LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΥγείαΔημοσίευση: 14 Ιουλίου 2020 14:05

Στάση εργασίας γιατρών και νοσηλευτών

Τα αιτήματα των εργαζομένων στο χώρο της Υγείας και οι ώρες που θα απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Νοσοκομείο - γιατρός - διάδρομος νοσοκομείου

Με κύριο αίτημα την μονιμοποίηση των επικουρικών υγειονομικών και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) προκήρυξαν για σήμερα, στάση εργασίας 8:00 έως 12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας στις 8:30.

«Οι ανάγκες στη Δημόσια Υγεία και Πρόνοια είναι πάγιες και διαρκείς. Δεν ξεκίνησαν ούτε τελειώνουν με τον κορονοϊό», αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι «16.000 εργάζονται στα Νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες υγείας με ελαστικές μορφές απασχόλησης». Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες καθότι οι κενές οργανικές θέσεις είναι 40.000». Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «το ίδιο το κράτος διαπιστώνει ότι το κενό τους είναι δυσαναπλήρωτο, γι' αυτό και οδηγούνται σε συνεχείς ανανεώσεις των συμβάσεων». Η Ομοσπονδία προσθέτει επίσης ότι οι επικουρικοί υγειονομικοί που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες της πανδημίας «δεν πληρώνονται το μισθό τους και τα εξαιρέσιμα».

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία «η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο της επιστροφής των εργολάβων (καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση) στα Νοσοκομεία», οι οποίοι «στοιχίζουν πολύ περισσότερα χρήματα στο κράτος, προσφέροντας κάκιστη ποιότητα υπηρεσιών και συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στους εργαζόμενους».

Η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι «σκόπιμα η κυβέρνηση δεν ψηφίζει Νομοσχέδιο που θα δίνει δυνατότητα στα Νοσοκομεία σύναψης νέων συμβάσεων εργασίας στις υπηρεσίες στήριξης και ήδη προκηρύσσονται διαγωνισμοί στα Νοσοκομεία για επιστροφή των εργολάβων». Αναφέρει επίσης ότι η επιστροφή των εργολάβων είναι «αιτία πολέμου», προαναγγέλλοντας δυναμικές κινητοποιήσεις.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τιμά την "Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού"07:26Η πρώτη συστηματική καταγραφή δαγκωμάτων από σκύλους στην Ελλάδα07:12Νωρίτερα οι πληρωμές για συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα – Αναλυτικά οι ημερομηνίες06:58Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση – Εμπλεκόταν σε υποθέσεις εμπρησμού, κλοπής και απόπειρα ανθρωποκτονίας06:43Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Δεκεμβρίου06:28Τι καιρό θα κάνει την Πέμπτη06:14Στον Ολυμπιακό και επίσημα ο Μόντε Μόρις23:59Handelsblatt: Έχει "καλές πιθανότητες" ο Πιερρακάκης να ηγηθεί του Eurogroup23:44Μελόνι: Η διαχείριση των μεταναστευτικών ροών είναι εφικτή23:30Χανιά: 43χρονος τραυματίστηκε από καραμπίνα - Εξετάζεται η εμπλοκή κυνηγού 23:16Λάρισα: Θύμα ληστείας επιχειρηματίας και η σύζυγος του – Κουκουλοφόροι εισέβαλαν στο σπίτι τους τη νύχτα23:02FIBA Europe Cup: Με κυριαρχική εμφάνιση "λύγισε" την Πριέβιντζα ο ΠΑΟΚ 22:48ΕΟΦ: Προειδοποίηση για επικίνδυνο βρεφικό γάλα που κυκλοφορεί μέσω διαδικτύου22:34Basketball Champions League: Πρωτιά και πρόκριση στους "16" για την ΑΕΚ22:20Σοκ στην Αμαλιάδα: 14χρονος “νταής” εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του - Του απέσπασε περισσότερα από 8.000 ευρώ22:06Δότης σπέρματος με γενετική μετάλλαξη: 197 παιδιά γεννήθηκαν, πολλά με γονιδιακά αυξημένο ρίσκο καρκίνου 21:52Θεοδωρικάκος: Νέες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα21:38Missing Alert για την εξαφάνιση ανήλικης21:24Τσιάρας: Η κυβέρνηση στηρίζει με κάθε μέσο τους αγρότες21:10ANT1 Sports: Αντιμέτωπος με την Βικτόρια Πλζεν έρχεται ο Παναθηναϊκός την Πέμπτη στις 22:00, ζωντάνα στον ΑΝΤ120:56
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο