LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΟικονομίαΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2020 18:39

Έκπτωση ενοικίου: παράταση προτείνουν ΠΟΜΙΔΑ και Εμπορικός Σύλλογος

Ποιο κίνητρο ζητούν να θεσπιστεί από το Υπ. Οικονομικών και μέχρι πότε συναινούν σε επιμήκυνση του μέτρου.

 ΠΟΜΙΔΑ - ΕΣΑ -  Παραδιάς - Καφούνης - Συνέντευξη Τύπου

Οι πρόεδροι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Στράτος Παραδιάς και Σταύρος Καφούνης, παρουσίασαν κοινή πρόταση, που αφορά την οικειοθελή μείωση των επαγγελματικών μισθωμάτων έως 40% μέχρι το τέλος του έτους, ζητώντας από την πολιτεία να νομοθετήσει την ήδη ισχύουσα για τις αναγκαστικές μειώσεις φορολογική επιστροφή του 30% της απώλειας ενοικίων, ως κίνητρο και για όσες μειώσεις μισθωμάτων έως 40% συμφωνηθούν οικειοθελώς μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών, για το διάστημα έως 31.12.2020. 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση τους, «η κοινή πρόταση που κατατέθηκε σήμερα το πρωί στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους Υπουργούς, Οικονομικών και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

«Η  ανάγκη συνέχισης της στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων ώστε να επιβιώσουν στην δύσκολη μετά Covid-19 εποχή είναι δεδομένη και ιδιαίτερα όσων στεγάζονται σε μισθωμένα ακίνητα. Το ίδιο ισχύει και για τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών ακινήτων, οι οποίοι αναμένουν να καλύψουν τις φορολογικές και άλλες υποχρεώσεις τους, με πρώτο τον ΕΝΦΙΑ, από τα ενοίκια των ακινήτων τους.

Με την από 10.07.2020 απόφαση του ΥΠΟΙΚ η υποχρεωτική μείωση κατά 40% των επαγγελματικών μισθωμάτων περιορίστηκε σε πέντε μόνον τομείς δραστηριότητας. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ο οποίος από την αρχή της κρίσης είχε διεκδικήσει αποφασιστικά την εν λόγω μείωση, είχε ζητήσει επίμονα τη συμπερίληψη και του εμπορίου στους τομείς αυτούς, μέχρι το τέλος του έτους 2020. Η ΠΟΜΙΔΑ είχε ζητήσει την επιδότηση των μισθωμάτων που περικόπηκαν με κρατικές αποφάσεις, ενώ είχε παράλληλα καλέσει τους ιδιοκτήτες να κάνουν ότι κρίνουν κατά περίπτωση αναγκαίο ο καθένας, για να βοηθήσουν τους ενοικιαστές τους να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους.

Εν όψει του ότι με την απόφαση αυτή τα αιτήματά μας δεν έγιναν δεκτά ενώ ήδη βρισκόμαστε στη μέση ενός κρίσιμου μήνα για την οικονομία, αναζητήσαμε έναν κοινό τρόπο επιτυχούς άμεσης προσέγγισης του θέματος, με γνώμονα το αμοιβαίο και το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον.   Μετά από εξαντλητικό διάλογο, με την υπευθυνότητα που χαρακτηρίζει τις οργανώσεις μας, ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΙ την ήδη ισχύουσα για τις αναγκαστικές μειώσεις, φορολογική επιστροφή του 30% της απώλειας ενοικίων, ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ και για όσες μειώσεις μισθωμάτων έως 40% συμφωνηθούν οικειοθελώς μεταξύ των δύο πλευρών, για το διάστημα έως 31.12.2020!

Η υιοθέτηση από την Κυβέρνηση της κοινής πρότασης των οργανώσεών μας για την σχεδόν συμβολική, αλλά απόλυτα αναγκαία, επιβράβευση των εκμισθωτών εκείνων που θα ανταποκριθούν οικειοθελώς και χωρίς το στοιχείο του καταναγκασμού στην πρόταση αυτή, θα διευκολύνει τη συναίνεση εκεί ακριβώς που είναι αναγκαία για να διασωθούν υφιστάμενες μισθώσεις, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα, θα συμβάλλει ουσιαστικά στην τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας και θα προστατεύσει τελικά τα φορολογικά έσοδα του Κράτους, αλλά και την κτηματαγορά από ένα ακόμη καταστροφικό «πισωγύρισμα»!

Οι Ε.Σ.Α και ΠΟΜΙΔΑ, με την παρούσα πρότασή μας, αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι παρεμβαίνουμε  με σοβαρότητα στο δημόσιο διάλογο, προτείνοντας στην Πολιτεία βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα! Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε θέματα συνεργασίας και συνεννόησης, θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία μας αυτή αποτελεί ένα μοναδικό τέτοιο παράδειγμα προς την κοινωνία και ευελπιστούμε στην θετική σας ανταπόκριση, που θα επικροτηθεί από όλους και θα δικαιωθεί από το αποτέλεσμά της!»

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΓεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκαΣήμερα 12:58 | Ειδήσεις

Ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για «απαράδεκτες αξιώσεις» της Τουρκίας με το αφήγημα της Γαλάζιας Πατρίδας, που ξεκίνησαν τη δεκαετία του ’90 και δεν έχουν αποσυρθεί. 

Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοίΣήμερα 12:54 | Ειδήσεις

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ποσότητες ναρκωτικών, σύνεργα επεξεργασίας και χρηματικά ποσά.

Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”Σήμερα 16:24 | Ειδήσεις

Πότε είναι υποχρεωτική η κατάθεση φορολογικών δηλώσεων για όσους είναι παντρεμένοι. Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι το κάνουν προαιρετικά.

Συνελήφθη ζευγάρι στη Θεσσαλονίκη που κατηγορείται ότι παρακολουθούσε το σπίτι της ΛατινοπούλουΣήμερα 10:06 | Ειδήσεις

Τι κατασχέθηκε από σπίτι των συλληφθέντων.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Τραμπ ανακοίνωσε τη δημιουργία "συμβουλίου ειρήνης" για τη Γάζα16:44Χριστάκης στο ant1news: Όλα τα δεδομένα για το “φορολογικό διαζύγιο”16:30ΥΠΕΘΟ: Πιο γρήγορες πληρωμές - Λιγότερες απευθείας αναθέσεις16:16Τροχαίο στα Μέγαρα: Συγκρούστηκαν δύο φορτηγά - Κλειστή λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου16:02Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης στην Πιερία15:48Γερμανία: Η στρατιωτική αποστολή στη Γροιλανδία αποφασίστηκε λόγω των "ρωσικών και κινεζικών απειλών"15:34Ο Χρήστος Φαφούτης νέος Διευθύνων Σύμβουλος στην Ελληνικό Μετρό Α.Ε.15:20Missing Alert για την εξαφάνιση δύο 15χρονων αγοριών15:06Ο χειμώνας παίζει κρυφτούλι14:52Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν - Νετανιάχου: Στο επίκεντρο της συζήτησης η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Ιράν14:38Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Μέλπω Ζαρόκωστα14:24Εγκαινιάστηκε το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Κοργιαλένειο - Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός"14:19Κρήτη: Νεαρή γιατρός παρουσίασε συμπτώματα μηνιγγίτιδας14:10Συντάξεις Φεβρουαρίου 2026: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές;13:56Τουσκ: Δεν θα στείλουμε στρατεύματα στη Γροιλανδία13:42Γαλλία για Γροιλανδία: Η αποστολή ευρωπαίων στρατιωτικών επιδιώκει να στείλει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο13:28Γεραπετρίτης: Θα έρθει η επέκταση των χωρικών υδάτων, όπως ήρθαν τα θαλάσσια πάρκα13:14Σουφλί: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για ναρκωτικά - Πολλές συλλήψεις, ανάμεσά τους και στρατιωτικοί13:00Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 35χρονος για κλοπή αρωμάτων από κατάστημα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»12:46Ιαπωνία: Διεκόπη η ηλεκτροδότηση στις σιδηροδρομικές γραμμές του Τόκιο 12:34
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο