LATEST NEWS
 
Ειδήσεις /ΠολιτικήΔημοσίευση: 12 Ιουλίου 2020 13:49 | Ανανέωση: 12 Ιουλίου 2020 14:45

ΣΥΡΙΖΑ: επικίνδυνη για τη χώρα η ολιγωρία Μητσοτάκη

Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει, ότι «η κυβέρνηση ζητάει με 8 μήνες καθυστέρηση, κυρώσεις προς την Τουρκία».

ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ - Γραφεία - ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, επιτίθεται στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι «τραγική για τη χώρα η ολιγωρία του», υποστηρίζοντας ότι «με 8 μήνες καθυστέρηση, ζητά κυρώσεις προς την Τουρκία».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ: Εδώ και 8 μήνες ζητάμε επιτακτικά από την κυβέρνηση να διεκδικήσει την επέκταση των ευρωπαϊκών κυρώσεων που εξασφάλισε η Ελλάδα με την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Ιούνιο του 2019, και να πρωτοστατήσει στον ευρωτουρκικό διάλογο.  

Το ζητήσαμε μετά την υπογραφή του παράνομου μνημονίου Τουρκίας -Σάρατζ, μετά την κατάθεση τουρκικού χάρτη συντεταγμένων στον ΟΗΕ, μετά τις ανακοινώσεις για εξορύξεις έξω από την Κρήτη τον Σεπτέμβριο και μετά την κατάφωρη παραβίαση της Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας, που οδήγησε στην επικίνδυνη εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών στον Έβρο.  

Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν τις διεκδίκησε, όχι μόνο αποδέχθηκε την εξαίρεσή της από τη Διαδικασία του Βερολίνου για τη Λιβύη, όχι μόνο αποδέχθηκε να μείνει εκτός της τηλεδιάσκεψης Γερμανίας-Γαλλίας-Τουρκίας τον περασμένο Μάρτιο, αλλά κατάργησε και τους διμερείς διαύλους με τη γείτονα για μήνες.  

Και την ίδια στιγμή, όχι μόνο υιοθέτησε  το δόγμα του πιστού και προβλέψιμου συμμάχου, το οποίο απέτυχε παταγωδώς όπως φάνηκε από τη στάση των ΗΠΑ, αλλά υπερηφανεύεται και από πάνω ότι κατάργησε την πολιτική άσκησης και απειλής βέτο που είχε η Ελλάδα στην Ε.Ε.

Η "διπλωματία της ενημέρωσης και του δεδομένου συμμάχου", του κ. Μητσοτάκη, έχει κοστίσει πολλά στη χώρα. Τώρα που θυμήθηκε τις κυρώσεις, είναι πολύ αργά. Δυστυχώς, η αλλοπρόσαλλη εξωτερική πολιτική του κ. Μητσοτάκη συνέβαλε στην προκλητική απόφαση του Τούρκου προέδρου για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα, να σοβαρευτεί και να επανέλθει στην ενεργητική εξωτερική πολιτική.

Πέτσας: Επικίνδυνες διαστάσεις προσλαμβάνει ο πανικός τους

«Η Τουρκία φέρει την αποκλειστική ευθύνη για την βαθύτατη προσβολή καιτην ύβρη της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με όλο τον πολιτισμένο κόσμο, έχει άλλη άποψη» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για μικροπολιτική, με αφορμή το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Ο κ. Πέτσας αναφέρει ότι «ο πανικός του εξαιτίας των συνεχών, ανατριχιαστικών, αποκαλύψεων για τις παρακρατικές μεθοδεύσεις στη διάρκεια των κυβερνήσεων του κ. Τσίπρα, προσλαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις. Σε βάρος πλέον της ίδιας της Πατρίδας μας» και καταλήγει:

«Ματαιοπονούν, όμως, όσοι νομίζουν ότι κάνοντας μικροπολιτική στο θέμα της Αγιάς Σοφιάς, μπορούν να διαρρήξουν την εθνική ενότητα που απαιτεί ο Ελληνισμός. Όσο για την “ενεργητική εξωτερική πολιτική” τους, οι Έλληνες προτιμούν να την ξεχάσουν».

Σημαντικότερες ειδήσεις στη κατηγορίαΞύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑΣήμερα 14:23 | Ειδήσεις

Όλες οι εξελίξεις μετά από το επεισόδιο χειροδικίας που συνέβη στους διαδρόμους του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)Σήμερα 14:02 | Ειδήσεις

Τι “μαρτυρούν” οι φωτογραφίες που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, από το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας της Κυριακής, έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων..

Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωσηΣήμερα 13:15 | Ειδήσεις

Πότε αναμένεται να απολογηθούν οι 67 κατηγορούμενοι για την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγγερίδη.

Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”Σήμερα 12:49 | Ειδήσεις

Σκληρή κριτική από την Νέα Αριστερά που τον κατηγορεί για άγνοια. «Ο Κασσελάκης ζητάει μείωση δαπανών στην Υγεία», καταγγέλλει ο Γεωργιάδης.

Pοή στη κατηγορία: Ειδήσεις
ΑΔΑΕ: Ο κ. Ανδρουλάκης θα ενημερωθεί άμεσα για τους λόγους της παρακολούθησής του15:48Λάρισα: Πατίνι συγκρούστηκε με ΙΧ - Στο νοσοκομείο δύο ανήλικοι (εικόνες)15:34Μεγάλη Τετάρτη: Δεμένα τα πλοία λόγω της απεργίας της Πρωτομαγιάς15:20“The 2Night Show”: Με Βρεττό, Iορδάνοβα και Μπομπέτσι η παρέα της Τετάρτης (εικόνες)15:07Ευρωεκλογές 2024 – Πλεύση Ελευθερίας: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι14:53Γενοκτονία Αρμενίων: η κτηνωδία που δεν παραδέχθηκε ποτέ η Τουρκία14:39Ξύλο στη Βουλή: Ο Φλώρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ14:26Ευρωεκλογές 2024: Στέφος, Αντώναρος, Αρναούτογλου και Αναγνωστάκης στο δρόμο για τις κάλπες14:13ΔΥΠΑ: Επίδομα καταβάλλεται στους ανέργους με “Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης”13:59Δολοφονία Λυγγερίδη: Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση 13:46“Ο Πρώτος από εμάς” - Sneak Preview: Αγωνία και φόβος στο επεισόδιο της Τετάρτης (εικόνες)13:32Ζώδια – Λίτσα Πατέρα: Η Τετάρτη φέρνει ένταση και απρόβλεπτα, αλλά στο βάθος ελπίδα (βίντεο)13:18Υγεία – Κασσελάκης: οι δηλώσεις του για τις δημόσιες δαπάνες που “άναψαν φωτιές”13:05Άγιος Δημήτριος: Διανομέας δέχεται άγρια επίθεση στη μέση του δρόμου (βίντεο)12:51Νίκος Παπανδρέου στο “Πρωινό”: Ας μπορούσα να ρωτήσω τον πατέρα μου, αν είναι περήφανος για εμένα σήμερα (βίντεο)12:39Ξύλο στη Βουλή: Φλώρος - Γραμμένος “πιάστηκαν στα χέρια”12:24Άγιοι Ανάργυροι: φωτογραφίες ντοκουμέντο με το μαχαίρι που ο 39χρονος σκότωσε την Κυριακή (βίντεο)12:11Κηφισιά: Θύμα διάρρηξης ο Λούκας Βιλντόζα του Παναθηναϊκού11:58Σκύδρα - Καταγγελία για bullying: Συμμαθητής μου, έσβησε τσιγάρο στο μάγουλό μου11:44Πολεμική Αεροπορία: Επισμηνίας βρέθηκε νεκρός στη μονάδα του11:31
Δεν υπάρχει καταχώρηση
BlogsΔεν υπάρχει περιεχόμενο