαλος σημείωσε ότι ενδεχόμενο μποϊκοτάζ μόνο από την Ελλάδα προς την Τουρκία, θα σημάνει μεγαλύτερη ζημιά για την ελληνική οικονομία, καθώς όπως επεσήμανε «υπάρχουν πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες, στον πρωτογενή τομέα, είναι ελληνικές μητρικές εταιρίες, που έχουν παραγωγικές μονάδες στην τουρκική επικράτεια, άρα είναι πολύ περίπλοκο το θέμα να το συζητάμε, ιδιαίτερα στην εύθραυστη αυτή κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία λόγω και του κορονοϊού. Δεν μας συμφέρει οικονομικά...»

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια των τρένων στο τμήμα Λάρισα-Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Ενιπέα11:14Άγιος Νικόλαος: Ο προστάτης των θαλασσών και τα θαύματα11:00ΕΜΥ - Byron: Βροχές και καταιγίδες έως το μεσημέρι σε ανατολική και νότια Ελλάδα10:46Στα μπλόκα οι αγρότες της Καρδίτσας και των Τρικάλων παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες10:32Δένδιας: Δημιουργούμε το πιο ισχυρό Ναυτικό στην ιστορία της Ελλάδας10:18Αίγινα: 82χρονος βρέθηκε σε παραλία χωρίς τις αισθήσεις του10:04Missing alert για την εξαφάνιση 36χρονου09:50Κακοκαιρία Byron: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί09:36Σεισμός 4.3 ρίχτερ ανοιχτά της Λακωνίας09:22Φάρσαλα: Έκτακτη ειδοποίηση 112 για υπερχείλιση του ποταμού Ενιπέα (εικόνες)09:08Παναθηναϊκός: Ήττα με πολλά λάθη - Ανύπαρκτοι οι Φαρίντ και Γιουρτσέβεν08:54Πτώση βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών στο ύψος Χαϊδαρίου08:40Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Δεκεμβρίου08:26Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο08:12Τουρκία: Εντάλματα σύλληψης σε 29 παίκτες για το σκάνδαλο του παράνομου στοιχηματισμού στο ποδόσφαιρο23:59Παράταση και απλοποίηση διαδικασιών στο πρόγραμμα "Προσβασιμότητα κατ’ οίκον"23:50Κύπρος: Ανασχηματισμός στην κυβέρνηση Χριστοδουλίδη με αλλαγές σε πέντε κρίσιμα υπουργεία23:42Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου23:34Βραχνάς για τις οικογένειες το κόστος ενοικίου (βίντεο)23:26Θάσος: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε και μαχαιρώθηκε από τον πρώην σύζυγό της 23:18
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο